Omleta se mănâncă, de obicei, la micul dejun și este considerată o masă bogată în proteine. Mare grijă la modul de preparare, totuși, căci un ingredient este complet contraindicat.
Citește și: Cum să faci cea mai pufoasă omletă jumări, cu apă
Dacă omleta se află printre produsele tale favorite și îți place să o combini cu tot felul de ingrediente, află că trebuie să eviți să mai pui un ingredient. Acesta îi strică întreaga textură, dar și gustul.
Un renumit bucătar din Marea Britanie a dezvăluit secretul unei omlete perfecte. Dan Joines ne recomandă să nu mai adăugăm lapte, din cauză că aroma se diluează, iar aspectul ouălor va fi unul cauciucat. Putem înlocui laptele cu untul, fiind și primul care se pune în tigaie, înainte de a pune amestecul pentru omletă. După ce se va topi și va căpăta o culoare aurie, se toarnă omleta și se va amesteca la foc mediu spre mic.
„Nu adăugați niciodată lapte în omletă – acesta diluează aroma și face ca textura ouălor să devină cauciucată. Untul este secretul. Asigurați-vă că untul a prins o culoare aurie, înainte de a pune ouăle în el. Continuați să amestecați la foc mediu spre mic. Continuați să le mișcați și să le împăturiți cu o spatulă până când se leagă ușor”, a spus Dan Joines, bucătar britanic profesionist, potrivit Digi World.
Laptele poate face ca omleta să se taie la căldură, ceea ce din nou nu este bine, iar prin subțierea ouălor ajungi să le gătești mai mult decât ar fi nevoie. Cel mai bine este să respectați instrucțiunile precizate pentru a mânca o omletă gustoasă. Dincolo de faptul că bucătarii recomandă eliminarea laptelui din rețetă, medicii susțin această combinație, cu lapte, fiindcă ne asigurăm aportul de proteine și grăsimi utile pentru buna funcționare a organismului nostru. În același timp, mai putem adăga și legume în omletă.
„În funcție de necesarul de calorii, care e mai mare la cei care fac mișcare mai multă, efort fizic, dar și intelectual, la cei încă în creștere sau la cei în convalescență, omleta de dimineață poate fi simplă, doar cu un pic de sare și piper, sau poate conține lapte, brânză, cașcaval, pentru un aport crescut de proteine și grăsimi. Tigăile moderne au redus nevoia de adaos de grăsimi, deci puteți să vă limitați la câteva picături de ulei, pe care să le puneți în tigaia încinsă, înainte de a turna ouăle bătute bine, cu sau fără lapte”, explică dr. Oana Cuzino, pe doc.ro.
Citește și: Cum să faci cea mai gustoasă omletă de post. Ingredientul care înlocuiește perfect ouăle