Ce religie are, de fapt, Andra Măruță. E diferită faţă de cea a fraților ei. Cât despre etnie, cântăreaţa nu se sfieşte să afirme că are şi „gipsy” în ADN. Ce religie au alte vedete din România

Toată lumea o cunoaște pe Andra Măruță, însă doar foarte puține persoane știu ce religie are frumoasa cântăreață. Religia artistei este diferită față de cea a fraților ei mai mari, dar aceeaşi ca a soţului Cătălin. Cât despre etnie, situaţia este mai complicată, după propriile-i spuse.
Alina Costache
16 aug. 2024, 21:13
Ce religie are, de fapt, Andra Măruță. E diferită faţă de cea a fraților ei. Cât despre etnie, cântăreaţa nu se sfieşte să afirme că are şi

Religia pe care o are, de fapt, Andra Măruță este difertită de cea a familiei. Soţia lui Cătălin Măruță a fost botezată de preot în religia ortodoxă, într-o biserică de ortodocși. Ceilalți frați mai mari ai artistei nu sunt de aceeași religie cu aceasta, ci ei sunt de religie catolică.

Frumoasa cântăreață este botezată la ortodocși, deoarece părinții ei s-au căsătorit după ce au născut-o pe ea, iar ei s-au trecut atunci la biserica ortodoxă. Frații ei sunt catolici, pentru că părinții acesteia erau catolici de când s-au născut.

Ce religie are Cătălin Măruță. Este diferită de cea a familiei Andrei

Cătălin Măruță este un om credinicios și a fost surprins adesea la biserică. Puțini sunt cei care știu ce religie are prezentatorul de la ProTV. Este diferită de cea a familiei Andrei.

Ei bine, Cătălin Măruță este creștin ortodox, la fel ca și Andra, soția sa. Familia artistei este, însă, catolică. Chiar dacă vi se pare ciudat, există și o explicație.

Andra este sora cea mai mică, iar înainte să se nască ea, părinții ei au trecut de la catolici la ortodocși, tocmai de aceea frații ei mai mari sunt născuți în religia catolică.

Atât Andra, cât și Cătălin Măruță sunt doi oameni credincioși, care merg mereu la biserică. Au fost surprinși de paparazzi, dar s-au filmat și singuri și au împărtășit imaginile cu bucurie pe rețelele sociale pentru fanii lor.

De asemenea, la un moment dat, Andra spunea că ea și Cătălin Măruță nu au psiholog, ci au un părinte duhovnic cu care stau adesea de vorbă, pentru a trece peste anumite neînțelegeri, așa cum se întâmplă în fiecare cuplu.

Cătălin Măruță a mers chiar la mormântul părintelui Arsenie Boca, la Prislop. Și bine i-a mers prezentatorului, dovadă că credința lui puternică îl ajută în toate.

Ce etnie are Andra, soția lui Cătălin Măruţă: „Pai cum să cânt așa frumos, dacă nu eram…?”

Este una dintre cele mai bune voci ale României, lăudându-se cu o carieră fulminantă în muzică și televiziune. Andra Măruță se bucură de o comunitate vastă de fani, fiind apreciată de zeci de milioane de români din toate colțurile țării. Deși se prezintă precum o carte deschisă în fața admiratorilor săi, unele curiozități despre viața privată a vedetei s-au aflat de curând.

Andra Măruță a atins performanța nu doar de a fi una dintre cele mai bune cântărețe din industria muzicală românească, ci și una dintre cele mai iubite artiste. A topit încă de la debutul carierei sale inimilor oamenilor care, în timp, au devenit curioși de cât mai multe aspecte legate de viața și trecutul Andrei, printre care și etnia pe care o are.

Cum i-au bârfit Andra şi Cătălin Măruţă pe Mihaela Rădulescu şi Dani Oţil la restaurant. „Ăştia nu ştiau că sunt în baie şi îi aud!”

Soția lui Cătălin Măruță nu se bucură doar de succes pe plan profesional, ci și personal, ea și prezentatorul TV formând o familie frumoasă alături de cei doi copii ai lor, David și Eva. Andra a dat mereu dovadă de sinceritate și transparență, astfel că a decis să rupă tăcerea despre originile sale.

Andra: „Am de toate în neamul meu”

Moștenirea Andrei etnică și culturală este una extrem de bogată, artista fiind ea însăși cea care a recunoscut, invitată în podcastul lui Mihai Bobonete, că provine din neam de români, maghiar și rromi.

