Din această legumă se pot prepara supe deliciose, omlete, sucuri, salate ori plăcinte şi multe altele.
Ce conține această legumă?
Prazul este bogat în apă, aceasta regăsindu-se în proporție de 90%, dar este şi o sursă excelentă de vitamina A, C, E, K și B. Totodată, această legumă mai conţine şi fier, sodiu, acid fosforic, siliciu, calciu, sulf, potasiu și magneziu.
Cât este de bun pentru organism
Această legumă este ideală în curele de slăbire, ea conţinând foarte puţine calorii. În acest sens, se poate consuma în salate şi în sucuri.
Recomandat în anemii, artrite şi reumatism
Pe de altă parte, prazul te ajută să scapi de durerile cauzate de reumatism. În plus, această legumă este recomandată şi persoanelor anemice sau celor care au constatat că au valorile colesterolului rău ridicate (acesta conţine siliciu care este un dușman de temut). Este un aliment extrem de bun şi pentru cei care care suferă de artrită.
Întăreşte sistemul imunitar
De asemenea, această legumă este recunoscută pentru faptul că ajută la întărirea sistemului imunitar. A mai fost demonstrat şi faptul că prazul te poate scăpa de constipaţie. În plus, frunzele acestei legume sunt foarte eficiente în arteroscleroză și în ateroscleroză.
Scade tensiunea arterială
Proprietăţile miraculoase ale acestei legume nu se opresc aici. Este bine de ştiut că prazul scade tensiunea arterială şi previne infarctul miocardic. Prazul este indicat persoanelor ce suferă de boli cardiovasculare deoarece conține un flavonoid deosebit de important, denumit kampferol, ce protejează vasele de sânge.
Vindecă problemele respiratorii
Ar mai trebui să menţionăm şi faptul că această legumă vindecă problemele respiratorii, dar şi guta şi cistita. În caz de cistită, trebuie să se aplice pe parte inferioară a abdomenului o cataplasmă de praz fiert, foarte caldă.