Ce să faci dacă ți s-a furat telefonul pe care aveai instalată aplicația Revolut

Revolut a introdus trei noi funcţii în hub-ul de securitate, pentru protejarea de fraudă, în cazul unui furt al telefonului pe care se află instalată aplicația Revolut. Compania a dezvoltat aceste funcţii ca răspuns la creşterea numărului de furturi de telefoane mobile, în marile oraşe în special, şi la ameninţarea continuă a înşelătoriilor de tip phishing, care afectează sectorul serviciilor financiare.
Alina Costache
14 mart. 2025, 20:27
Ce să faci dacă ți s-a furat telefonul pe care aveai instalată aplicația Revolut

„Aceste ameninţări au repercusiuni importante în industria financiară şi reprezintă principalul motiv pentru care Revolut îşi extinde paleta de soluţii de prevenire a fraudelor, în special a fraudelor neautorizate, ce se produc atunci când o tranzacţie este realizată de o terţă parte, fără acordul deţinătorului cardului”, precizează compania.

Cum poți declara furtul

În cazul în care un client îşi pierde telefonul sau acesta este furat, este prioritar ca datele de acces la aplicaţia de banking, datele personale şi alte informaţii importante de pe telefon să fie cât mai bine protejate.

De aceea, Revolut adaugă posibilitatea ca orice client să poată raporta imediat furtul telefonului mobil şi să îşi protejeze informaţiile financiare, cu ajutorul funcţiei Telefon pierdut.

Clienţii pot accesa secţiunea www.revolut.com/report-lost-device de pe laptop/ calculator sau pot solicita unui prieten care foloseşte Revolut să acceseze această secţiune, pentru a face raportarea cât mai repede cu putinţă.

Indiferent de modalitatea de contactare aleasă, de pe laptop sau în aplicaţie, utilizatorii vor avea de parcurs următorii paşi: selectarea echipamentului sau a cardurilor pe care vrea să le blocheze, confirmarea identităţii cu un selfie, schimbarea parolei.

Citește și: BCR, eMAG și Google își unesc forțele și fac revoluție digitală în România. Ce trebuie să știe românii

Cum stopează Revolut atacurile de tip phishing

Atacurile sofisticate bazate pe inginerie socială, cunoscute şi sub denumirea de phishing, le permit escrocilor să colecteze informaţii care le pot permite accesul la conturile bancare ale utilizatorilor. Pentru a preveni aceste situaţii nedorite, Revolut utilizează autentificarea multifactorială, inclusiv verificările bazate pe date biometrice.

Cu ajutorul funcţiei „Logare echipament secundar” clientul va primi imediat notificări dacă altcineva încearcă să acceseze conturile acestuia. Utilizatorul poate să ia măsuri imediat şi, folosind recunoaşterea facială (datele biometrice), poate să restricţioneze accesul la celălalt echipament, iar, ulterior, să updateze parola.

În curând, cu ajutorul funcţiei „Limitele de tranzacţionare” clienţii vor putea să stabilească restricţii pentru conturile lor, pentru plăţile cu cardurile sau transferuri, care se vor reseta la fiecare 24 de ore. Această funcţie poate împiedica răufăcătorii să transfere toate fondurile din conturile utilizatorilor, în cazul excepţional în care ar putea avea acces la acestea. Clienţii vor putea modifica aceste limite prin identificare biometrică.

„Limite de tranzacţionare” şi „Protecţia fondurilor”, care a fost lansată în 2024, constituie un nivel suplimentar de control.

„Prin implementarea acestor funcţii noi, ne propunem să întărim protecţia fondurilor deţinute de clienţii noştri, în cazul în care aceştia ar fi victimele unor escroci lipsiţi de scrupule”, a declarat Woody Malouf, director general, Global Financial Crime, Revolut.

În 2023, Revolut a prevenit fraude estimate la peste 475 de milioane de lire sterline, compania lucrând constant la actualizarea mecanismelor de protecţie pentru a fi cu un pas înaintea escrocilor. De asemenea, compania colaborează cu autorităţi guvernamentale şi cu alte companii de tehnologie pentru a combate fraudele şi a asigura un mediu digital sigur pentru toţi utilizatorii.

Serviciile bancare în Spaţiul Economic European (SEE) sunt oferite de Revolut Bank UAB, o bancă înregistrată în Republica Lituania, autorizată şi supravegheată de Banca Lituaniei şi Banca Centrală Europeană.

Citește și:  Ce pățesc șoferii care refuză să semneze procesul-verbal al amenzii. Li se anulează?

 

DailyBusiness
România evită recesiunea în 2025, dar stă pe un butoi cu pulbere economic. Adrian Vasilescu (BNR): Trebuie să stăpânim inflația!
Spynews
A început Săptămâna Patimilor. Tradiții și obiceiuri pentru fiecare zi înainte de Paște
Bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
Ce este laptele UHT vândut în supermarketuri, de fapt. Mulți români îl cumpără fără să știe
Playtech.ro
Spălătoriile auto sunt în continuare o mină de aur! afacerea clasică, dar profitabilă indiferent de orașul în care trăiești
DailyBusiness
Revoltă la ANL: Angajații acuză sabotaj guvernamental și cer stoparea reorganizării care lasă zeci de oameni pe drumuri!
Adevarul
De ce nu poate Putin să oprească războiul. Cinci capcane pe care și le-a întins singur
wowbiz.ro
Incredibil ce a spus Mihai Sturzu de la HI-Q despre Dana Nălbaru și viața pe care o duce fosta lui colegă acum: „Nici nu-ți dai seama că e trădare”
Spynews
Alexia Eram a plecat în vacanță! Ce destinație europeană a ales influencerița / FOTO
Spynews
Cât de mare a crescut fiul cel mic al lui Adrian Mutu. Tiago a împlinit 8 ani / FOTO
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Cătălina Ponor s-a transformat dintr-o gimnastă eroină într-o mamă gospodină. La 37 de ani, marea campioană s-a dedicat familiei
kanald.ro
BREAKING NEWS Șoferul autoturismului care a fost evitat de microbuzul căzut în Dunăre a fost dus la spital! Câte persoane s-ar fi aflat în microbuz
Cancan.ro
Scărlătescu a băut până a ADORMIT în fund! Imagini ȘOC: a căzut și...
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Jordan Chiles, rivala Anei Bărbosu, a arătat poate prea mult într-un costum de baie
stirilekanald.ro
Polițista de penitenciar, relații amoroase cu un deținut în celulă VIDEO
MediaFlux
România, în pericol în următoarele luni! Șeful Armatei Române avertizează privind un atac al Rusiei
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Primă la aniversarea căsătoriei: până la 3.000 de lei! Vezi cum poți beneficia