Nick Norwitz e doctorand la medicină la Universitatea Harvard și a vrut să vadă cum reacționează organismul său la consumul excesiv de ouă. Așadar, timp de o lună, tânărul a consumat câte 24 de ouă pe zi. Rezultatul experimentului l-a uimit chiar și pe el.
A mâncat 720 de ouă într-o lună, adică mai mult de 40 de cartoane cu câte zece bucăți.
În opinia experților în sănătate, ouăle sunt alimente ce trebuie consumate cu moderație fiindcă pot crește colesterolul în sânge, iar în viitor ne putem confrunta cu probleme cardiace. Miturile acestea au fost combătute de Nick Norwitz.
La finalul experimentului de o lună, lipoproteinele cu densitate scăzută (LDL) sau colesterolul rău s-a diminuat cu 18% în cazul tânărului de 24 de ani. Nick Norwitz nu a precizat și ce alte alimente a consumat pe parcursul testului.
În limbaj mediacal, LDL reprezintă acele molecule care se depun pe artere și cresc riscul bolilor cardiovasculare, potrivit The Mirror. Mulți oameni de știință și medici au avertizat anterior că excesul de ouă crește nivelul LDL și contribuie astfel la complicațiile asociate bolilor cardiace și cerebrale. Însă, tot specialiștii au explicat de ce studentul doctorand la Harvard a reușit o scădere a LDL, deși a procedat contrar recomandărilor. Potrivit acestora, în timpul experimentului, corpul lui Norwitz ar fi eliberat un hormon numit Colesin, care ar fi inhibat receptorii din ficat și astfel s-au obținut rezultatele uimitoare.