Ce s-a schimbat în alimentația nutriționistei Mihaela Bilic după șase luni petrecute la țară: „Am constatat, cu surpriză și bucurie, că viața simplă este al naibii de frumoasă și perfect echilibrată alimentar”

Mihaela Bilic a trăit șase luni la țară, timp în care a făcut o descoperire incredibilă. Având un stil de viață simplu în acea perioadă, departe de mediul urban, nutriționista a observat schimbări în obiceiurile alimentare și ce impact are confortul asupra poftei de mâncare.
Filip Stan
03 sept. 2024, 08:23
Ce s-a schimbat în alimentația nutriționistei Mihaela Bilic după șase luni petrecute la țară:

În ultimele șase luni din viața ei, Mihaela Bilic a ales să trăiască la țară, în mijlocul naturii, departe de haosul cotidian. A învățat ce înseamnă viața fără electricitate și electrocasnice și ce efecte au toate aceste lucruri asupra alimentației sale.

Faptul că nu a avut curent electric a făcut-o pe nutriționistă să se raporteze cu totul altfel la mâncare. La fel și lipsa frigiderului și a congelatorului, fără de care nu a putut avea acces la anumite alimente care e obligatoriu să stea la rece.

„Concluzia verii: confortul și civilizația duc la supraconsum alimentar. Anul ăsta am trăit o experiență inedită: viața la țară. Sau mai bine spus viața la pădure, pentru că în ultimele 6 luni am încercat să trăiesc cat mai simplu/rudimentar. La ce concluzii am ajuns “pe pielea mea”, ca să zic așa? Că sunt dependentă de curentul electric, fără el nu există nici lumină, nici căldură. Iar frigiderul este cel mai mare lux, mai ales într-o vară caniculară. Este oribil să nu poți păstra mâncarea, totul se strică instantaneu. Nu mai vorbesc de faptul că anumite produse trebuie consumate reci: apă, suc, bere,prosecco, înghețată, pepene… A avea cuburi de gheață într-un congelator este un adevărat răsfăț”, a spus medicul nutriționist Mihaela Bilic, pe pagina sa de Facebook.

Citește și Mădălin Ionescu, motivul pentru care a fost dat afară din Antenă, acum 14 ani: „Dacă făceam asta, relația cu Cristina nu ar mai fi generat nebunie”

În plus, Mihaela Bilic a precizat că, fără aceste electrocasnice și fără confortul de acasă, apetitul ei a scăzut enorm. De asemenea, fără o canapea confortabilă și un televizor, care să o invite la o seară de film și la pofta de a lua niște gustări, nu a mai simțit această nevoie de a consuma produse în exces. În mediul rural poți avea mult mai ușor un echilibru în alimentație.

„Dar cea mai interesantă concluzie a fost legată de ritmul meselor și ideea de a mânca în general. Am realizat că atunci când stai în condiții rudimentare, fără o canapea confortabilă în care să te tolănești, fără televizor, fără ronțăieli prin dulapuri și mai ales fără posibilitatea de a găti (nici măcar un ou ochi sau un sendviș cald), nu-ți mai trebuie mâncare! Poate ați văzut documentare despre viața oamenilor din Africa, care se apucă de dimineață de făcut o fiertură la foc de lemne, astfel încât până seara să aibă ce pune pe masă. Când pregătirea mâncării durează foarte mult, te gândești de două ori dacă e îți este foame cu adevărat! Chiar și un grătar necesită timp, cât despre produse elaborate și sofisticate, poți să uiți.

