Vara este perioada cea mai solicitantă pentru organism, deoarece căldura excesivă își poate pune amprenta atât asupra stilului tău de viață cât și asupra felului în care organismul reacționează la stimulii externi.
Căldura poate fi unul dintre principalii responsabili pentru un somn slab calitativ și cantitativ, iar asta se poate resimți la nivelul întregului organism.
Nici alimentația nu este ferită pe perioada verii de schimbări. Acum ideal ar fi să te axezi pe salate și mâncăruri ușoare și să nu uiți de aportul de vitamine și de hidratare constatntă.
Carența de vitamine
Chiar dacă obișnuiești să consumi multe salate în perioada asta, există riscul că organismul tău din cauza anumitor factori externi precum căldura, umiditatea scăzută pot afecta podoaba ta capilară. În cazul unui organism obosit, principalul motiv care duce la pierderea podoabei capilare este carența unor substanțe nutritive esențiale. Fie că este vorba despre vitamine sau fier sau săruri minerale, stresul, lipsa somnului, dezechilibrele hormonale mai ales la femei sunt principalii responsabili pentru neasimilarea corespunzătoare a vitaminelor.
Un set de analize amănunțit îți va elucida suspiciunea unei carenșe de vitamine.
Stresul
Smocurile de păr pe care le aduni zilnic sunt unul din cele mai evidente semne că ai parte de o perioadă stresantă în viața ta. Chiar dacă părul este capabil să se regenereze în timp și este normal să pierzi fire capilare tocmai din acest motiv, în cazul în care observi că îți cad mai multe fire decât de obicei încearcă să te detașezi de probleme și să găsești un moment de relaxare.
Tratamentele naturiste nu pot funcționa pe un fond de stres activ. Pentru a trata acestă problemă trebuie să identifici cu precizie cauza. Dacă nu este vorba de o carență de vitamine și totuși te confrunți cu senzația de moleșeală, oboseală accentuată, încearcă o vacanță departe de tot ce înseamnă tehnologie și comunicații, câteva ore de meditație îți vor prinde bine.
Dezechilibrele hormonale și cele tiroidiene sunt printre cele mai frecvente dezechilibre întâlnite la femei. Acestea pot avea diferite cauze și pot fi responsabile atât de cădrea părului în mod excesiv, de acumularea unui surplus de kilograme în mod facil chiar dacă alimentația este echilibrată.
Sarcina și anticoncepționalele
Perioada sarcinii, una dintre cele mai frumoase etape din viața unei femei vine la pachet cu o serie de schimbări majore în organism.
Nivelul de hormoni suferă anumite schimbări pentru a pregăti corpul să aducă o nouă viață. Pe parcursul celor nouă luni, organismul femeii este gazdă pentru copil, apar kilogramele în plus, pilozitatea, disconfortul în treburile zilnice dar și stresul de a duce sarcina la bun sfârșit.
Pe de cealaltă parte nici anticoncepționalele nu te feresc de problemele hormonale și de calviție. Mai ales dacă acestea sunt cu estrogen și progesteron. Dacă totuși te vezi nevoită să apelezi la această formă de contracepție este bine să iei în calcul un tratament de corecție hormonală în paralel cu tratamente pentru stimularea creșterii părului.
Un alt efect destul de toxic pentru sănătatea ta este chimioterapia, care vine la pachet cu un efect secundar destul de dur și anume pierderea părului de pe toată suprafața organismului. Un efect ce poate șoca și schimba radical starea de spirit a persoanei în cauză.
Codițele dese și placa folosită zilnic
Tot ce este folosit în exces dăunează organismului. Chiar și faptul că obișnuiești să îți ții părul zilnic strâns în celebra coadă de cal sau faptul că în fiecare dimineață folosești placa de păr pentru a-l îndrepta sau pentru a face bucle.
Căldura excesivă ajută la subțierea firului de păr la deshidratarea lui și la pierderea cantitativă. Deși este structurat ca să se refacă constant, în momentul în care factorii externi îl agasează periodic, procesul de regenerare nu poate face față și atunci te confrunți cu diminuarea podoabei tale capilare.
Șuvițele decolorate sunt un alt aspect de care trebuie să ții cont, apelarea periodică la această modalitate de înfrumusețare îți poate pune în pericol sănătatea firului de păr.
Alimentația necorespunzătoare
Nu uita de hidratarea constantă și de spray-ul pentru păr. Consumă cât mai multe salate, fructe și legume proaspete. Consultă un medic specialist pentru a te îndruma dacă este cazul să iei suplimente nutritive și nu uita să facă cât mai multă mișcare. Mai ales dacă ai făcut excese alimentare, sportul te poate ajuta să combați problemele atât la nivel psihic cât și fizic.
Află care este cel mai bun tratament pentru părul deteriorat pe clicksanatate.ro.