Ce poţi trata cu o cură de argilă

În terapiile alternative sunt utilizate mai des 3 tipuri de argilă, cea albă, argila gri și argila verde, dar au proprietăți binefăcătoare şi argila galbenă și cea roşie.
Romania TV
12 iun. 2018, 10:42
Ce poţi trata cu o cură de argilă

Așa ții cura cu argilă!

Bea în fiecare zi un amestec dintr-o linguriță de argilă cu un pahar cu apă, la temperatura camerei, lăsat peste noapte. Dimineața consumă lichidul limpede. Altă variantă a curei este să bei dimineața un pahar cu „lapte de argilă”, cum i se mai spune, și unul seara. Este posibil ca în primele zile să te confrunți cu ușoare stări de amețeală și greață. Nu trebuie să te sperii, acesta este un semn că detoxificarea este în plin proces.

Argiloterapeutul Covaciu Ioan spune că, pentru reușita tratamentului, trebuie să folosești argilă cât mai fină și pură, care la proba între dinți să nu prezinte mult nisip. Vasul în care prepari amestecul să fie curat și fabricat din ceramică, porțelan sau sticlă, sub nicio formă din metal sau plastic. De asemenea, pentru omogenizarea lichidului să folosești o lingură de lemn. Apa argiloasă o bei pe stomacul gol sau cu 45 de minute înainte de masă.

Afecțiunile pielii

Pulberea vindecătoare este o soluție de tratament și pentru leziunile pielii. Astfel, pe zonele cu răni ușoare poţi aplica un strat subțire de argilă amestecată cu puțină apă. Tratamentul cu argilă verde este eficient pentru tenul gras și părul cu tendință de îngrășare, pentru că reduce excesul de sebum. Pentru pete și zone pe piele foarte uscate, cu arsuri, este ideală argila albă. Aceasta reface structura pielii și poate fi utilizată și în tratamentul părului tocit și devitalizat. De asemenea, argila albă este des utilizată și ca talc în pudra pentru calmarea iritațiilor de scutec ale bebelușilor.

Citeşte şi Dieta japonezului laureat cu premiul Nobel: Ajută la întinerirea celulelor şi scade în greutate

Pont

Înainte de a folosi un remediu argilos, e bine să consulţi medicul, pentru că acest produs elimină substanțele toxice din organism, însă alături de ele poate îndepărta și elemente nutritive, ca fierul și zincul, favorizând, pe termen lung, apariția anemiei.

Anemia

Pentru acest proces sunt benefice argila verde şi cea galbenă, pentru că au putere absorbantă mare, datorită conţinutului bogat în minerale preţioase, precum hidroxid de fier, calciu, magneziu, potasiu şi mangan. Argila roşie, de exemplu, are în compoziție mult oxid de fier şi se utilizează mai des în tratamentul anemiei.

Silicatul de alumină, roca sedimentară din care este compusă argila, are proprietăți absorbante – captează toxinele și le elimină –, antiseptice și cicatrizante. Astfel, argila absoarbe germenii, viermii intestinali, toxinele, radicalii liberi, pesticidele si metalele grele din intestinul gros. După ce le adună ca într-o minge, le rostogoleşte prin intestin şi le elimină spre exterior. Atât de simplă este metoda de detoxificare cu argilă!

Toxiinfecţia alimentară

Pentru că are proprietăţi antibiotice şi antiinflamatoare, argila este recomandată și în toxiinfecţii alimentare, fiind un remediu rapid şi eficient. Pune 1 linguriţă de argilă într-un pahar cu apă plată, sub nicio formă apă de la robinet, şi lasă amestecul până dimineaţă, la decantat. Trebuie să bei doar apa, nu şi mâlul. Indicat ar fi să urmezi acest tratament o lună, timp în care să adopţi o dietă fără grăsimi, prăjeli şi alcool.

