Halloween-ul se sărbătoreşte pe data de 31 octombrie şi mai este cunoscută şi sub numele de “Sărbătoarea tuturor sfinților”. Această sărbătoare este de origine celtică, fiind introdusă și în alte țări de imigranții irlandezi ai Statelor Unite ale Americii.
Celții credeau că în data de 31 octombrie spiritele intrau în comunicare cu cei vii și coborau pe pământ. Oamenii se deghizau în monștri și ieșeau pe străzi pentru a face mult zgomot și, astfel, ziceau ei, speriau spiritele rele.
În ajunul zilei de 31 octombrie, celţii din Irlanda construiau ruguri înalte din ramuri tinere de stejar pe care le considerau sfinte, iar la focul acestora infaptuiau sacrificii rituale. In acelasi timp, in nici o casa nu era aprins focul pentru a le face reci si neprimitoare, iar oamenii isi pictau chipurile in motive sumbre pentru a se confunda cu aratarile malefice care bantuiau printre ei. Aceeasi ceremonie avea loc si in Scotia cu singura deosebire ca pictii, nativii scotieni, credeau ca pot citi viitorul privind flacarile acestor ruguri.
Încă din cele mai vechi timpuri, se credea că cei născuţi în noaptea de Halloween au menirea de a vedea spiritele şi de a comunica cu acestea.
Celtii considerau ca puteau evita sa fie posedati de spiritele demonica daca la ofereau acestora cele mai de pret alimente de care dispuneau. Astfel avea sa apara obiceiul de a lasa in fata casei vase cu miere, vin, lapte sau dulciuri. De altfel, nici cersitul din casa in casa nu era o practica rara, cu atat mai mult cu cat venirea iernii insemna si o reducere drastica a resurselor.