Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, spun nutriţioniştii, astfel că este important ce punem pe masă lângă nelipsita cafea. Painea cu dulceata este un mic dejun clasic pentru romani. Insa, drojdia regasita in paine si zaharul din gem sau dulceata, nu sunt cea mai potrivita combinatie pentru sanatatea ta, dar mai ales pentru cea a stomacului. In plus, in combinatie cu untul, numarul de calorii pe care il iei este urias, in raport cu numarul foarte mic de nutrienti.
In plus, in combinatie cu o cana de cafea, efectul este si mai devastator pentru stomac. Persoanele care consuma acest tip de mic dejun, alaturi de o cafea, pot suferi adesea de arsuri la stomac si chiar de dureri.
În schimb, pentru un mic dejun sănătos și sățios, ține cont de aceste trei idei. Sau poți apela la micul dejun al campionilor, după o rețeta care întărește imunitatea și te scapă de kilogramele în plus.
Nu mai mânca niciodată aşa ceva la micul dejun. Obiceiul nesănătos pe care îl au mulţi români
Micul dejun este poate cea mai importantă masă a zilei pentru că, în funcţie de alimentele consumate, organismul îşi poate asigura doza de energie de care are nevoie pe tot parcursul zilei. Dacă scopul tău este să scazi nivelul de colesterol „rău‟, iată ce ar trebui să consumi dimineaţa!
De regulă, felul alimentelor pe care le consumăm la micul dejun, variază în funcţie de nivelul de activitate pe care îl avem în ziua respectivă sau în funcţie de problemele de sănătate. Dacă scopul tău este să scazi colesterolul „rău‟, trebuie să iei în calcul mesele regulate şi anumite alimente.
Cum, de regulă, la micul dejun obişnuim să ne răsfăţăm cu preparate dulci, ce ar fi indicat în caz de colesterol mărit? Ouă, fructe, iaurt sau pâine prăjită? Cu atât de multe opţiuni, este greu să ştii ce ţi s-ar putea potrivi.
Potrivit nutriţioniştilor, există un anumit tip de cereale pentru care ar trebui să optezi regulat, la micul dejun.
Este vorba despre ovăzul integral, care potrivit studiior reduce colesterolul „LDL‟ cu 4,2%, iar nivelul colesterolului total cu 3,8%, dacă este consumat regulat. Această constatare a fost susţinută şi de către „Frontiers in Nutrition„.
De ce este benefic ovăzul?
Ovăzul conţine fibre care contribuie la eliminarea colesterolului „rău‟. Fibrele scad rata de absorbţie a grăsimilor, iar în acest fel, colesterolul nu ajunge în sânge.
Ia în calcul ovăzul tradiţional, tăiat cu lame de oţel, deoarece conţine mai multe proteine şi fibre şi are un indice glicemic mai scăzut, decât alte tipuri de ovăz! Îl poţi consuma în iaurt, în terci sau în smoothie-uri.
De asemenea, dacă ai colesterolul mărit, este bine să incluzi în alimentaţia ta şi alte cereale integrale, fructe şi legume, bogate în fibre: „Îţi recomand să adaugi în cereale diferite fructe, nuci şi seminţe pentru a-i oferi corpului vitaminele, mineralele şi antioxidanţii de care are nevoie.
În plus, limitează aportul de carbohidraţi. Poţi asocia cerealele cu o sursă de proteine şi grăsimi sănătoase, cum ar fi: ouăle, iaurtul grecesc, laptele animal sau vegetal şi soia‟, spune Lauren Harris, nutriţionist, pentru „Eatthis‟.