Laptele de bivoliță conține cu 50% mai mult calciu, comparativ cu cel de vaci. Experții în nutriție susțin că acest produs conține o cantiate crescută de proteine. De asemenea, el reprezintă o sursă bogată de fier, fosfor, vitamina A, dar și tocoferol antioxidant natural.
Citește și: Cu cât a ajuns să se vândă un litru de lapte de bivoliță. Este la mare căutare în ultima perioadă
Puțini oameni știu faptul că laptele de bivoliță asigură un conținut dublu de calciu comparativ cu laptele de vacă și are un procent scăzut de lactoză. De asemenea, acest produs este căutat pentru textura lui cremoasă, dar și pentru gustul pregnant, ușor dulceag.
În ultima vreme, cererea de lapte de bivoliță a crescut în România, mulți consumatori dorindu-l atât pentru gust, cât și pentru beneficiile uimitoare asupra organismului. Însă, din păcate, din ce în ce mai puțini fermieri îngrijesc turme de bivolițe, preferând vacile, care sunt mai puțin costisitoare. Cei care vor lapte de bivoliță găsesc produsul adus din import.
Datorită conținutului dublu de grăsimi, acest produs are un gust mai creos și mai dulceag, însă, din punct de vedere nutritiv, el este deosebit de apreciat și recomandat de specialiști. Produsul poate fi comparat cu laptele de capră și este recomandat, în special, pentru rezistență și imunitate, dar și pentru dezvoltarea sănătoasă a copiilor. Spre exemplu, smântâna obținută din lapte de bivoliță este o adevărată delicatesă, cu un gust excepțional și cu beneficii uimitoare asupra sistemului digestiv, a imunității, rezistenței oaselor și circulației sângelui.
Iată valorile nutritive pe care le aduce o porție de 100 de grame de lapte de bivoliță:
Laptele de bivoliță conține toată gama de săruri și vitamine esențiale organismului, chiar dacă unele dintre ele se regăsesc în proporții infime. Acesta mai conține săruri de cupru, fier, mangan și zinc, toate vitaminele din seria B, vitamina PP și vitamina C. Cât despre antioxidanții și acizii benefici din laptele de bivoliță, amintim acidul aspartic și glutamic, prolina, lizina, leucina și tirozina, toate având un rol esențial în procesele celulare în absorbția nutrienților valoroși, rezistența imunitară și sănătatea organelor.
Citește și: Cea mai căutată băutură, pe cale de dispariție în supermarketuri. Producătorii preferă s-o vândă direct ei