Ce salariu are o vânzătoare la o autoservire de pe litoralul românesc în 2024. Sunt la mare căutare bucătarii asiatici!

Pe litoralul românesc, în timpul verii, se fac angajări pe bandă rulantă. Iar salariile pot trece în unele cazuri chiar și de 1.000 de euro lejer.
Alina Costache
11 iul. 2024, 17:23
Ce salariu are o vânzătoare la o autoservire de pe litoralul românesc în 2024. Sunt la mare căutare bucătarii asiatici!

Salariile de pe litoralul românesc au crescut odată cu inflația. În Mamaia spre exemplu, se caută personal street food cu 6.000 de lei pe lună. Totodată, se mai caută și personal servire line tot cu 6.000 de lei pe lună, barmani și salatier la aceiași sumă (6.000 de lei).

Pe litoralul românesc, în hoteluri și restaurante, salariile încep de la 3.000 de lei. La acești bani se adaugă bacșișurile și, în unele cazuri, cazarea și masa oferite de angajator. Suma care se adună la final este însă mai mică decât cea pe care reușesc să o strângă dacă lucrează în alte țări.

Astfel, o vânzătoare de la o autoservire ajunge să încaseze lejer peste 1.000 de euro. Iar bucătarii sunt și mai bine plătiți.

Tot în Mamaia, un bucătar asiatic ajunge să încaseze peste 9.000 de lei lunar. Astfel, salariile de pe timpul verii pot fi unele destul de generoase.

Barmanii de asemenea câștigă foarte bine. Deși salariul lor pornește de la 6.000 de lei, adăugând și unele bacșișuri se poate ajunge la sume fabuloase în această vară pe litoraul românesc.

Cât costă o zi în Mamaia, ”perla litoralului românesc”: ”Rivalizează cu orice altă stațiune europeană la plajă. Avem și opțiuni pentru VIP-uri”

Matichescu explică că Mamaia nu este nici mai ieftină, nici mai scumpă decât alte stațiuni europene și oferă diverse avantaje turiștilor. Prețurile din Mamaia Nord sunt accesibile pentru toate bugetele, fiind competitive comparativ cu destinații din Bulgaria, Grecia sau Spania.

De exemplu, un șezlong în Mamaia Nord costă aproximativ 50 de lei (mai puțin de 10 euro), iar uneori acest preț include și o băutură. O masă poate costa de la 50 de lei în funcție de meniul ales, iar pentru opțiunile á la carte mai costisitoare, turiștii pot plăti mai mult în funcție de preferințele lor.

Stațiunea Mamaia Nord oferă experiențe pentru toate categoriile de turiști, de la cei cu bugete mici la cei care caută lux. Opțiunile VIP, cu șezlonguri de până la 100 de lei, sunt disponibile pentru cei care doresc o experiență exclusivistă, dar stațiunea rămâne accesibilă și pentru cei care au așteptări mai modeste.

Citește și: Bloggerul și scenaristul Piticigratis face lumină în scandalul cu Iorga și Adrian Elicopter, lăsat cu dosare penale: ””Au amenințat-o cu moartea pe nevastă-mea. Este extrem de penal”

„Suntem o stațiune versatilă. Avem și opțiuni pentru VIP-uri, dar satisfacem și cerințele unei game largi de turiști. Faptul că Mamaia Nord este comparabilă cu destinațiile de top din Europa se datorează investițiilor private. Cu o noapte de cazare cu tot, o zi de vacanță la Mamaia Nord înseamnă până în 70 de euro, ceea ce rivalizează cu orice altă stațiune europeană la plajă, având în vedere că transportul până în Mamaia Nord pentru turiștii români este mai ieftin”, a declarat Matichescu, pentru Gandul.ro.

Aceasta subliniază că Mamaia Nord oferă o varietate de opțiuni și experiențe, ceea ce o face competitivă la nivel european și atractivă pentru diverse categorii de turiști.

Citește și: Laurențiu Reghecampf rupe tăcerea după scandalul din stradă, de la Snagov, cu Anamaria Prodan: ”Ea a premeditat. A coborât și a început să mă injure”

S-au scumpit vacanțele pe litoralul românesc: cel mai scump sejur costă cât 3 salarii minime

Potrivit datelor comparate de „Adevărul” pe un site specializat în rezervări online, cel mai ieftin tarif pentru un sejur de 6 nopți pentru doi adulți la un hotel de 4 stele se regăsește în stațiunea Venus – 2.160 de lei, urmat de Mamaia – Năvodari – 2.364 lei și Eforie Sud – 2.430 lei.

Un tarif puțin mai mare pentru aceleași condiții (hotel de 4 stele, sejur de 6 nopti pentru 2 adulti) găsim în Vama Veche – 2.506 lei, tariful de 2.617 lei putând fi plătit chiar în Mamaia, tot la un hotel de 4 stele, cu mic dejun inclus.

Cel mai mic preț din stațiunea Neptun, pentru un hotel de 4 stele cu mic dejun, sejur de 6 nopți pentru doi adulți este de 2.824 lei.

Spynews
Dana Roba este în stare de șoc! Ce a aflat, abia acum, de la fiicele sale, la un an distanță de la bătaia soră cu moartea primită
Bzi.ro
Cum să scapi nevătămat după o întâlnire cu ursul. Ce greșeli fac turiștii de la noi care merg în drumeții
Fanatik.ro
Capcana în care pică turiștii români din Bulgaria. Mulți au fost amendați cu 500 de euro: ”La noi trebuie să știi legea”
Capital.ro
Se plătesc peste 200 EURO. Anunț de la Guvern: Obligatoriu trebuie să plătim
Playtech.ro
Cea mai neobișnuită atracție turistică din România. Intri într-o lume fantastică, chiar pe tărâmul vrăjitoarelor
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
Cum să folosești corect aerul condiționat de la mașină. Sfaturi pentru economia de combustibil: „nu mori, va fi rece mașina” VIDEO
Spynews
Accuweather ne-a anunțat când o să plouă prima oară în București după canicula care a „topit” România. Mai avem de îndurat 7 zile de chin
Spynews
Betty Salam clarifică situația căsniciei și relația pe care o are cu soțul ei, Cătălin Vișănescu. Artista neagă că există alt bărbat în viața ei: "Nu voi divorța" | VIDEO
Evz.ro
Cât mai ține canicula. S-a emis prognoza pe o lună, iar veștile nu sunt deloc bune
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Mireasa lui Ianis Hagi a luat microfonul de la Pavel Bartoș și a descris în 7 cuvinte ce înseamnă pentru ea nunta cu fiul lui Gică Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
Meteorologii Accuweather anunță că vine furtuna electrică în România. Pe ce dată exactă se întâmplă în București și în celelalte orașe
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Apar noi burse pentru elevii olimpici: Care sunt criteriile de acordare a burselor de merit și ce valoare au
Capital.ro
Mașinile care vor fi interzise. Intră în vigoare de marți, 16 Iulie: Nu vom mai permite
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. S-a lăsat de bătăi în cușcă pentru a face avere din imaginile cu ea dezbrăcată
stirilekanald.ro
Trump, lovit de Secret Service: Agenții m-au lovit atât de tare încât...
substantial.ro
Donald Trump, cu urechea bandajată la convenția republicană după tentativa de asasinat
MediaFlux
Cât va fi PENSIA din SEPTEMBRIE! SIMONA BUCURA OPRESCU a ANUNȚAT EXACT
Shtiu.ro
Cum e mai bine să procedăm în zile caniculare? Ținem geamul închis sau deschis?