„Andra: Nu am zis eu că am de toate în neamul meu? Știu, cei mai mulți cred că de gypsy se întreabă.

Bobonete: Ai ceva?

Andra: Este, cum să nu? Pai cum să cânt așa frumos, Bobo, dacă nu? E o combinație atât de frumoasă. Eu sunt România, sunt și, și, Și român, și ungur, și puțin țigan. Cu mama mamei mele nu prea mă înțelegeam, că vorbea foarte mult maghiară. Pe vremea aia nu voiam să vorbesc ca ea, acum regret, că uite, acum aveam ocazia să vorbesc încă o limbă”, a spus Andra.

Nicole Cherry: „Eu mă mândresc!”
Showbiz-ul autohton este plin de vedete care au alte etnii. Connect-R, Mihaela Rădulescu, Nicole Cherry sau Bănel Nicoliță sunt doar câteva dintre ele și nu s-au sfiit să recunoască acest lucru.

Nicole Cherry mărturisea în urmă cu ceva timp că este pe jumătate romă, mama ei fiind născută în această etnie:

Ce etnie are Nicole Cherry
„Există şi oameni de etnie romă care sunt foarte talentați. Nu trebuie să discriminăm. Mama mea este de etnie romă şi tatăl meu român. Atât mama, cât şi tatăl meu chiar dacă au etnii diferite, nu contează. Eu mă mândresc şi consider că sunt specială prin asta. Nu văd nimic rău în asta”, a spus ea într-un interviu acum ceva timp, potrivit informațiilor apărute în presă.

Ce religie are, de fapt, Andra. Nu mulți știau acest detaliu despre soția lui Cătălin Măruță

Andra, în vârstă de 36 de ani, are obiceiul ei special înainte de fiecare concert la care nu renunță orice ar fi. E legat de o amintire emoționantă din copilărie, care îi e foarte dragă.

Citește și Minodora, jignită de un fan. Artista a renunțat la bunele maniere și l-a pus la punct imediat: „Ești un necioplit”

Andra Măruță e o persoană spirituală și are o legătură specială cu credința încă de când era mică. Mereu își găsește liniștea și știe că totul în viața ei poate merge bine atunci când rostește o rugăciune.

„Să spun o rugăciune în gând nu vine dintr-o teamă, ci este o activitate care îmi reconectează mintea cu corpul, ceea ce mă ajută, mai ales dacă am emoţii. Mă ajută amintirea senzaţiei de relaxare pe care o aveam atunci când spuneam rugăciunea aceasta în copilărie, înainte de culcare, lângă mama mea. Sunt momente în care emoţiile mă împietresc, nu îmi mai găsesc cuvintele, pot doar să îmi şterg lacrimile. Îmi vin în minte mai multe astfel de momente, majoritatea legate de copiii mei. Când am aflat că sunt însărcinată cu fiecare dintre ei sau când i-am ţinut prima dată în braţe pe David şi pe Eva”, a declarat artista pentru Ok Magazine.

Andra Măruță a fost botezată în religia ortodoxă, dar ceilalți frați mai mari ai săi sunt catolici. Artista a explicat cum s-a ajuns în această situație. Părinții vedetei erau catolici atunci când au venit pe lume primii doi copii ai familiei. Apoi, după nuntă, părinții s-au convertit la ortodoxism.

Mircea Radu, despre religia practicată. Luni de zile nu mănâncă acest aliment

Mircea Radu a cunoscut succesul cu celebra emisiune „Din dragoste”, care i-a adus o notorietate. Însă puțini sunt cei care cunosc detalii din viața privată şi cât este de credincios.

Mircea Radu a vorbit despre religia pe care o practicată. Prezentatorul TV este foarte activ atunci când vine vorba de apărarea credinței. Ca dovadă că a intervenit şi în scandalul legat de Catedrala Mântuirii Neamului.

Mircea Radu nu ascunde faptul că este foarte credincios. Prezentatorul TV a lăudat Catedrala Mântuirii Neamului şi a vorbit public despre credința sa. De asemenea nu ascunde faptul că ține toate posturile de pe parcursul anului.

„Bine, nu crezi în Dumnezeu, am înțeles. E dreptul tău. Am înțeles și că nu avem spitale pentru că biserici și catedrale – eu nu cred asta, dar dacă tu zici, te las să zici. Dar să numești Catedrala Mântuirii Neamului drept Catedrala Prostirii Neamului Românesc e grav.

