Ce mesaje a primit PF Daniel la 5 ani de la întronizare din partea lui Ponta şi a lui Zgonea

PF Daniel a fost felicitat duminică, la 5 ani de patriarhat, prin mesaje de la preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta, dar şi personal, de către preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, şi cel al Academiei Române, Ionel Haiduc, toţi urând sănătate şi apreciind dinamizarea BOR.
Romania TV
30 sept. 2012, 14:36
Ce mesaje a primit PF Daniel la 5 ani de la întronizare din partea lui Ponta şi a lui Zgonea

Aniversarea celor cinci ani de la întronizarea Preafericitului Părinte ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române (BOR) a început prin săvârşirea Sfintei Liturghii în Catedrala Patriarhală, urmată de slujba de Te Deum pentru binefacerile revărsate de Bunul Dumnezeu.

În continuare, în Sala Europa Christiana a Palatului Patriarhiei, au fost citite mesaje oficiale din partea autorităţilor statului.

În mesajul său, preşedintele Românie, Traian Băsescu, l-a felicitat pe PF Daniel pentru tot ceea ce a realizat în aceşti cinci ani, care au insuflat un nou dinamism Bisericii.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a transmis un mesaj în numele Parlamentul României. El l-a felicitat pe PF Daniel, afirmând că are o consideraţie deosebită faţă de activitatea impresionantă pe care Patriarhul a depus-o în cei cinci ani, nu numai în domeniul diplomatic şi administrativ, ci şi în cel pastoral, pentru a avea a o biserică dinamică, sensibilă la schimbările şi la criza prin care trece societatea astăzi.

„Considerăm că rezultatete păstoririi dumneavoastră ne dau speranţa că proiectele mari ale BOR pot continua cu acelaşi dinamism”, a mai spus Zgonea.

PS Ciprian Câmpineanu a dat citire mesajului premierului Victor Ponta, în care acesta a urat Patriarhului BOR sănătate, lumină şi ani mulţi, exprimându-şi admiraţia, recunoştinţa şi afecţiunea pentru tot ceea face PF Daniel pentru Biserica naţională ortodoxă.

Preşedintele Academiei Române, Ionel Haiduc, a spus că instituţia pe care o conduce este „onorată să aibă printre membrii ei de onoare pe PF Daniel şi priveşte cu respect tot ceea ce face în slujba Bisericii, culturii, românilor Întâistătătorului BOR” şi i-a urat lui PF Daniel mulţi ani sănătoşi. „Să vă vedem cât mai des, când puteţi, printre noi, în Academia Română”, i-a mai spus Haiduc partriarhului.

Ultimul mesaj a fost cel rostit de prof. dr. Maria Voinea, prorector al Universităţii Bucureşti, care s-a referit la cuvântul de învăţătură al PF Daniel, spus după citirea pericopei evanghelice de duminică. „Am rămas în suflet cu mesajul că trebuie să ne iubim nu doar aproapele, ci şi pe duşmanul nostru. Este un mesaj de pace şi armonie. Vă mulţumim pentru tot ceea ce faceţi pentru Facultatea de Teologie şi vă asigur de respectul întregii comunităţi universitare”, a spus Voinea.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a mulţumit tuturor prezenţi sau care au trimis mesaje, precum şi pentru florile trimise, spunând că acestea sunt simbolul gândurilor bune şi al Binecuvântării Lui Dumnezeu. „Cerem ajutorul lui Dumnezeu pentru continuarea lucrărilor începute. Avem nevoie de mai multă conlucrare, armonie înţelegere. Bucuria este semnul că nu suntem singuri”, a mai spus PF Daniel.

La festivitate au participat şi primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, şi cel al sectorului 5, Marian Vanghelie, în aria administrativă a căruia se construieşte Catedrala Nemului şi care a ajutat la obţinerea avizelor necesare, după cum a precizat Patriarhul. „Primăria şi Patriarhia au obligaţie imediată faţă de popor”, a mai spus PF Daniel.

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce să pui în ciorba de burtă ca să aibă un gust și o aromă deosebită. Ingredientul final e cel mai important
Capital.ro
Ungaria e blocată. Viktor Orban a dat ordinul peste graniță. Este oficial
Playtech.ro
Doamne cum arăta înainte ispita Diandra înainte de operațiile estetice. Imagini șoc, pe care le-ar vrea șterse de pe internet
DailyBusiness
RECORD PENTRU AUR. A atins cel mai mare nivel din istorie
Adevarul
Prețul unei jumătăți de secol de închisoare. Cât a primit un bărbat pentru că a stat nevinovat după gratii, timp de 48 de ani
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
V-ați încheiat nasturii, dar nu ați știut asta. Marea diferență între bărbați și femei
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Dansul mirilor de la nunta lui Andrei și a Cristinei Rotaru. Fanii și-au făcut cruce când au văzut! VIDEO
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Serviciul militar se reintroduce din ianuarie 2025. Vor fi recrutați bărbații de peste 18 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Croaţia reintroduce serviciul militar obligatoriu pentru tineri începând din 2025
MediaFlux
A ÎNCEPUT DISTRIBUIREA PENSIILOR MAJORATE! Vine POȘTAȘUL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...