Din păcate, în cavitatea noastră bucață există milioane de bacterii diferite, unele bune pentru noi altele dimpotrivă. Astfel se poate explica apariția cariilor dentare și a altor afecțiuni cum este și candida bucală.
Spațiile interdentare reprezintă ocul idea pentru ca aceste bacterii să se dezvolte în liniște și pace în lipsa unei igiene corespunzătoare. În plus, odată depuse la nivelul limbii bacteriile încep și emană un miros de sulf, așa explicându-se mirosul respirației groaie.
Practicanții ayurvedici în ceea ce privește igiena bucală au o regulă foarte simplă și anume: totul se curăță!
Ritual de igienă bucală
Din ce în ce mai mulți specialiști afirmă că și limba are nevoie de curățare periodică și o atenție mărită dacă vrei să te bucuri de o sănătate bună timp îndelungat. Mai ales că odată instalate bacteriile nu mai poate fi controlată dezvoltarea lor, așa că nu mai sta pe gânduri și începe să îți îngrijești corespunzător limba.
Primul lucru pe care trebuie să începi să îl faci începând de mâine dimineață este ca imediat cum te-ai trezit să îți cureți limba de reziduurile adunate peste noapte, să clătești bine gura folosind apă de gură și abea la final să bei paharul de apă călduță pe stomacul gol.
În felul acesta apa băută așa te va hidrata și nu va răspândi bacteriile în tot organismul.
Cum se îndepărtează reziduurile de pe limbă?
Ajută-te de o racletă pentru a-ți curăța limba, asigură-te că este din plastic sau o lingură destul de lată astfel încât să cuprindă cât mai mult din suprafața limbii.
Așează instrumentul ales pe suprafața limbii pornind cât mai din spate și trage ușor spre față. Vei observa cantitatea mare de reziduuri ce o vei elimina în felul acesta. Este recomandat să repreți procedura până când instrumentul ales rămâne curat.
Această procedură se recomandă a se face doar dimineața. Înainte de periajul dinților.
Ai grijă să nu te rănești pe suprafața limbii.
Pentru o igienizare mai profundă după ce ai curățat limba, ai folosit și apa de gură, poți să apelezi la glicerina boraxată cu nistatină, să îți aplici pe un bețișor de urechi și să masezi blând gingiile fără a înghiți soluția.
După maximum 10 minute, clătește iar bine gura și poți să bei paharul de apă.
Află cât de important este igiena orală în copilărie AICI