E ca atunci când înjuri și batjocorești pe altul care nu face altceva decât să creadă altfel decât tine. Care crede. Știu o expresie care ți se potrivește – da, e veche, desuetă și, în timpurile astea, poate fără valoare. Probabil că vei zâmbi superior când ți-o voi spune: Să îți fie rușine, omului”, a scris Mircea Radu.

Prezentatorul laudă film dedicat Sfântului Nectarie
Producția intitulată Omul lui Dumnezeu a apărut în anul 2022 și l-a mișcat pe cunoscutul prezentator român. Personajul principal, interpretat de Aris Servetalis, l-a impresionat pe jurnalist din toate punctele de vedere.

„Filmul nu are efecte care să taie respirația (dacă mă gândesc mai bine, n-are niciun efect), imaginile sunt corecte dar atât, actorii-s greci care vorbesc engleză (acel “s” specific se aude în fiecare propoziție, e peste tot) deci un ateu târât la acest film va continua să creadă că viața asta e tot Și-atunci, de ce merită văzut “Omul lui Dumnezeu”?…Pentru actorul principal – Aris Servetalis nu îl joacă pe Sfântul Nectarie, este Sfântul Nectarie”, esplică Mircea Radu.

Mircea Radu nu mănâncă carne, ouă și lactate
Mircea Radu este un om extrem de credincios și recunoaște că ține toate posturile din calendar și îi vine foarte ușor să facă asta. Decizia a fost luată într-o deplasare în Italia, unde se afla cu caravana emisiunii Din dragoste.

„Țin post din 2006. Îmi amintesc cum, la ultima deplasare cu caravana “Din dragoste”, în Italia, pentru că se nimerise tot în postul Paștelui, mâncarea mea de bază era pâine cu roșii uscate și măsline. O bunătate!

Nu mi-este greu să țin postul deloc. Și îți mai zic ceva. Eu, care sunt un mare gurmand și mâncator de carne, când intru în post nu mă mai tentează nimic. Poți mânca lânga mine cea mai minunată păstramioară din lume. Nu mă interesează absolut deloc”, spunea prezentatorul TV.

Ce religie are Andreea Marin. Puțini știu ce rol joacă spiritualitatea în viața vedetei

Andreea Marin, în vârstă de 49 de ani, este una dintre clee mai cunoscute și îndrăgite femei de televiziune din România. Ea și-a început cariera în televiziune de la o vârstă fragedă și a câștigat popularitate în România atât datorită talentului, cât și felului său de a fi.

Andreea Marin a cucerit inimile a milioane de români prin carismă și dedicare, dar și prin autenticitate. În acest fel, ea a ajuns să fie una dintre cele mai remarcabile figuri din industria media românească. Mai mult, de-a lungul timpului, vedeta s-a implicat în numeroase proiecte umanitare și sociale, reușind să dea o mână de ajutor celor care au avut nevoie. În spatele succesului uimitor, zâna Surprizelor ascunde și secrete cheie. Unul dintre ele este iubirea față de dezvoltarea personală și spirituală. Andreea a călătorit în întreaga lume, a cunoscut diferite culturi, iar asta a ajutat-o să aplice anumite reguli în viața ei de zi cu zi. Mai mult, vedeta are o pasiune ascunsă pentru natură și pentru conexiune cu Universul. Ea găsește mereu ispirație în frumusețea naturii și în clipele de liniște.

Puțini știu cât de importantă este partea spirituală pentru prezentatoarea TV. În trecut, când s-a căsătorit cu Tuncay Ozturk, de origine turcă, mulți oameni s-au întrebat dacă vedeta va trece la religia musulmană pe care acesta o avea. Însă, cei doi s-au despărțit, iar ea a rămas creștină. În același timp, ea a recunoscut că a reușit să treacă peste momentele dificile din viața ei datorită lui Dumnezeu.

Citește și: Andreea Marin, secretele care au ajutat-o să dea jos peste 20 de kilograme! Ce face pentru a străluci mai puternic ca niciodată: „De aici vine și frumusețea”

„Cred în Dumnezeu, firește, am ritualurile mele în acest sens, dar cred că e bine să ținem credința pentru sufletul nostru și mai puțin pentru ecranul televizoarelor. Am avut multe momente de cumpănă în viață și atunci cumva speranța ce vine din credință m-a ridicat. E foarte important să îți îndrepți spinarea și să ai puterea să privești înainte și să speri, chiar dacă nu vezi luminița de la capătul tunelului”, a mărturisit Andreea Marin, pentru Antena Stars.

