Tot mai mulți români își doresc să își creeze propria afacere care să le aducă venituri mai mari. Cei care au deja economii caută idei de business în care să investească. Una dintre afacerile care nu are nevoie de o foarte mare implicare a administratorului pentru desfășurarea activității poate fi o spălătorie auto self-service.
Autovit a publicat toate informațiile pe care trebuiue să le cunoască cei interesați de o astfel de investiție. În primul rând, trebuie să foe aleasă forma de organizare a afacerii (SRL, SRL-D, SA, PFA, etc) și înregistrarea la Oficiul Național al Registrului Comerțului.
Pentru construcția spălătoriei sunt necesare mai multe autorizații. Prima este cea de construcție și se obține de la primărie. Aceasta trebuie să fie amplasată la cel puțin 15 metri de geamurilr locuințelor din împrejurimi.
Citește și: Austria, creștere record a veniturilor. Cu cât s-au mărit salariile în ianuarie 2023
Tot de la primărie trebuie obținutp o autorizație de funcționare a afacerii și prevede un act administrativ eliberat de primar. Autorizația de mediu se obține de la Agenția Națională pentru Protecția Mediului . De la Administrația Națională „Apele Române” se obține autorizația de gospodărire a apelor pentru racordarea la propria sursă de apă, epurare și deversare.
De la Inspectoratul pentru Situații de Urgență din județ este necesară autorizația de securitate. Dacă spălătoria este prevăzută cu camere video de supraveghere, trebuie anunțată Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucării Datelor cu Caracter Personal.
Avantahe spălătorie auto self-service
Cu cât capacitatea spălătoriei este mai mare, cu atât randamentul investiției va fi unul mai bun, deoarece va putea servi mai mulți clienți și va genera încasări mai mări.
Citește și: Angajări pentru românii cu 10 clase. Se dă bonus de prezenţă de 200 RON şi tichete de masă de 500 de lei
Care sunt cheltuielile pentru o astfel de investiție cu 4 piste de spălare
Costuri amenajare pentru patru piste