Un somn profund de opt ore este foarte important pentru sănătatea ta psihică și fizică, iar nopțile nedormite te pot afecta mai mult decât crezi. De sute de ani, chinezii se folosesc de un ceas intern, prin care încearcă să identifice afecțiunile care te-ar putea ține trează. Potrivit acestora, energia organismului se mută de la un organ la altul câte două ore în fiecare zi. Astfel, dacă ai probleme cu somnul în timpul nopții, poți identifica care este organul bolnav.
Nu poți adormi între 21:00 și 23:00
Între 21:00 și 23:00, energia organismului tău este folosită pentru a încălzi grupele de mușchi care îți protejează inima. În acest proces este implicat și sistemul endocrin, pentru a te pregăti de somn, potrivit positivemed.com. Dacă acest mecanism nu funcționează bine, poți suferi de insomnii sau te poți trezi la scurt timp după ce ai adormit. Nu te gândi că între 21:00 și 23:00 este prea devreme să te bagi în pat. Cercetătorii au stabilit că este perioada ideală pentru a te odihni.
Te trezești între 23:00 și 1:00
Între 23:00 și 1:00, energia organismului tău este concentrată pe vezica biliară. Ficatul tău produce un lichid digestiv foarte important, numit bilă, care este depozitat în fiere. În această perioadă a nopții ar trebui să aibă loc somnul de regenerare. Dacă te trezești subit ori ai dureri între aceste ore, s-ar putea să ai probleme cu fierea.
Te trezești între 1:00 și 3:00 dimineața
Între 1:00 și 3:00 dimineața, ficatul detoxifică organismul și produce mai multă bilă, pe care o trimite spre fiere. Funcția naturală a corpului tău este să se asigure că dormi, în timp ce îți curăță corpul. Dacă te trezești în această perioadă, s-ar putea să ai probleme cu ficatul.
Te trezești între 3:00 și 5:00 dimineața
În această perioadă, plămânii tăi funcționează la capacitate maximă, primesc energie și se pregătesc pentru ziua care urmează. Pentru a respira, corpul trebuie să fie relaxat, iar dacă te trezești la aceste ore, s-ar putea să existe un blocaj undeva sau ești foarte anxioasă. Un alt motiv pentru care nu ai un somn constant este că ai o perioadă foarte emoțională.
Te trezești între 5:00 și 7:00 dimineața
În această perioadă, energia este concentrată pe colon. Intestinul gros este responsabil cu eliminarea toxinelor din sistemul digestiv, iar dacă te trezești, probabil nu funcționează foarte bine. Același efect apare și dacă ai un blocaj emoțional ori ai unele restricții în viață.
Sursa: unica.ro