Iată care sunt produsele naturale care pot afecta sănătatea pielii când sunt folosite în exces:
Scorţişoară
Scorțișoara este un condiment, ceea ce înseamnă că este puțin picantă și poate pișca, provocând iritație și roșeață când ajunge pe piele. Sigur că depinde foarte mult sensibilitatea tegumentului, însă consultă un dermatolog înainte de a-ți face și de a aplica măști cu scorțișoară pe față.
Ulei de nucă de cocos
Persoanele care au tenul gras, ar trebui să folosească o cantitate foarte mică de ulei de nucă de cocos. Acest ulei pătrunde greu în piele. Trebuie să masezi foarte bine tegumentul când aplici uleiul direct pe piele sau îl incluzi în alte tratamente. Poate închide porii, crescând riscul de diverse afecțiuni dermatologice.
Citeşte şi Tratamentul bunicii pentru un ten sănătos. Funcţioneaza la toate femeile
Suc de lămâie
Sucul de lămâie are un caracter acid, ceea ce determină adesea apariția de pete roșii sau alergii atunci când este aplicat direct pe piele. Înainte de a-l folosi, recomandat este să faci un test pe încheietura mâinii.
Suc de roșii
Oamenii folosesc suc de roșii pentru a elimina acneea și petele de pe față. Dar sucul de roșii poate fi periculos pentru pielea uscată, deoarece poate provoca iritarea pielii.
Citeşte şi Ce-ţi spun ochii şi pielea despre starea de sănătate
Smântână
Utilizarea smântânii este foarte frecventă pentru menținerea tegumentului sănătos și catifelat. Dar acest produs lactat ar trebui folosit în funcție de tipul de piele, deoarece închide poriii tegumentului dacă este aplicat pe ten gras. Renunță să mai incluzi smântâna în măștile de față dacă ai pielea grasă. Poate provoca probleme precum albirea.