O variantă mai puțin cunosută, cafeaua antiglonț, promite nu doar energie pe tot parcursul zilei, ci și senzația de sațietate pe termen îndelungat.
Aceasta a fost inventată de antreprenorul american Dave Asprey, cunoscut pentru promovarea dietei Bulletproof. Cafeaua antiglonț este bogată în grăsimi sănătoase, rețeta de bază fiind formată din:
După ce toate aceste ingrediente sunt amestecate, rezultatul este o cafea cremoasă, care seamănă mult cu un latte, dar cu un conținut caloric mai bogat.
Cafeaua antiglonț este foarte populară în rândul persoanelor care urmează diete low-carb sau keto. Aceasta acționează ca un înlocuitor al micului dejun, oferind energie din grăsimi în loc de carbohidrați. Grăsimile adăugate încetinesc digestia și pot ajuta la reducerea poftei de mâncare pe parcursul dimineții.
Potrivit unui studiu publicat în 2021, o porție de 250 de calorii de cafea antiglonț a crescut senzația de sațietate și a redus dorința de a consuma alte alimente timp de cel puțin trei ore. Același studiu a constatat că nu are un impact semnificativ asupra performanței cognitive în comparație cu cafeaua neagră.
Susținătorii acestei băuturi spun despre cafeaua cu grăsimi că oferă o energie mai constantă decât un mic dejun tipic și ține de foame pentru mai mult timp, arată express.co.uk.
Citește și: Cum trebuie să fie preparată cafeaua ca să nu ai probleme cu colesterolul. Evită aparatele de cafea
Atenție! Cafeaua antiglonț nu este recomandată persoanelor cu probleme hepatice, colesterol ridicat sau celor care nu tolerează grăsimile în cantități mari. Totodată, este bine de știut că această băutură nu înlocuiește o alimentație echilibrată, mai ales pe termen lung.