Dacă dețineți permis de conducere de multă vreme, s-ar putea să credeți că știți deja cum să vă comportați în majoritatea situaților și că ați întâlnit deja toate problemele de pe șosea. Hai să punem această presupunere la încercare cu un exemplu dintr-un test de conducere din viața reală. Care mașină trece prima prin intersecție.
În imaginea de mai sus avem un scenariu de trafic la o intersecție în T. În această situație, un autoturism roz se îndreaptă spre intersecție, însoțit de un autoturism galben care se apropie din dreapta și de un autoturism albastru din stânga.
Intențiile fiecărei mașini sunt următoarele: mașina roz intenționează să vireze la stânga, mașina albastră intenționează să meargă drept, iar mașina galbenă dorește să vireze la stânga. Nu uitați să țineți cont de toate semnele, semafoarele și celelalte condiții care pot influența această situație.
În general, la o intersecție în T în care se apropie trei vehicule, dreptul de trecere este acordat de obicei vehiculului care circulă pe drumul de trecere, care este cel care nu trebuie să vireze. În acest scenariu, mașina albastră care vrea să meargă drept ar avea prioritate de trecere. După mașina albastră, dreptul de trecere ar fi acordat, de obicei, mașinii roz care dorește să vireze la stânga. În cele mai multe jurisdicții, vehiculele care virează la stânga cedează în general trecerea vehiculelor care circulă din sens opus, cu excepția cazului în care există un semnal de circulație specific sau un semn de semnalizare care indică altfel.
Astfel, în această situație, mașina albastră care intenționează să meargă drept este cea care are prioritate și trece prima prin intersecție, deoarece se află pe drumul de tranzit și nu trebuie să vireze.