Viața fără bucătărie și electrocasnice duce obligatoriu la o dietă simplă, fără pofte și ifose culinare. Iar capul se liniștește și nu se mai gândește mereu la mâncare… pentru că nu are! Pentru mine a fost o întoarcere în timp, în vremea copilăriei trăite la bunici, când nu mi-am pus niciodată problema ce și cat mănânc. Aveam un tron pe prispă, în loc de frigider, și un singur fel de mâncare la masă: ciorbă și/sau tocăniță. Nu-mi amintesc de niciun desert, în afară de cozonacul de Paște și de Crăciun sau orez cu lapte din când în când. Cartofii nu erau prăjiți, ci lipiți de cratiță, iar fructe mâncam doar dacă găseam prin copacii din curte. Pâinea era mereu veche de o zi, iar salam primeam doar când veneau în vizită părinții de la București. La țară nu mâncam emoțional pentru că nu aveam timp, eram toată ziua pe șanț sau la gârlă. Nici seara nu ronțăiam în fața unui ecran, pentru că jucam “elasticul” sau “frunza” sau “țară țară vrem ostași”! Copilăria mea a fost frumoasă, deși nu aveam multe mijloace materiale. Și am constatat cu surpriză și bucurie că viața simplă este al naibii de frumoasă… și perfect echilibrată alimentar”, a mai precizat medicul nutriționist Mihaela Bilic.

Citește și Dana Roba nu poate sta departe de Beniamin. Cei doi s-au împăcat la o săptămână de la anunțul despărțirii și au plecat împreună în vacanță

Spynews
Karmen Simionescu s-a despărțit de tatăl fetiței sale. Primele declarații ale fiicei lui Adrian Minune despre separare / VIDEO
Bzi.ro
Maria de la Insula Iubirii a făcut senzație în costum de baie! Ce manelist a pus ochii pe blondină
Fanatik.ro
Orașul din România comparat cu Viena. Britanicii s-au îndrăgostit de el: “Cazarea și mâncarea sunt un chilipir”
Capital.ro
Cutremur în cazul Caracal. Dincă iese nevinovat din închisoare?! S-a aflat după 5 ani
Playtech.ro
Antonia, gafă de proporții! NU mai poate șterse pozele INTIME cu ea, niciodată nu ai văzut-o așa de fierbinte
DailyBusiness
Medicamente compensate cu 90% pentru acești români! S-A SCHIMBAT LEGEA
Adevarul
Locuri stranii dezvăluite de o nouă șosea montană. Peștera de gheață, ca „într-o călătorie spre centrul pământului”
Spynews
Oana Radu a confirmat că este într-o relație! Cum și-a cunoscut artista noul iubit și cu ce se ocupă tânărul
Spynews
Acces Direct. O tânără mămică e disperată! Femeia susține că tatăl copilului l-a dus pe cel mic în vacanță și nu l-a mai adus acasă timp de 5 ani
Evz.ro
Marcel Ciolacu, horoscop complet. Ce îi caracterizează personalitatea
Ego.ro
Oana Zăvoranu, imaginile pe care le-ar vrea ȘTERSE! Cum a ajuns să arate azi Querida, la 51 de ani
Prosport.ro
FOTO. Cristiano Ronaldo și Georgina au fost fotografiați în apă, în timpul unor momente intime, când credeau că nu îi vede nimeni! Au coborât de pe iaht și au dezlănțuit pasiunea dintre ei: e prima oară când superstarul portughez e văzut în timp ce face așa ceva
wowbiz.ro
Fiica lui Adrian Minune divorțează! Karmen a dat vestea în urmă cu puțin timp
Cancan.ro
Motivul bizar pentru care s-a îngrășat Betty Salam. A apărut cu 20kg în plus la TV
Playsport.ro
Cristiano Ronaldo și Georgina, așa cum nu au mai fost surprinși niciodată! Ce au făcut pe un iaht de lux, în larg, când credeau că nu-i vede nimeni
kanald.ro
Ce pensie ar putea încasa Ion Țiriac după recalculare. Primește sau nu majorare?
Capital.ro
Telefoanele mobile devin interzise: Sunt dăunătoare! E decizie națională
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Avem detaliile fabuloase din dosarul secretizat în care Florinel Coman a primit 11 luni de închisoare! Cum a luat permisul fals din Ucraina și câți bani a dat
stirilekanald.ro
Gheorghe Dincă a spus ce i-a făcut Alexandrei Măceșanu! Detalii șocante
substantial.ro
Televiziunea digitală în satele izolate din Africa, o promisiune aproape realizată de China
MediaFlux
VEȘTI BUNE pentru milioane de români. Guvernul acordă NOI AJUTOARE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...