Ce recomandă nutriționiștii să mâncăm dacă ne e foame înainte de culcare. Pentru a-ți menține silueta și sănătatea e necesar să ai un stil de viață sănătos. Acest lucru înseamnă un regim alimentar echilibrat, bazat pe multe fructe și legume, și o rutină de exerciții fizice. Specialiștii spun mereu că înainte de culcare e de preferat să nu ai mese bogate. Și aici nu e vorba doar de aspectul fizic, ci de faptul că ți-ar putea îngreuna digestia, iar somnul ar putea să nu fie la fel de odihnitor.
Sunt și foarte mulți oameni care se culcă târziu, fie din cauza job-ului, fie pentru că au alte activități care nu suportă amânare. Sau unii așa sunt obișnuiți. Iar în aceste situații, evident, mănâncă destul de târziu. Nutriționiștii recomandă pentru mesele târzii alimente cât mai sănătoase și evitarea produselor procesate care îți pot tulbura somnul.
Iaurt grecesc cu migdale și fructe de pădure
Iaurtul grecesc este bogat în proteine, astfel încât poate ajuta la senzația de sațietate mult mai rapid decât de obicei. Cercetările sugerează că după o masă cu un nivel ridicat de proteine, putem mânca mai puțin pe parcursul zilei. Un studiu suplimentar a constatat că un ridicat nivel de proteine din plante duce la un mai scăzut consum de calorii, ceea ce ar contribui la pierderea mai rapidă în greutate.
Cireșe
Un lucru poate mai puţin ştiut despre aceste fructe este că cireşele sunt sursă naturală de melatonină, un hormon care ajută la reglarea ciclului de odihnă. În timp ce suplimentele de melatonină din comerţ au de obicei efecte secundare (dureri de cap, greaţă, vise ciudate şi ameţeală), cireşele nu au aşa ceva. Sfatul specialiştilor este să mâncăm cireşe cu o oră înainte de culcare, potrivit The Epoch Times.
Banane
Bananele sunt o sursă foarte bună de vitamine, B6 şi C. Conţin minerale şi vitamine importante precum (fier, magneziu, calciu, fosfor, vitamina A, E, acid folic şi caroten). Un mineral pe care îl găsim în banane este manganul este un mineral care participă la funcţiile metabolice şi la sănătatea oaselor.
Bananele oferă o cantitate mare de fibre care dau senzaţia de saţietate şi ajută la optimizarea tranzitului intestinal.
Kiwi
Kiwi este un fruct mic, dar cu mari beneficii pentru sănătate. Pulpa loi verde este dulce și înțepătoare. Este, de asemenea, plin de substanțe nutritive, cum ar fi vitamina C, vitamina K, vitamina E, acid folic și potasiu. Are o mulțime de antioxidanți și este o sursă bună de fibre. Semințele lui mici și negre sunt comestibile, la fel ca și coaja maro neclară, deși mulți preferă să arunce coaja înainte de a-l mânca.
Citeşte întreaga ştire: Kiwi – sursă de vitamine. Beneficii, curiozități și contraindicații
Semințe de dovleac, nuci, fistic, alune
Multă vreme s-a crezut că nucile și semințele îngrașă și au fost ținute deoparte de consumul regulat, însă studiile au arătat că acest tip de alimente aduce doar beneficii organismului nostru prin forma concentrată de vitamine și minerale, nutrienți și acizi organici, elemente esențiale pentru o sănătate bună. Chiar dacă sunt bogate în grăsimi, ar trebui să fie consumate zilnic, pentru că îți oferă o senzație de sațietate și te împiedică să mănânci cantități mari de mâncare. Pot fi un ajutor real în curele de slăbire.
Specialiștii recomandă să se consume zilnic o cantitate de nuci cât să încapă în pumnul tău. Pentru că există mai multe tipuri de nuci și valorile nutritive ale acestora sunt similare, se recomandă consumul aproximativ a 30 migdale, 10 nuci braziliene, 15 caju, 20 de alune, 15 nuci de macadamia, 15 nuci pecan, 2 linguri de nuci de pin, 30 de fistic, 10 nuci întregi sau 20 de jumătăți de nucă, o mică mână de alune sau nuci mixte.