Citește și: Andreea Marin, mesaj cu ochii în lacrimi: „Recunoştinţa mea se îndreaptă mereu către cer”

Ce religie are Andreea Esca. Schimbarea majoră din viaţa ei: „Important e să ai Dumnezeu şi să treci pe la biserică”

Ce religie are Andreea Esca. Cu mulți ani în urmă, Andreea Esca a făcut o schimbare semnificativă în ceea ce privește religia sa pentru a se căsători. Invitată în emisiunea lui Cătălin Măruță de la Pro TV, vedeta a discutat despre parcursul său religios alături de Francisc Doboș, un preot și purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București.

Andrea Esca a explicat că s-a convertit la catolicism când s-a căsătorit cu Alexandre Eram, deși a fost botezată ortodoxă. Cu toate acestea, a menționat că își păstrează credința în sufletele ortodoxe și continuă să meargă la biserica ortodoxă. Copiii lor au fost, de asemenea, botezați în religia catolică. Andreea Esca a subliniat că schimbarea a fost necesară pentru căsătorie, iar familia lor este acum o combinație complexă de tradiții religioase.

„Eu sunt o catolică pârâtă pentru că sunt botezată ortodox, și recunosc, merg în continuare la biserica ortodoxă, am niște sfinți ortodocși în care cred și rămân acolo, în sufletul meu, dar am trecut la romano-catolici atunci când m-am măritat pentru că nu puteam altfel să facem căsătoria rămânând fiecare așa, de fapt așa era atunci, am înțeles că se poate, că unele biserici acceptă, altele nu. Noi nu am avut această șansă să fim acceptați fiecare cu… În 2000 ne-am căsătorit, deci iată, 24 de ani se fac imediat. Și atunci am trecut la romano-catolici ca să mă căsătoresc cu Alex, care este botezat romano-catolic. Copiii sunt și ei romano-catolici. Tata e greco-catolic, totul e complicat. Știi că în Ardeal erau greco-catolici până în 1948 când au zis comuniștii că toată lumea trece la ortodocși obligatoriu. Și după Revoluție s-a întors la biserica lui, la greco-catolici”, a spus Andreea Esca.

Citeşte şi: Ce religie are Monica Bîrlădeanu. La fel are și Valeriu Gheorghiță. Actrița a luat-o pe calea bisericii. ”Nu lipsesc de la slujba de duminică”

Întrebată de ce partenerul său, Alexandre Eram, nu și-a schimbat religia, Andreea Esca a răspuns că important este să ai credință și să participi la practici religioase, indiferent de biserica în care te afli: „Știu că am încercat și asta a fost cea mai convenabilă variantă, important e să ai Dumnezeu și să treci pe la biserică, oricare ar fi biserica”.

Citeşte şi: Ce religie are Cătălin Măruță. Este diferită de cea a familiei Andrei

Andreea Esca sărbătorește atât Paștele Catolic, cât și Paștele Ortodox, iar modul său de a onora cele două tradiții reflectă înțelegerea și deschiderea sa spirituală. „Noi, duminică, avem Paștele. Eu sărbătoresc de fiecare dată de două ori, așa că sunt cea mai câștigată din toată alegerea. Nu țin post, nu sunt în stare să țin post, nu mi-am propus, dar probabil că dacă mi-aș propune aș ține post, dar la catolici e mult mai ușor pentru că doar carne nu trebuie să mănânci. Dar având în vedere că mănânc foarte puțină carne, chiar aș putea spune că țin”, a mai spus Andreea Esca.

Ce religie are Monica Bîrlădeanu. La fel are și Valeriu Gheorghiță. Actrița a luat-o pe calea bisericii. ”Nu lipsesc de la slujba de duminică”

Recent, într-o postare pe rețelele sociale, Monica Bîrlădeanu povestea despre obiceiurile pe care le are și la care nu renunță în niciun chip. Unul dintre acestea este de a merge la biserică, în fiecare duminică dimineață.

Puțină lume știe ce religie are frumoasa actriță. Ei bine, Monica Bîrlădeanu este creștin ortodoxă, la fel ca și iubitul ei, Valeriu Gheorghiță. Cei doi merg săptămânal la biserică și știu că Divinitatea i-a adus împreună.

În urmă cu ceva timp, Monica Bîrlădeanu povestea despre un episod care a marcat-o, mărturisind că minunile Lui Dumnezeu sunt reale și extrem de puternice.

