Ce puteți și ce nu puteți plăti cu cardul de vacanță. Tot ce trebuie să știți despre beneficiile acestui card

Sunt mulți români care au dreptul la carduri de vacanță, însă care nu știu exact ce pot face cu ele. Aceste carduri sunt, de fapt, niște bonuri valorice asemănătoare cu tichetele de masă.
Alina Costache
19 aug. 2022, 18:28
Ce puteți și ce nu puteți plăti cu cardul de vacanță. Tot ce trebuie să știți despre beneficiile acestui card

Beneficiarii le pot folosi împreună cu familia pentru a-și achita diverse servicii turistice sau vacanțe, însă doar în România.

Cardurile de vacantă sunt nominale, netransmisibile, deductibile și scutite de taxe, atât pentru angajatori, cât pentru angajați. De specificat că în sistemul bugetar se practica și se practică încă metoda. Mai nou, voucherele/tichetele de vacanţă pot fi acordate şi angajaţilor din sectorul privat și că valoarea maximă poate ajunge la 13.800 de lei, echivalentul a şase salarii minim brute garantate pe ţară. Este anunțul făcut într-un comunicat transmis de către Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului.

„Voucherele de vacanţă pot fi acordate şi salariaţilor din privat, direct de către angajator, pentru acoperirea cheltuielilor ocazionate de efectuarea concediului de odihnă în regim de turism intern”, precizează Constantin-Daniel Cadariu ministru de resort în guvernul Ciucă.

Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) a susținut public oportunitatea introducerii voucherelor/tichetelor de vacanță încă din anul 2005 pentru revigorarea turismului intern și refacerea forței de muncă. Pentru că ele asigură într-o mare masură supraviețuirea și dezvoltarea turismului intern, precum și pregătirea turismului pentru încasări de venituri. Se estimează că 25-30% dintre vânzările agențiilor de turism specializate pe turism intern sunt asigurate de către voucherele de vacanță, potrivit ANAT.

Citește și Vouchere de vacanţă 2022. Ce trebuie să ştie românii care nu şi-au consumat tichetele până în august

„Voucherele de vacanță au avut impact deosebit de favorabil la implementare și dezastruos la renunțare, în 2021. Am fost entuziaști la reluarea programului, cu garanția derulării pe mai mulți ani”, subliniază Dumitru Luca, președintele ANAT.

Ce puteți și ce nu puteți plăti cu cardul de vacanță

Cu cardurile de vacanță se poate plăti cazarea la orice unitate turistică din România sau pachetul cazare + masă, pachetul cazare + tratament, pachetul cazare + transport sau pachetul cazare + agrement.

Ce nu puteți plăti cu tichetele de vacanță sunt cazările sau sejururile în afara României, bilete de avion, autocar în afara țării, cazare și unități fără lasificare turistică, asigurări.

Cardurile pot fi alimentate periodic, iar banii de pe card pot fi întrebuințați pentru plata transportului, cazării, meselor, tratamentelor și a serviciilor de agrement dorite de beneficiari. Ei pot achiziționa produsele și serviciile oferite de agenții de turism, hoteluri, pensiuni și unități de tratament balnear din țara noastră, cu condiția ca acestea sa dețină autorizatie/licență din partea ANAT.

Ce ar trebui să mai știți e că de anul acesta cardurile de vacanță vor funcționa doar pe suport magnetic, pe un card alimentat cu 1.450 de lei. Suma e aceeași ca până acum.

Voucherele emise în 2022 sunt valabile un an de zile. Vestea bună pentru turiști e că statul va oferi în mod recurent tichetele până în 2026 inclusiv.

Citește și Românii care folosesc voucherele sociale pentru tutun și alcool vor fi amendați. Sociologii și psihologii condamnă această măsură: „Amenzile vor adânci sărăcia”

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
“De ce îmi amorțesc mâinile și picioarele?”. Motivele reale pentru care ți se întâmplă așa ceva
Capital.ro
România a depășit Ungaria. Umilință supremă pentru unguri
Playtech.ro
S-a schimat legea, acum! Poți să rămâi pe loc fără permis
DailyBusiness
Dispare o mare bancă din România! Schimbarea majoră pentru mii de clienți
Adevarul
Cum a rămas România fără uriașele păduri seculare. Planul eșuat al lui Ceaușescu de reîmpădurire a țării
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Teo Trandafir, topită după Valeriu Gheorghiță. Monica Bîrlădeanu a aflat de la televizor
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Povestea lui Antonio, băiatul din satul Gura Vitioarei care nu a vorbit deloc până la 8 ani. Ce note a luat la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Pensiile românilor, micșorate înainte de recalcularea din septembrie! Din ce cauză au primit unii pensionari decizii de reducere a pensiilor
Capital.ro
Interzis și ilegal în România. Vin direct la tine acasă și te controlează
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așaa arată tânăra care primește orice dorește
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
OMS clasifică talcul ca „probabil cancerigen” și acrilonitrilul ca „cancerigen”
MediaFlux
TELESCAUN CĂZUT ÎN ROMÂNIA! SUNT VICTIME
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!