Obiceiurile și superstițiile românești de Paşte dezvăluie anumite expresii și atitudini pe care ar trebui să le evităm, dacă vrem să ne meargă bine tot anul, scrie Redactia.
În ziua de Paşte, nu ai voie să spui cuvinte de ceartă, reproșuri sau jigniri. Este interzis să spui „Nu te mai suport!”, „Nu te iert!” şi „Nu vreau să te mai văd!”. Aceste expresii atrag neînțelegeri și ghinion în familie pentru tot anul!
De asemenea, nu vorbi despre lipsuri pentru că le vei atrage în viața ta. Nu ai voie să spui că nu ai bani, sănătate sau noroc. Evită să rostești „Nu am bani”, „Sunt sărac”, „Mă simt rău” şi „Totul merge prost”. Chiar dacă realitatea este grea, în această zi sfântă trebuie să-ți păzești limba, pentru că vorbele rostite au puterea de a se transforma în realitate. În schimb, rostește cuvinte de mulțumire și recunoștință!
Citeşte şi: Paștele, o afacere. Preoții percep o taxă fixă pentru trecerea pe sub masă sau pomelnice
Paștele este despre speranță, iar vorbele grele pot închide porțile binecuvântării. Cine bârfește sau judecă în ziua de Paște își îndepărtează îngerul păzitor și își atrage judecata divină.
În această zi spune cuvinte care aduc lumină și binecuvântare! În locul cuvintelor grele, rostește în ziua de Paște „Slavă Ție, Doamne!”, „Mulțumesc pentru ce am!”, „Fie voia Ta!”, „Hristos a înviat!” şi „Binecuvântată să fie ziua aceasta!”. Cuvintele luminoase aduc har, pace și binecuvântare!
Citește și: Program Metrorex de Paște. Cum va circula metroul în noaptea de Înviere
Pe lângă cuvinte, și faptele contează. În ziua de Paște: spală-te pe față cu apă în care ai pus un ou roșu, o monedă și un fir de busuioc. Aduce noroc și sănătate. Împacă-te cu cei cu care ești certat. Fă o milostenie: dă un ou roșu, o pâine sau o vorbă bună cuiva nevoiaș. Aceste gesturi au o încărcătură spirituală puternică și deschid drumul către un an liniștit. Spune „Hristos a înviat!” cu bucurie și trăiește această zi în pace, pentru că așa îți va merge bine tot anul!