Ea își dorea enorm să găsească un duhovnic care să o înțeleagă și să o sfătuiască. La doar câteva minute după ce s-a închinat la moaștele Sfântului Nicolae, a primit răspuns. În fața ei a apărut un bărbat, nici tânăr, nici bătrân, care a întrebat-o: ”Ce faceți?”. Reacția acestuia a venit imediat, după ce vedeta a precizat că își caută un preot duhovnic. ”Dacă așteptați puțin, mă duc să mă schimb și vă spovedesc!”

Am început să plâng, nici nu ieșisem din biserică. Lucrurile pe care nu le ierți, sunt poveri pentru tine mai toată viața. Sunt lucruri care te apasă și în momentul în care conștiința e atât de încărcată și simți nevoia să o descarci. Eu, nemergând la biserică decât la ceremonii mondene, deși am 6 preoți în familie, iar la 18 ani aplicasem să îmi iau atestatul de profesoară de religie, așa de tare m-am îndepărtat de religie… Am simțit nevoia să mă spovedesc, lucru care mi se părea absolut înspăimântător, pentru că avusesem experiența cu vreo 20 de ani în urmă și dăduse cineva cu mine de pământ și era descurajant”, a spus aceasta la Vorbește Lumea.

De asemenea, Monica Bîrlădeanu vorbește despre importanța spovedaniei și a împărtășaniei, care îți schimbă starea și, în cele din urmă, viața.

Toată lumea aleargă la tot felul de hramuri, în tot felul de ritualuri, să ne curățăm. Stai să vezi ce te curăță spovedania, ca să nu mai spun de împărtășanie!”, a conchis aceasta, adăugând că Sfânta Liturghie te schimbă la nivel celular și că atunci când faci un pas spre Dumnezeu, el face 10 spre tine și îți arată pe unde trebuie să o iei.

De asemenea, Monica Bîrlădeanu a povestit cum credința l-a salvat pe vărul ei, aflat în comă, în urmă cu mai mulți ani.

Verișorul meu a avut un accident de mașină, a fost transportat la București. Era în comă, în comă, în comă… Eu eram singura care puteam să merg la el, pentru că ai mei erau toți la Iași. Duhovnicul meu a spus «Te duci și îi citești Psalmi, o catismă pe zi (un capitol – n.r.)». Te duci la un om în comă, care nu are nevoie de mare lucru, nici nu știe că ești acolo. Și îi citesc. Veneam de multe ori de la filmări cu sclipici, cu tocuri și îi citeam. La terapie intensivă și dă-i cu cărticica. La Psalmul 35 a deschis ochii. Am înțepenit! Nu erau șanse să se întâmple asta. Mă uit la el, credeam că se uită prin mine, dar se uita chiar la mine”, a mai spus Monica Bârlădeanu.

Cât de importantă este religia în fiecare țară europeană


România este în continuare în topul statelor europene când vine vorba despre importanța religiei pentru membrii societății.

Mai mult de jumătate dintre români spun că religia are un rol puternic în viața lor de zi cu zi. Este o credință pe care o regăsim în întreaga zonă a Balcanilor.

Grecia conduce, însă, clasamentul realizat de Pew Research Center (2018-2019), cu 55% din populație care consideră că religia este importantă.

În vestul Europei, Portugalia și Irlanda sunt cele mai religioase cu 36%, respectiv 23% din populație care declară că religia e importantă.

Cele mai mici procente la nivel european sunt în Estonia, Cehia și Danemarca – toate trei, sub 10%.

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Proteina care ar putea prelungi speranța de viață cu până la 7 ani. A fost denumită “fântâna tinereții”: “Un obiectiv cheie pentru domeniul îmbătrânirii”
Capital.ro
Marele artist al României a murit! Toți actorii plâng: Mi se rupe inima
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
Lovitură pentru bărbaţii cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani. ARMATA DEVINE OBLIGATORIE!
Adevarul
Armata ucraineană a publicat înregistrări video cu operaţiunile din primele ore ale ofensivei în provincia Kursk VIDEO
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Marele coșmar al șoferilor. Pot fi pedepsiți, chiar dacă nu au greșit
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Regizorul Bogdan Budes și-a PREVESTIT moartea?! Ce a postat cu câteva zile înainte de tragedie: „Aerul unor funeralii…”
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Ungaria e blocată. Viktor Orban a dat ordinul peste graniță. Este oficial
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Botswana creează un fond pentru a recompensa sportivii după succesul la Jocurile Olimpice de la Paris
MediaFlux
A ÎNCEPUT DISTRIBUIREA PENSIILOR MAJORATE! Vine POȘTAȘUL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...