Ce poţi trata cu o cură de argilă

În terapiile alternative sunt utilizate mai des 3 tipuri de argilă, cea albă, argila gri și argila verde, dar au proprietăți binefăcătoare şi argila galbenă și cea roşie.
Romania TV
12 iun. 2018, 10:42
Ce poţi trata cu o cură de argilă

Așa ții cura cu argilă!

Bea în fiecare zi un amestec dintr-o linguriță de argilă cu un pahar cu apă, la temperatura camerei, lăsat peste noapte. Dimineața consumă lichidul limpede. Altă variantă a curei este să bei dimineața un pahar cu „lapte de argilă”, cum i se mai spune, și unul seara. Este posibil ca în primele zile să te confrunți cu ușoare stări de amețeală și greață. Nu trebuie să te sperii, acesta este un semn că detoxificarea este în plin proces.

Argiloterapeutul Covaciu Ioan spune că, pentru reușita tratamentului, trebuie să folosești argilă cât mai fină și pură, care la proba între dinți să nu prezinte mult nisip. Vasul în care prepari amestecul să fie curat și fabricat din ceramică, porțelan sau sticlă, sub nicio formă din metal sau plastic. De asemenea, pentru omogenizarea lichidului să folosești o lingură de lemn. Apa argiloasă o bei pe stomacul gol sau cu 45 de minute înainte de masă.

Afecțiunile pielii

Pulberea vindecătoare este o soluție de tratament și pentru leziunile pielii. Astfel, pe zonele cu răni ușoare poţi aplica un strat subțire de argilă amestecată cu puțină apă. Tratamentul cu argilă verde este eficient pentru tenul gras și părul cu tendință de îngrășare, pentru că reduce excesul de sebum. Pentru pete și zone pe piele foarte uscate, cu arsuri, este ideală argila albă. Aceasta reface structura pielii și poate fi utilizată și în tratamentul părului tocit și devitalizat. De asemenea, argila albă este des utilizată și ca talc în pudra pentru calmarea iritațiilor de scutec ale bebelușilor.

Citeşte şi Dieta japonezului laureat cu premiul Nobel: Ajută la întinerirea celulelor şi scade în greutate

Pont

Înainte de a folosi un remediu argilos, e bine să consulţi medicul, pentru că acest produs elimină substanțele toxice din organism, însă alături de ele poate îndepărta și elemente nutritive, ca fierul și zincul, favorizând, pe termen lung, apariția anemiei.

Anemia

Pentru acest proces sunt benefice argila verde şi cea galbenă, pentru că au putere absorbantă mare, datorită conţinutului bogat în minerale preţioase, precum hidroxid de fier, calciu, magneziu, potasiu şi mangan. Argila roşie, de exemplu, are în compoziție mult oxid de fier şi se utilizează mai des în tratamentul anemiei.

Silicatul de alumină, roca sedimentară din care este compusă argila, are proprietăți absorbante – captează toxinele și le elimină –, antiseptice și cicatrizante. Astfel, argila absoarbe germenii, viermii intestinali, toxinele, radicalii liberi, pesticidele si metalele grele din intestinul gros. După ce le adună ca într-o minge, le rostogoleşte prin intestin şi le elimină spre exterior. Atât de simplă este metoda de detoxificare cu argilă!

Toxiinfecţia alimentară

Pentru că are proprietăţi antibiotice şi antiinflamatoare, argila este recomandată și în toxiinfecţii alimentare, fiind un remediu rapid şi eficient. Pune 1 linguriţă de argilă într-un pahar cu apă plată, sub nicio formă apă de la robinet, şi lasă amestecul până dimineaţă, la decantat. Trebuie să bei doar apa, nu şi mâlul. Indicat ar fi să urmezi acest tratament o lună, timp în care să adopţi o dietă fără grăsimi, prăjeli şi alcool.

