Cand vorbim de Craciun ne referim si la bunatate, iertare, darnicie, familie. Iata cateva sfaturi care sa-i ajute pe parinti sa le explice copiilor ce inseamna spiritul Sarbatorilor.
Creati un ritual de Craciun
Spiritul Sarbatorilor va ramane adanc intiparit in sufletul copiilor daca au impartit ceva special cu familia. Creati un ritual al familiei voastre in care sa fiti impreuna, sa faceti ceva deosebit, si repetati acest lucru in fiecare an. Cand va creste, copilul isi va aduce aminte cu placere si chiar va incerca sa faca acelasi lucru cu familia sa. Poate fi orice, de la un picnic in familie, la o vizita la muzeu, de la o reteta speciala de prajituri pe care sa o faceti de fiecare data de Sarbatori pana la o vizita la un azil de batrani sau orfelinat.
Invatati sa fiti recunoscatori de Craciun
In luna decembrie, inainte de fiecare masa, pastrati un moment de tacere de 30 de secunde in care fiecare dintre voi sa fie recunoscator pentru tot ce a primit, sa se roage pentru un prieten, o ruda, aflata in suferinta, sa-si puna o dorinta pentru anul viitor. Aceste momente de liniste va vor ajuta pe fiecare dintre voi sa va relaxati, sa va calmati, sa se stranga legaturile dintre voi si sa va bucurati impreuna de spiritul Sarbatorilor.
Invatati copilul sa daruiasca de Craciun
Niciodata nu este prea tarziu sau prea devreme sa inveti copilul sa daruiasca, sa-i ajute pe cei care au nevoie. Cand faceti cumparaturile de Craciun nu uitati sa donati cate ceva din cosul vostru la Banca de alimente. Si chiar este indicat sa va incurajati copilul sa puna el in cos alimentele pe care le veti dona. Puteti face ordine in sifonier si sa alegeti impreuna hainele care nu-i mai vin, la fel si jucariile, pe care sa le strangeti si sa le dati cuiva care are nevoie. Daca nu stiti pe nimeni nevoias, intrebati prietenii sau puteti duce lucrurile la o biserica sau la un orfelinat.
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.