Bolile reumatice

Împachetările cu nămol de argilă sunt prescrise în multe stațiuni termale, pentru a remedia problemele de la nivelul încheieturilor. Argila poate fi folosită și acasă, în tratamentul bolilor de articulaţii. Pentru a calma durerile cauzate de entorse, de exemplu, se recomandă cataplasmele calde cu argilă, direct pe piele sau pe un tifon steril, aplicate pe zona afectată şi lăsate să acţioneze aproximativ 2 ore. Dacă este vorba despre inflamaţii, ajută cataplasmele reci, care stopează procesul inflamator.

Gastrită și ulcer

Tratamentele cu argilă neutralizează excesul de acid gastric din stomac, fiind de ajutor în gastrită sau ulcer. Amestecă 2 lingurițe cu argilă și 100 ml apă plată, lasă să stea câteva ore și apoi filtrează conținutul. Înainte de masă, ia câte 1 linguriță de lichid limpede cu un pahar de apă.

Află care sunt afecțiunile pe care le poți trata cu argilă AICI. 

DailyBusiness
Fum alb la Vatican! Cardinalul protodiacon va ieși la balconul central pentru a anunța „Habemus Papam!”
Spynews
Bucurie imensă în familia lui Gabi Bădălău! Sora afaceristului, Sabina, e însărcinată / FOTO
Bzi.ro
Andreea Esca este hotărâtă să rupă normele! Vrea să dea lovitura pe scena de la Untold
Fanatik.ro
Singurul cartier dormitor din București în care se găseau 6 întreprinderi, metrou și peste 3.000 de apartamente. 8.000 de oameni lucrau non stop, existau școli, creșe și grădinițe pentru copii
Capital.ro
Ne-a părăsit cea mai mare actriță. A fost un simbol. Toți românii au iubit-o și admirat-o. Nu va fi uitată
Playtech.ro
Jumătate din pensie, oprită de autorităţi, în iunie. Zeci de mii de pensionari, în pericol de poprire
DailyBusiness
Pe cine va vota Crin Antonescu în turul 2: Am pierdut singur și aleg liber! Refuz mobilizarea pentru o nouă „salvare a țării”
Adevarul
Pastila banală care poate salva viața în caz de infarct, de care românii au uitat. Cum o administrezi corect
wowbiz.ro
Anunțul cutremurător despre fiul lui Ionel Ganea. Soția fostului fotbalist, Monica, a confirmat totul. Ți se rupe sufletul
Spynews
Cu ce se ocupă Radu Mazăre în Madagascar. Fiul lui, Răducu, urmează să îl viziteze
Spynews
Imagini înduioșătoare cu Nasrin Ameri însărcinată. Prezentatoarea este mama unui băiețel de aproape doi ani / FOTO
Evz.ro
Bolojan: Pensionarii militari au fost mințiți. Ce se întâmplă cu pensiile lor
Ego.ro
Motivul pentru care s-au certat Smiley și Pavel Bartoș la Românii au Talent! ”A fost singurul!” EXCLUSIV
Prosport.ro
Prezentatoarea TV a apărut în costum de baie, iar soțul ei a fost numit pe loc „cel mai norocos bărbat din lume”
kanald.ro
Întreruperi de curent în România, în perioada 12-16 mai. Lista județelor afectate
Cancan.ro
Descoperirea scârboasă a lui Piedone, într-un restaurant din Constanța: Ăsta n-a mai avut putere…
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Tragedie în lumea muzicii. Ne-a părăsit cel mai mare cântăreț: A atins milioane de oameni din întreaga lume
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Gimnasta, în bikini, după ce s-a retras la 22 de ani
stirilekanald.ro
Dorința incredibilă a unui tată care și-a lăsat fetița de 2 ani să moară în mașină. În timp ce canicula o ucidea pe copilă, bărbatul se juca pe consolă
Horoscop Luni, 12 mai 2025. Zodia care se dedică astăzi în totalitate iubirii
MediaFlux
Europa în fierbere. Rusia mută trupe la granița cu Finlanda
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Sunt considerate fructele viitorului. Se adaptează la secetă, terenuri aride și se pot consuma proaspete, deshidratate sau în conserve