Ce să pui în apa în care ții bradul de Crăciun ca să nu se usuce. Te vei bucura de el săptămâni întregi

Românii se pregătesc să împodobească bradul de Crăciun, sau chiar au făcut-o deja, însă puțini știu ce să pună în apa acestui copac special pentru a rezista cât mai mult.
Filip Stan
06 dec. 2023, 22:30
Ce să pui în apa în care ții bradul de Crăciun ca să nu se usuce. Te vei bucura de el săptămâni întregi
Ce să pui în apa în care ții bradul de Crăciun ca să nu se usuce. Te vei bucura de el săptămâni întregi

Bradul de Crăciun este simbolul sărbătorilor de iarnă, însă nimic nu este mai dezamăgitor decât să vezi cum acesta se usucă sau își pierde din strălucire și culoare fix înainte de perioada cea mai importantă. Pentru a te putea bucura mai mult timp de brad, iată ce trebuie să pui în apa în care îl ții.

Citește și: Diferenţele dintre brad şi molid. Ce trebuie să ştie românăă ca să nu fie păcăliţi

Ce să pui în apa în care ții bradul de Crăciun pentru a rezista

Odată ce ai găsit bradul perfect pentru sărbători și l-ai adus în casă, este esențial să iei măsuri de precauție pentru a-l păstra proaspăt și frumos pe tot parcursul sezonului festiv. Există riscul ca bradul să își piardă din strălucirea de la început. Tocmai de aceea îți oferim câteva sfaturi utile care te vor ajuta să te bucuri de un brad vibrant și plin de viață cât mai mult timp:

1. Evită sursele de căldură: Brăzii de Crăciun preferă un mediu răcoros, așa că asigură-te că îi ții departe de sursele de căldură precum radiatoarele, caloriferele și lumina directă a soarelui. Acestea pot accelera uscarea și pot transforma verdețea bradului într-un maroniu nedorit.

2. Utilizează un umidificator: Un umidificator plasat în apropierea bradului poate ajuta la menținerea nivelului optim de umiditate. Acest aspect este crucial pentru a preveni uscarea și căderea acelor, asigurându-ți că bradul rămâne proaspăt și plin de viață.

3. Evită fructele care degajă etilenă: Chiar dacă adăugarea unui bol cu fructe în preajma bradului poate părea o tradiție plăcută, este important să eviți bananele. Acestea emit o substanță numită etilenă, care accelerează procesul de coacere a altor fructe și afectează, de asemenea, bradul, determinându-l să se usuce mai repede și să își piardă din prospețime.

Pe lângă sfaturile menționate, există și câteva secrete privind amestecul dintre apă și anumite substanțe care ajută la menținerea culorii vibrante a bradului de Crăciun. Astfel, dacă ai optat pentru un brad pe care dorești să-l ții într-un recipient cu apă sau în pământ, trebuie să știi că poți adăuga câteva ingrediente inedite,care îi vor plăcea bradului tău și îl vor ajuta să se mențină proaspăt mai mult timp.

1. Limonadă pentru prospețime: Adaugă 4-5 linguri de limonadă în apa din recipientul în care ții bradul. Zahărul din limonadă ajută la menținerea structurii celulare a copacului și previne căderea acelor, chiar și la câteva săptămâni după ce a fost tăiat.

2. Vodcă pentru prevenirea bacteriilor: O altă variantă neobișnuită este să adaugi un pahar mic de vodcă în apa din recipient. Alcoolul din vodcă contribuie la distrugerea bacteriilor din apă, astfel că bradul rămâne proaspăt și sănătos. Poți realiza acest amestec cu vodcă la fiecare două sau trei zile și te vei bucura de rezultate.

3. Cocktail pentru longevitate: Dacă vrei să îți răsfeți bradul cu ceva special, pregătește un cocktail din vodcă și limonadă și toarnă-l în recipientul cu apă. Această combinație nu numai că va menține prospețimea bradului, ci îi va oferi și un parfum plăcut în locuința ta.

Citește și: Lidia Fecioru: Ce să ai în casă de Crăciun ca să atragi norocul în 2024. Bradul nu este suficient!

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Domnitorul român care a sfârșit în exil după ce a câștigat multe bătălii importante pentru apărarea patriei. A fost înmormântat la Viena ca împărații
Capital.ro
Codul Rutier se modifică. Legea care te lasă fără PERMIS Se aplică pe toți șoferii
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
UE, ultimatum pentru România! Când trebuie prezentat planul pentru micșorarea deficitului bugetar
Adevarul
Cum s-au cunoscut Constantin Tănase și Charlie Chaplin la Paris: „Roumain… artist din Bucureşti… Bucharest… comprenez?“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
România Pitorească. Micul colț de rai unde soarele răsare de două ori într-o zi
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Povestea lui Antonio, băiatul din satul Gura Vitioarei care nu a vorbit deloc până la 8 ani. Ce note a luat la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Reacția lui Ronald Gavril după ce Laurențiu Reghecampf l-a acuzat că stă în casa lui cu Anamaria Prodan: „Sunt bărbat, nu m-aș pune în asemenea poziții”
Capital.ro
Trebuie să devină obligatoriu. Anunțul ce face România de rușine: Să recunoaștem...
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Ministrul slovac al Culturii acuză minoritatea LGBTQ+ pentru scăderea ratei fertilității în Europa
MediaFlux
Zvonuri false despre PENSIE. Daniel Baciu clarifică lucrurile
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!