Unul dintre produsele de make-up care pot provoca acnee este beauty blender-ul, acel burețel special de machiaj folosit pentru aplicarea fondului de ten, a corectorului și a altor produse lichide sau cremoase.
Burețelul de make-up e făcut dintr-un material special, moale și elastic, ce permite o aplicare uniformă a produselor de machiaj. E folosit de o mulțime de femei fiindcă reușește să creeze un finisaj natural make-up-ului.
Citește și Minciunele ca la bunica. Rețetă simplă pentru când ai poftă de ceva dulce
Mirela Vescan și Thea Haimovitz au explicat că acest burețel poate influența apariția acneei și au venit cu o serie de sfaturi pentru folosirea lui corectă. Dacă există, totuși, femei care peferă mai degrabă folosirea beauty blenderului, în loc de pensule, ar trebui să-l spele regulat și să-l înlocuiască în mod constant.
„Factori externi, de exemplu, să iei acnee de la machiaj. De exemplu în televiziuni. De asta nu oricine poate să facă machiaj, de asta nu poți să lași pe oricine să te machieze”, a precizat Thea Haimovitz în cadrul emisiunii Mi-Th Influencer.
ț„Acelui beauty blender eu îi spun dătător de acnee. Buretele ăla e foarte frumos, nu zic nu, dar în zona profesioniștilor nu are ce căuta decât dacă ai de unică folosință, un sac. Nicio problemă, atunci îl folosești și îl arunci. Dar folosit, spălat, refolosit, niciodată. Dacă ești la tine acasă îți asumi igiena tenului tău, a buretelui și a tuturor celorlalte accesorii de machiaj, dar într-o cabină de machiaj nu are voie să existe bureți refolosiți. De multe ori nu este vina make-up artiștilor. Este vina celor care nu asigură necesarul de bureți. Nu înțeleg importanța machiajului. Lucrul ăsta se întâmplă în continuare. Eu sunt uimită”, a spus Mirela Vescan în cadrul emisiunii Mi-Th Influencer.
De acnee scapi greu, nu doar prin tratamente aplicate pe piele. E consideratî a fi o boală dermatologică complexă.
„Acneea te mănâncă la propriu și la figurat. Trebuie să ai multă experiență pentru a trata acneea. Aparent pare o bolă care poate să fie trată ușor. Acneea nu se tratează doar pe piele. Îmi place să spun că este considerată o boală dermatologică, pentru că se manifestă pe piele, dar cine se ocupă de tratamentul ei doar pe piele, nu va ajunge la un rezultat rapid. Poate unele pot fi prinse în fașă, poate unele situații chiar se referă doar la piele. Acneea apare la 8 ani sau la 10 ani. Am pacienți! (…) Carnea este plină de hormoni. Ciclul de viață al unui pui este de 3 săptămâni. În alea 3 săptămâni i-ai dat antibiotic, hormoni și altele. Practic de fiecare dată când consumi carne, tu mănânci hormoni. Nu poți să spui că fiecare bucată de carne este așa, dar ei așa sunt tratați. Astfel ajungi la o exprimare violentă a pielii pe domeniul acneei în așa fel încât nu-i mai dai de capăt”, a adăugat Thea Haimovitz.