Toata lumea stie cat de important este micul dejun. Insa nu multi sunt constienti de faptul ca alimentele alese pentru a fi consumate la micul dejun pot influenta starea de spirit de-a lungul intregii zile.
Iata care sunt alimentele pe care nu are trebui niciodata sa le incluzi in micul dejun:
1. Sunca, bacon, carnati
Alimentele procesate contin nitrati ce sunt asociati cu cancerul colorectal. Institutul american pentru studierea cancerului a publicat 10 lucruri pe care le poti face pentru a reduce riscul de a dezvolta cancer. Iar evitarea nitratilor este unul dintre ele. Ce inseamna asta pentru cei carora le place sa aiba carne la micul dejun? Este timpul sa gaseasca o noua optiune pentru cea mai importanta masa a zilei.
Ce trebuie să mănânci dimineața ca să îți țină de foame! Alimentele recomandate de nutriționiști pentru un mic dejun sățios și sănătos!
2. Cerealele indulcite
Cum iti poti face diferenta dintre cerealele indulcite si cerealele care sunt bine pentru sanatatea ta? Unele cereale contin carbohidrati si zahar. Cand le consumi pe acestea, nivelul de zahar din sange creste rapid, iar apoi scade brusc. De vreme ce ultimul ucru pe care ti-l doresti este sa ramai fara energie la inceputul zilei este mai bine sa renunti la aceste cereale. Inlocuieste-le cu altele bogate in fibre si proteine. Ti se pare prea putin? Adauga seminte de in sau nuci/alune pentru si mai multe proteine si fibre.
CITEȘTE ȘI: Greşeala pe care o fac toţi românii la micul dejun
3. Clatite americane acoperite cu sirop artificial de mere
In vreme ce siropul natural de mere este un indulcitor sanatos, exista si variante artificiale pe piata care contin un nivel ridicat de fructoza din porumb. Acest indulcitor este prezent in mai toate alimentele procesat. Siropul din porumb bogat in fructoza poate duce la obezitate si la grasime viscerala, care este depozitata intre organe. Aceasta este, de altfel, grasimea care poate genera cancer. Un studiu recent a descoperit legaturi intre un consum ridicat de sirop din porumb bogat in fructoza si diabet.
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.