De fapt, este vorba de un complex de vitamine, care îndeplinesc multiple roluri: B1, B2, B3, B6, B9, B12. Le vom discuta pe rând, pe toate.
Vitamina B, pe scurt
Vitamina B1 (sau tiamina) este cea care veghează la buna funcţionare a sistemului nervis şi a celui periferic, a aparatului digestiv şi a glandelor endocrine. De asemenea, îmbunătăţeşte tonusul muscular şi contribuie la apărarea organismului împotriva temutelor infecţii. Cerealele integrale, legumele proaspete, fructele proaspete şi uscate, drojdia de bere, organele, gălbenuşul de ou, laptele, pâinea şi pastele făinoase sunt surse de vitamina B1.
Vitamine pentru copii: surse de vitamine si semnele avitaminozei
Vitamina B2
Dacă în organismul tău este o cantitate prea mică de vitamina B2, află că riscul de a te îmbolnăvi te pândeşte îndeaproape.
Bebeluşul tău va fi o pradă uşoară pentru anemie, probleme digestive, tulburări de creştere şi un sistem imunitar deficitar, acesta din urmă făcându-l să fie vulnerabil în faţa infecţiilor. Poţi avea grijă de sănătatea ta, dar şi a copilului consumând alimente bogate în acest tip de vitamina B, precum cereale expandate şi integrale, produse lactate, ouă, carne roşie sau peşte.
Citeste mai multe despre ce nevoie ai de vitamina B in sarcina pe mami.ro.