Cea mai importanta noutate este extinderea programului national „Scoala altfel” la o durata de 8 zile, in doua etape distincte: la inceputul anului scolar (12-14 septembrie) si in interiorul anului scolar, pe durata a 5 zile consecutive, la alegerea unitatilor de invatamant. Prima etapa (12-14 septembrie 2016) este destinata acomodarii elevilor si a profesorilor cu programul scolar si cu procesul de predare-invatare. A doua etapa presupune alocarea a 5 zile consecutive lucratoare in timpul anului scolar, in urma unei planificari ce ramane la decizia scolilor. Astfel, in functie de ciclurile de invatamant scolarizate, unitatile de invatamant pot opta pentru unul dintre urmatoarele segmente: 21 noiembrie – 2 decembrie 2016, 27 februarie – 31 martie 2017 si 15 mai – 9 iunie 2017 (invatamantul prescolar si primar), respectiv 17 octombrie – 2 decembrie 2016, 27 februarie – 31 martie 2017 si 15 mai – 9 iunie 2017 (invatamantul gimnazial, liceal, profesional si postliceal).
Metodologia de organizare si desfasurare a programului „Scoala altfel” va fi elaborata de Ministerul Educatiei si aprobata separat, prin ordin de ministru, dupa ce in prealabil va fi supusa dezbaterii publice. Obiectivul major al documentului este acela de a genera coerenta, la nivel national, si o mai buna organizare a programului, in spiritul educatiei nonformale.
Intervalul aferent programului „Scoala altfel” nu coincide cu perioada in care se sustin tezele semestriale. Acestea vor avea loc, de regula, la finalul semestrelor, dupa parcurgerea programei scolare cu cel putin doua (2) saptamani inainte de finalul semestrului.
Citeste mai mult pe sfatulparintilor.ro