Ce leafă ia un angajat fast-food în România. Nu sunt necesare studii, ci doar poftă de muncă

Tinerii care nu au studii superioare și vor să muncească pot să acceseze joburile din sectorul fast-food din România. Salariile sunt bune, însă trebuie dorință de muncă.
Filip Stan
17 mai 2024, 09:25
Ce leafă ia un angajat fast-food în România. Nu sunt necesare studii, ci doar poftă de muncă
Ce leafă ia un angajat fast-food în România. Nu sunt necesare studii, ci doar poftă de muncă

Sectorul fast-food din România oferă oportunități de angajare atractive pentru cei care doresc să intre pe piața muncii. Un bun exemplu este lanțul de restaurante Spartan, care pun la dispoziția doritorilor venituri competitive.

Citește și: Un veteran de război și-a sărbătorit aniversarea de 100 de ani la McDonald’s! Bătrânelul a mâncat timp de 36 de ani la acest fast food

Ce leafă ia un angajat fast-food în România

Gabriel Melniciuc, CEO al Spartan, a dezvăluit că un angajat nou în rețeaua de restaurante din București primește un salariu net de 3.500 de lei. Această sumă este destul de atractivă pentru sectorul fast-food și reflectă strategia companiei de a atrage și reține personal de calitate.

„Salariile diferă, dar, spre exemplu, în Bucureşti acum oferim 3.500 lei net unui nou angajat pentru a-l atrage în reţea. Ne-am stabilit nişte obiective la început de an. Le actualizăm trimestrial, dar fără oameni bine pregătiţi, nu putem să realizăm nimic,” a precizat Melniciuc în cadrul emisiunii ZF Live.

Această sumă este semnificativă pentru un job care nu necesită studii superioare, însă se pune accent pe dorința de muncă și dedicarea față de activitățile desfășurate. În contextul unui salariu mediu net în România care a fost în jurul valorii de 4.000 de lei în 2023, oferta propusă de Spartan este una competitivă pentru un post de entry-level.

Gabriel Melniciuc susține că se face o investiție consistentă în pregătirea personalului, în special a managerilor, pentru a consolida echipele. Accentul pus pe formarea profesională și dezvoltarea personală îmbunătățește calitatea serviciilor oferite de Spartan, însă crește și nivelul de satisfacție al angajaților. În plus, oferă oportunități de avansare în carieră.

„Ne-am stabilit nişte obiective la început de an. Le actualizăm trimestrial, dar fără oameni bine pregătiţi, nu putem să realizăm nimic,” a mai declarat el.

Comparativ cu alte lanțuri de fast-food din România, salariul oferit de Spartan este competitiv. În alte lanțuri internaționale de fast-food, salariile pentru noii angajați variază, situându-se adesea sub pragul de 3.500 de lei net. Aceasta arată o tendință de creștere a salariilor în sectorul fast-food, în special în orașele mari precum București, unde costul vieții este mai ridicat.

Unul dintre avantajele majore ale unui job în sectorul fast-food este accesibilitatea. Nu sunt necesare studii superioare pentru a începe o carieră în acest domeniu, ceea ce îl face atractiv pentru tinerii care abia intră pe piața muncii sau pentru cei care doresc să facă o schimbare de carieră.

În plus, joburile din fast-food oferă oportunități de avansare rapidă pentru cei care demonstrează competență și dedicare. Managerii și supervizorii de echipă sunt adesea promovați din rândul angajaților existenți, ceea ce oferă perspective de dezvoltare profesională pentru cei care doresc să urmeze o carieră în acest domeniu.

Citește și: Mihaela Bilic aruncă în aer tot ce ştiai despre fast food. „Eu iubesc şaorma! Mi se pare o combinație delicioasă”

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Rezultate pe județe la Evaluarea Națională 2024. Află ce notă ai luat în funcție de locul în care ai susținut examenul. Harta edu.ro. Update
Capital.ro
Românii au primit strict interzis. Avertismentul venit chiar acum: Niciodată!
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Atenționare de călătorie pentru cei care pleacă în vacanță! MAE anunță incendii şi restricţii de circulaţie!
Adevarul
EXCLUSIV Un expert de la Harvard explică de ce America are cei mai bătrâni candidați din istorie la alegerile prezidențiale
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Doliu la Hollywood. A murit unul dintre cei mai celebri scenariști
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:
Cancan.ro
Tatăl lui Vlad Pascu, criminalul de la 2 Mai, filmat în ipostaze strigătoare la cer. Imagini uluitoare!
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Alex, tânărul dat dispărut în Italia, a fost găsit mort! După zile întregi de căutări, acesta a fost găsit pe o insulă aflată pe râul Paive
Capital.ro
Ungurii întorc spatele UE. Alianța la care maghiarii nu vor să renunțe. E cel mai periculos joc
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine transmite la TV România – Olanda. Aici vezi azi, de la 19:00, meciul din optimile EURO 2024
stirilekanald.ro
La ce oră se afișează azi rezultatele la Evaluare Națională 2024? Iată cum verifici online notele pe evaluare.edu.ro
substantial.ro
Un Cetățean Român Arestat Preventiv în Grecia pentru Provocarea Unui Incendiu
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?