EXCLUSIV | Ce pensii cresc cu 80% după recalculare. Marius Budăi, anunț de ultimă oră pentru pensionari: ”Vorbesc pentru fiecare suflet în parte”

Marius Budăi, fostul ministru al Muncii, a intrat în apel telefonic în seara aceasta, la România TV, unde a vorbit despre toate majorările după recalculare.
Alina Costache
22 nov. 2023, 20:43
EXCLUSIV | Ce pensii cresc cu 80% după recalculare. Marius Budăi, anunț de ultimă oră pentru pensionari: ”Vorbesc pentru fiecare suflet în parte”

După ce actualul Ministru al Muncii, Simona Bucura Oprescu, a dezvăluit faptul că Olguța Vasilescu și Marius Budăi au lucrat la noua lege a pensiilor publice, adoptată luni în Camera Deputaților, Marius Budăi a intrat în apel telefonic pentru a vorbi pe larg despre subiectul acesta.

Citește și EXCLUSIV Marius Budăi, despre modificările din noua lege a pensiilor: „În fapt, în 2024, va exista o singură majorare, cea de la 1 ianuarie”. Ce se va întâmpla cu pensiile de la 1 septembrie

Întrebat dacă poate clarifica cine va primi pensia mai mare cu 80% după recalculare, Marius Budăi a răspuns:

„Eu nu am să vorbesc de procente, eu nu sunt un specialist al Casei de Pensii, nu pot face o medie a procentelor. Eu vorbesc pentru fiecare suflet în parte.

Vorbim și de diferențe între bărbați și femei. De exemplu, să spunem că o doamnă și un domn au 50 de puncte fiecare.

La doamnă se împarte la 32 de ani, în funcție de an și lună, la bărbați se împarte la 35, deci e clar că pensia la bărbat era mai mică. Acum, vom întări principiul de „muncă egală”.

În continuare, contează foarte mult și numărul de ani în care s-a contribuit în activitate. Cei care au lucrat 30, 40 de ani, la ei se acordă în fiecare an un punctaj suplimentar”, a declarat Marius Budăi în direct la România TV.

De altfel, Marius Budăi a vorbit și despre faptul că mulți români lucrează la negru.

Întrebat cum ar putea un angajat să îl convingă pe angajator să îi facă un contract de muncă, Marius Budăi a răspuns astfel: „Salariatul trebuie să colaboreze cu organele de control”.

Marius Budăi: ”E nedrept să puneți lumină neagră pe tot statul”

Ulterior, Andreea Crețulescu a intervenit spunând ”Eu cunosc zeci de cazuri. Am trimis un angajator care a fost abuzat de patron, l-am trimis către organele de control și nu l-au băgat în seamă, a vrut să colaboreze cu organele de control! Știți ce s-a întâmplat? Omul respectiv l-a sunat pe patron și el a fost dat afară”.

Citește și Ministrul Muncii îşi laudă predecesorii: „Vreau să le mulţumesc doamnei Olguţa Vasilescu şi domnului Budăi, care au avut contribuţii importante în ceea ce priveşte legislaţia pensiilor”

„Aveți nume, ca să sesizăm? Nu există așa ceva, eu ca parlamentar mă ocup de acea persoană. Nu se poate așa ceva. Dacă este un exemplu, că mai sunt două trei exemple de genul în România, este nedrept să punem o lumină neagră asupra celorlalți. E nedrept să puneți lumina neagră pe tot statul din cauza genului acesta de oameni”, a spus Budăi.

Cât despre majorarea cu 13,8%, Marius Budăi a spus ”Eu am văzut hotărârea lui Marcel Ciolacu și am văzut clar că legea va fi pusă în aplicare de la 1 ianuarie iar recalcularea de la 1 septembrie”.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Un bărbat a cumpărat o casă cu o ușă secretă. Ce a găsit în spatele său l-a speriat teribil
Capital.ro
Rusia a luat decizia astăzi, 3 Iulie. Au suspendat totul. Anunțul venit de la Kremlin
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Anunț de ultimă oră pentru pensionari! Când intră banii în luna iulie
Adevarul
EXCLUSIV Un expert de la Harvard explică de ce America are cei mai bătrâni candidați din istorie la alegerile prezidențiale
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Vreme uluitoare în România. Ninge în plină vară!
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
Tatăl lui Vlad Pascu, criminalul de la 2 Mai, filmat în ipostaze strigătoare la cer. Imagini uluitoare!
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Ies la lumină noi detalii în cazul accidentului din Suceava, în care au murit cinci persoane! Tahograful vehiculului care a produs tragedia a fost manipulat
Capital.ro
Maghiarii ne salvează. Moment ISTORIC. Ajutor nesperat din partea Ungariei
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
România, la jumătatea mediei europene în privința polițelor de asigurare
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?