Multe gospodine prepară ciorba de burtă, iar pentru a-i da un gust deosebit apelează la ingrediente secrete.
Bucătarii experimentați recomandă ca ciorba de burtă să fie acrită cu zeamă de lămâie sau oțet. Cel mai bine e ca zeama de lămâie să fie adăugată la fina. Se poate pune când oala e încă de foc, însă obligatoriu către final. Înainte, oțetul trebuie amestecat cu puțin lichid cald.
Citește și Prăjitură cu mere, un desert perfect pentru zilele de toamnă
Poate părea simplu să faci ciorbă de burtă, dar în realitate e nevoie de multă atenție. Ingredientele folosite trebuie să fie de cea mai bună calitate ca gustul să fie deosebit.
Burta nu trebuie să fie sub nicio formă confelată. De regulă, experții în bucătărie optează pentru burta de vită de la noi din țară și evită să cumpere burtă congelată. Gustul dispare prin congelare, iar rezultatul final nu poate fi la fel de bun.
Înainte de a fi pusă la fiert, burta trebuie să fie freacată cu făină de mălai. Este un secret la care apelează mult gospodine și care face ca burta să aibă o altă textură, mult mai plăcută.
Un alt lucru important e că burta de vită nu trebuie fiartă singură în oală. Pe lângă ea, trebuie puse oase de vită, picioare de porc. Îi vor da o aromă mai gustoasă.
În cele din urmă, ciorba de burtă se drege cu ou, însă doar cu gălbenușul, nu și cu albușul. Se recomandă să fie pus câte un gălbenuș pentru fiecare porție din oală.
Citește și Băutura care îți dă un boost de energie. Se consumă dimineața și poți lejer să renunți la cafea