În kitul de vacanţă nu trebuie să intre doar costumul de baie, pălăriile de soare și crema cu factor de protecție, ci și câteva soluții pentru o vacanță fără griji. Acestea includ remedii și adjuvante pentru probleme minore precum răceli ușoare, indigestii, insolație, probleme de tranzit intestinal. Cele mai multe dintre ele au o acțiune simptomatică, efectul lor fiind asupra manifestărilor unor afecțiuni ușoare (analgezice, antiinflamatoare, antitermice, laxative sau antidiareice).
Orice medic te va sfătui ca în trusa de de vacanță să pui dozele necesare de substanțe prescrise de medic, pentru controlul unor boli cronice, dar și o serie bine aleasă de preparate care să te ajute în cazul unor afecțiuni minore, arată un articol publicat de Astrosens.
Una dintre regulile importante este aceea de a le ține în doar ambalajul lor și de a păstra și prospectul. Chiar dacă cei mai mulți dintre noi cunosc modul de administrare și dozele recomandate pentru aceste produse uzuale, prospectul conține mereu date suplimentare importante de care este util să ții seama, mai ales dacă folosești respectivul preparat mai multe zile la rând.
Pe lângă soluțiile uzuale pentru răceală, febră și cele pentru probleme de tranzit intestinal, este foarte important să adaugi și vitamine și suplimente pentru stres si anxietate. Da, știm că vacanța are scopul de a te relaxa, este perioada în care trebuie să te odihnești și să uiți de grijile cotidiene, dar ai să vezi că există o perioadă de tranziție până când vei reuși să te adaptezi la noua stare. Plus că suplimentele de tipul magneziului, spre exemplu, nu ar trebui întrerupte doar pentru că nu te mai duci la birou și nu mai resimți presiunea taskurilor zilnice.
Ține cont de recomandările medicului curant și de schema de tratament recomandată de acesta și pun în trusa de vacanță tot ce îți trebuie pentru ca afecțiunea de care suferi să nu devină o problemă în aceste zile de relaxare și odihnă. În cazul suferințelor cronice este necesar ca produsul farmaceutic să fie mereu însoțit de prescripția medicului, pentru a nu avea niciun fel de dificultăți la controalele de rutină din aeroporturi.
Ia mereu cu tine mai multe doze decât cele care ți-ar fi efectiv necesare pentru zilele de vacanță, tot ca măsură de siguranță, pentru a fi la adăpost dacă pierzi avionul sau primești bonus o zi de cazare gratuit, de exemplu.
Dacă ai trecut printr-o afecțiunea acută cu puțin timp înainte de a pleca într-o călătorie sau vacanță, este util să ai cu tine și tratamentul care ți-a fost recomandat de către medic. Vei putea gestiona cu succes o eventuală recidivă.
Trusa pentru vacanță nu trebuie să fie un stres. Dacă nu ai probleme cronice, poți pregăti setul de pilule necesare pentru vacanță în orice farmacie. Solicită o mână de ajutor din partea farmaciștilor. Aceștia au experiența necesară și te pot ajuta să ai la tine tot ceea ce ți-ar putea fi necesar, în funcție de destinație și durata călătoriei. Este chiar indicat să procedezi în acest mod pentru a nu omite ceva esențial. Totodată, nu exagera. Cu excepția celor care au nevoie de tratament zilnic, nu este necesar să iei cu tine o farmacie întreagă.
Asta nu înseamnă însă că trusa pentru vacanță trebuie ignorată, ci foarte atent adaptată la destinația de stabilită și la ceea ce-ți propui să faci în vacanță. De exemplu, dacă vei face multe drumeții, trusa va trebui să conțină, pe lângă produsele uzuale și pansamente, leucoplast, dezinfectanți și produse pentru îngrijit eventuale leziuni cutanate.
Citeşte şi: Cele mai tari trucuri pentru gospodine. Cum să scapi rapid de petele de pe oglindă