Cu toate că a încântat publicul preţ de cinci decenii cu muzica sa, Victor Socaciu mărturisea într-un interviu că primeşte o pensie foarte mică.
„Ca artist liber profesionist, statul român nici nu mi-a recunoscut toată perioada în care am muncit. Mai știe cineva că pe vremea comuniștilor existau atestate speciale pentru artiști și acelea se obțineau cu greutate? Mă cam îndoiesc! Singura mea consolare stă în întâlnirea cu publicul și în familia mea.
Mă bazez în special pe soția mea, cea care m-a îngrijit cu devotament ori de câte ori am avut nevoie!”, spunea Victor Socaciu.
Citeşte şi: Victor Socaciu și-a presimțit moartea. Cântărețul de folk avea o dorință arzătoare pe patul de spital
Victor Socaciu a dezvăluit în urmă cu ceva timp că avea o pensie de 1.700 de lei și nu a avut parte de indemnizație ca parlamentar.
„Trăiesc cu o pensie de 1.700 de lei. Atât mi-a dat statul după cei 50 de ani în care am activat ca artist. Sunt încă supărat pe faptul că indemnizația de parlamentar de 3.000 de lei, căci am fost parlamentar între 2008 și 2012, mi-a fost anulată. Cineva a considerat că este o pensie specială. Eu nu o văd altfel decât ca o indemnizație, nu ca o pensie. Atunci ce să mai spunem despre acele pensii de peste 30.000 sau 35.000 de lei? Acelora cum să le mai spunem dacă cele de 3.000 de lei sunt pensii speciale? Mi-am reprezentat țara cât de bine am putut și ca parlamentar, nu doar ca artist. Nu înțeleg în baza căror argumente s-a luat decizia anulării indemnizației în cauză.
Citeşte şi: Cine sunt copiii lui Victor Socaciu. Folkistul are trei moştenitori. GALERIE FOTO
Am fost și consul al României la Montreal. Să nu credeți că am în prezent vreun beneficiu material în urma acelui lucru. Nimic, absolut nimic”, spunea Victor Socaciu, citat de click.ro.
Regretatul Victor Socaciu s-a stins la vârsta de 68 de ani, în urma unor complicaţii dezvoltate după transplantul de rinichi suferit în urmă cu câţiva ani.