Aportul zilnic necesar de vitamina A poate fi luat din pește. Așadar, începe să incluzi în dietă peștele. De exemplu, somonul este foarte sănătos și bogat în vitamina A. În plus, uleiul de ficat de pește este recomandat persoanelor care suferă de carență de vitamina A.
Bogată în antioxidanți și vitamine, roșia oferă 20% din necesarul zilnic de vitamina A. În plus, această legumă conține licopen, un antioxidant care împiedică dezvoltarea celulelor cancerigene. Include roșia în dieta zilnică.
Culoarea roșie a ardeiului gras este motivul pentru care această legumă este foarte sănătoasă. În plus, ardeiul gras este bogat în carotenoizi, are proprietăți antioxidante și este foarte gustos. Începe să incluzi în alimentație ardeiul gras.
Un pahar cu lapte nu îți oferă necesarul de calciu, dar el conține și vitaminele A și D și magneziu. Nu uita că este foarte sănătos să bei lapte în fiecare zi!
Ficatul de vită sau de pasăre este sursă importantă de vitamina A, proteine, cupru, zinc, fosfor, seleniu și folați, care sunt necesari pentru menținerea sănătății. Însă, ficatul este recomandat spre consum în cantități moderate.
Morcovul se află pe primul loc când vine vorba de vitamina A, dar modul în care este consumat contează foarte mult. Recomandat este să fie mâncat crud, adăugat în salate alături de varză. Un morcov conține 334% din necesarul zilnic.
Bogată în vitamine, minerale, enzime și antioxidanți, o ceașcă de papaia conțin aproximativ 29% din necesarul zilnic de vitamina A. Papaia poate fi folosită în salate și smoothie sau salate.