Ce lucruri trebuie sa iei in considerare atunci cand cumperi un scaun auto pentru copii

Nu mai trebuie sa fie scrise multe randuri despre asta. Ca parinte, trebuie sa cumperi un scaun auto pentru copii, pentru a-l proteja pe cel mic in cazul unui accident in timpul plimbarilor mai lungi sau mai scurte cu masina. 
Romania TV
21 apr. 2016, 13:00
Ce lucruri trebuie sa iei in considerare atunci cand cumperi un scaun auto pentru copii

E un lucru impus prin lege, asta este clar. Un scaun auto pentru copiiface si diferenta dintre viata si moarte in cazul accidentelor. Astfel, achizitionarea unui scaun auto pentru copii devine primordiala pentru parinti.
Dar cand pe piata se gasesc atatea modele, la ce lucruri trebuie sa fii atent cand cumperi un scaun auto pentru copii? Iata 6 lucruri importante:

  • Varsta, greutatea si inaltimea copilului

Inainte sa cumperi un scaun auto pentru copii, e important sa stii ca ele sunt impartite in 5 grupe: grupa 0 (pentru bebelusii de la 0 pana la 9 luni si 0 – 10 kilograme), grupa 0+ (de fapt, grupa 0 extinsa, pentru bebelusii intre 3 luni pana la 12 luni si 0 – 13 kilograme), grupa 1 (pentru copiii cu varsta intre 6 luni si 4 ani si 9 – 18 kilograme), grupa 2 (pentru copiii cu varsta de peste 3 ani, cu greutatea intre 15 si 25 de kilograme), grupa 3 (pentru copiii cu varsta intre 6 si 12 ani si cu greutatea intre 22 si 36 de kilograme).
Exista si modele de scaune adaptate mai multor grupe si preferate de unii parinti pntru ca investitia este mai mica si pe termen lung.

  • Sistemul de prindere al unui scaun auto pentru copii

Verificati daca modelul de scaun auto pentru copii pe care il doriti are un sistem de prindere potrivit pentru masina dumneavoastra. Exista scaune care se fixeaza cu ajutorul centurii de siguranta a masinii sau scaune care se prind prin sistemul ISOFIX.

  • Un scaun auto pentru copii trebuie sa fie omologat

Aveti grija sa achizitionati un scaun auto pentru copii care sa indeplineasca toate normele in vigoare. Cautati eticheta portocalie pe care este inscriptionat urmatorul cod: ECE R 44/04.

  • Materialul textil al unui scaun auto pentru copii trebuie sa fie detasabil

Atunci cand bebe creste, el capata superputeri. In sensul ca poate murdari orice, chiar si lucrurile la care nu va gandeati vreodata ca vor ajunge pline de mancare. Tocmai de aceea e bine ca modelul de scaun auto pentru copii pe care l-ati ales sa aiba un material textil cat mai usor de scos si pus la loc.

Centura de siguranta a unui scaun auto pentru copii trebuie sa fie cu prindere in cinci puncte si reglabila in functie de inaltimea celui mic.

  • Culoarea unui scaun auto pentru copii

Dupa ce ati indeplinit toate conditiile de mai sus, puteti sa va orientati spre culoarea preferata a celui mic, spre personajele lui favorite si multe alte aspecte care tin de gustul fiecarui parinte in parte.

La Noriel, sigur veti gasi un scaun auto pentru copii pe gustul dumneavoastra. Va punem la dispozitie o multime de modele, la preturi accesibile, care indeplinesc toate conditiile. Sa inceapa cautarea unui scaun auto pentru copii, atat de important pentru parinti si pentru cei mici. Pentru ca punem pe primul loc confortul si siguranta lui bebe.

Spynews
Văduva lui Costel Corduneanu face lumină la aproape cinci luni de la moartea lui! Grațiela demontează zvonurile conform cărora ar fi fost ajutată financiar
Bzi.ro
Elena Merișoreanu a ajuns pe perfuzii! Ce a pățit îndrăgita cântăreață
Fanatik.ro
Cele patru zodii binecuvântate de astre după 10 septembrie. Împăcări, reușite mari, dar și noroc la bani pentru ele
Capital.ro
Te lasă fără bani în contul bancar. Înșelătoria din România aproape imposibil de depistat
Playtech.ro
Demisie bombă în televiziune! Părăsește Kanal D după 15 de ani
DailyBusiness
Se dau vouchere de 400 de lei pentru angajați!
Adevarul
Marea armată cecenă a lui Kadîrov nu există. Ce trucuri folosește omul lui Putin pentru a masca realitatea
Spynews
Mădălina de la Insula iubirii este însărcinată? Cum a răspuns ispita atunci când a fost întrebată dacă urmează să-l facă pe Dani tată
Spynews
Ronald Gavril, urare pentru Anamaria Prodan, de ziua ei de nume: „Îngerii să-ți călăuzească pașii”. Cei doi radiază de fericire
Evz.ro
Cine va fi noul președinte al României! Calculele care răstoarnă absolut toate planurile
Ego.ro
”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță
Cancan.ro
EXCLUSIV | Dan Negru, amenințat cu moartea și luat la ”șuturi” în plină stradă! ”Vei plăti prețul suprem!” De la ce a pornit totul?
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
Sărbătoare cu cruce neagră în calendarul ortodox la data de 9 septembrie 2024: Ce trebuie să facă credincioșii în această zi?
Capital.ro
Banii NU trebuie să ajungă la proprietarii de terenuri. Cum se plătesc ajutoarele pentru teren
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
Doi tineri au fost scoși fără viață dintre fiarele mașinii, iar șase persoane au ajuns la spital. Accident macabru pe DN 28, în județul Brăila
substantial.ro
Dezertări și acte de insubordonare în armata ucraineană pe fondul epuizării după doi ani și jumătate de război
MediaFlux
A SCĂZUT PENSIA! LOVITURĂ TOTALĂ după RECALCULARE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...