Important de reținut este că acidul uric singur nu poate crește riscul de apariția a problemelor de sănătate, pentru că el este produs de organism pentru a descompune substanțele numite purine. Riscul există când cantitatea de acid uric este mult prea mare sau nu este eliminat corespunzător.
Hiperuricemia este depistată în urma unui test de sânge. Nivelul normal ar trebui să fie cuprins între 2,0-3,4 mg / dl (respectiv pentru femei și bărbați). În multe cazuri, nu există simptome prezente cu niveluri ridicate de acid uric, fapt pentru care mulți oameni nu sunt conștienți de această creștere. În condiții normale, o treime din acidul uric vine de la alimente, iar celelalte două treimi provin din metabolismul intern al organismului nostru.
Prin urmare, principalele cauze ale nivelurilor ridicate de acid uric pot fi:
– Alimentația slabă (consumul excesiv de produse alimentare bogate în purine)
– Supraproducția de acid uric
– Incapacitatea de eliminare a acidului uric
Una dintre cele mai frecvente cauze care determină creșterea nivelului de acid uric este alimentația. Un aport de anumite alimente bogate în purine poate provoca hiperuricemie, astfel că carnea roșie, cârnații, fructele de mare etc. trebuie evitate. Mai mult, un nivel ridicat de acid uric din organism poate fi declanșat din cauza consumului ridicat de produse diuretice.
Citeşte şi Ce afecţiuni previi dacă mănânci cireşe mai des
Consumul de alcool este, de asemenea, unul dintre factorii de declanșare a nivelului ridicat de acid uric. Așadar, cei cu hiperuricemie ar trebui să evite consumul de alcool.
Totodată, este posibil ca o altă cauză a acidului uric ridicat să fie incapacitatea renală de a elimina în mod adecvat acidul uric din sânge. Prin urmare, nivelurile organismelor vor fi mai mari decât nivelul normal al acidului uric din cauza problemelor rinichiului care împiedică îndepărtarea acestuia. Persoanele cu psoriazis sunt, de asemenea, predispuse la un nivel ridicat de acid uric.
Unele medicamente pot provoca, de asemenea, niveluri excesive de acid uric în sânge. Este recomandat să consulți medicul pentru găsirea celui mai bun tratament pentru menținerea acidului uric la valoarea sa corespunzătoare.
Alimente de evitat dacă ai articulațiile inflamate https://www.clickpentrufemei.ro/sectiune/in-forma/articol/alimente-de-evitat-daca-ai-articulatiile-inflamate