Bolile reumatice

Împachetările cu nămol de argilă sunt prescrise în multe stațiuni termale, pentru a remedia problemele de la nivelul încheieturilor. Argila poate fi folosită și acasă, în tratamentul bolilor de articulaţii. Pentru a calma durerile cauzate de entorse, de exemplu, se recomandă cataplasmele calde cu argilă, direct pe piele sau pe un tifon steril, aplicate pe zona afectată şi lăsate să acţioneze aproximativ 2 ore. Dacă este vorba despre inflamaţii, ajută cataplasmele reci, care stopează procesul inflamator.

Gastrită și ulcer

Tratamentele cu argilă neutralizează excesul de acid gastric din stomac, fiind de ajutor în gastrită sau ulcer. Amestecă 2 lingurițe cu argilă și 100 ml apă plată, lasă să stea câteva ore și apoi filtrează conținutul. Înainte de masă, ia câte 1 linguriță de lichid limpede cu un pahar de apă.

Află care sunt afecțiunile pe care le poți trata cu argilă AICI. 

DailyBusiness
Gigi Becali, uluit de banii primiți de la Parlament: „Sunt prea mulți!” Suma fabuloasă încasată după doar cinci ședințe
Spynews
Mara Bănică și Serghei Mizil, Raluca Bădulescu și fostul ei soț, Anda Adam și Joseph, Gabi Tamaș și Dan Alexa sunt printre echipele care pornesc anul acesta pe Drumul Eroilor, în Asia Express
Bzi.ro
Câte clase are Daciana Sârbu, fosta soție a lui Victor Ponta: Din ce afacere face bani
Fanatik.ro
Engie, anunț important pentru toți clienții. Ce se va întâmpla pe 24 ianuarie
Capital.ro
Călin Georgescu a dat cărțile pe față. Ce va păți Constituția România: Obligatoriu, e faza finală!
Playtech.ro
Prima reacție a Dacianei Sârbu după divorțul de Victor Ponta: Singurii care știu suntem noi. Nu vreau să...
DailyBusiness
Scandal la Senat! Angajații îl huiduie pe Bolojan după anunțul reducerii posturilor
Adevarul
Povestea de film a fostului șef al Poliției Câmpulung: de la erou la inculpat. S-a pensionat când era în arest
wowbiz.ro
Concedieri masive. Angajații care rămân fără loc de muncă la început de an. Posturile, reduse cu 24%
Spynews
Raluca Păstramă și Ibrahim Hanifi, răsturnare de situație în lupta pentru custodia copilului! Ce se întâmplă după ce instanța a decis ca fetița celor doi să rămână la mamă
Spynews
Costel Biju, surpriză romantică pentru soția lui, Andreea. În ce loc de vis și-a dus manelistul partenera / FOTO
Evz.ro
Dramă în sportul românesc. A murit la 27 de ani
Ego.ro
Imaginile cu Daciana Sârbu de nerecunoscut! Cum arăta înainte să îl cunoască pe Victor Ponta
Prosport.ro
FOTO. Cum arată fiica legendarului fotbalist. Tânăra divorțează după 9 ani
kanald.ro
S-a aflat de ce boală suferă Florin Salam. Motivul pentru care artistul refuză să fie operat de medici: „Nu sunt vești bune”
Cancan.ro
Cu ce a rămas Victor Ponta la partaj, după ce a divorțat de Daciana Sârbu? Iată declarația de avere
Playsport.ro
WOW! Corina Caragea a renunțat de tot la haine! Apariție unică pe net
Capital.ro
Lovitura finală pentru Călin Georgescu. Verdictul este clar: Din păcate...
StirileBZI
Bancnotele vor fi transformate în Euro! Decizia se va aplica din 1 ianuarie 2026
Prosport.ro
FOTO. Ludovica e una dintre cele mai frumoase soții de fotbalişti și are peste 4.000.000 de fani pe Instagram
stirilekanald.ro
De ce a murit, de fapt, Anda, tânăra de 34 de ani mușcată de câinii flămânzi. Cauza morții, confirmată
substantial.ro
Pensionarii Romsilva primesc bonusuri considerabile: clarificări și controverse
MediaFlux
ARME NUCLEARE pentru UCRAINA de la UE! ANUNȚ BOMBĂ venit din NATO
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Nu stăpânești engleza și n-ai habar de securitatea aeroportuară? Poți fi șeful Aeroporturi București