Angajatorul oferă între 4.500 și 6.000 de lei pentru un post de dispecer. Experiența nu este necesară, dar constituie un avantaj în ceea ce privește șansele de angajare, dar și salariul, respectiv beneficiile extrasalariale.
Chestiunea mai puțin obișnuită este reprezentată de vârsta candidaților. Angajatorul acceptă doar femei cu vârsta de până la 45 de ani. Un alt aspect care ar putea deranja aplicanții ar putea fi timpul de lucru – ture de câte 12 ore.
Viitorii angajați trebuie să cunoască limba engleză la nivel conversațional și să aibă cunoștințe medii de utilizare a calculatorului, respectiv a echipamentelor IT.
Un alt angajator ce-și caută un dispecer oferă un salariu net de 3.500 de lei pe lunp. Programul este, de asemenea, de 12 ore, urmate de 24 de ore libere.
Mai concret, responsabilitățile viitorului angajat vor fi:
– Vizionarea și tratarea alarmelor;
– Relaționare cu echipajele de intervenție telefonică atunci când este cazul;
– Relaționare cu echipa tehnica din teren, în cazul în care se solicită acest aspect;
– Informare telefonică sau prin e-mail, în cazul în care există pătrunderi prin efracție;
– Informarea șefului de dispecerat în cazul în care există: solicitări ale beneficiarilor, pătrunderi prin efracție sau alte probleme de orice natură, legate strict de job si/sau desfășurarea acestuia.
Angajații vor avea un „salariu motivant, în funcție de experiență și performanțe, la data fixă, iar dacă ziua de salariu este în zi de weekend sau zi de sărbătoare, plata se face în următoarea zi lucrătoare”.
În România, salariul mediu net pe aconomie este de 3.972 de lei, adică de 6.942 lei brut. Nu mai puțin de 42,78% din salariul angajaților este „mâncat” de stat.