Educatoarea acuzată că a ţinut un copil în beci, SANCŢIONATĂ de Inspectoratul şcolar

Primele rezultate ale anchetei demarate la o grădiniţă din Cernavodă în cazul unui copil a cărui mamă a reclamat că micuţul ar fi fost pedepsit, fiind ţinut în beciul unităţii de învăţământ, arată că faptele nu se confirmă, însă educatoarea copilului a fost sancţionată "pentru slaba gestionare a relaţiei de comunicare cu părinţii şi copiii".
Iulian Tudor
29 oct. 2013, 14:59
Educatoarea acuzată că a ţinut un copil în beci, SANCŢIONATĂ de Inspectoratul şcolar

„S-a constituit o comisie de cercetare care, după analizarea situaţiei, a concluzionat că faptele sesizate de mamă nu se confirmă. În schimb, pentru slaba gestionare a relaţiei de comunicare cu părinţii şi copiii, doamna educatoare a fost sancţionată (reducerea salariului pe o durată de 3 luni)”, a informat, marţi, printr-un comunicat de presă citat de Agerpres, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa, Cristina Ivan.

Conform acesteia, 18 părinţi dintr-un total de 23 au participat la o şedinţă cu inspectorii şcolari şi au declarat că nu au ce să-i reproşeze din punct de vedere comportamental educatoarei, afirmaţii susţinute şi prin răspunsurile scrise date într-un chestionar. „Dimpotrivă, ei au fost indignaţi de afirmaţiile mamei, susţinând că niciodată nu s-au confruntat cu o asemenea situaţie”, a menţionat reprezentanta ISJ.

ISJ Constanţa va demara, în perioada imediat următoare, inspecţii de specialitate în vederea monitorizării relaţiei de comunicare a educatoarei cu copiii şi părinţii, iar grădiniţa va fi propusă în planul de inspecţie generală pentru semestrul al doilea.

Săptămâna trecută, poliţiştii, inspectorii şcolari şi asistenţii sociali au demarat anchete la grădiniţa cu program prelungit nr.4 din cadrul Şcolii gimnaziale „Mircea Eliade” de la Cernavodă după ce mama unui băiat, în vârstă de 3 ani şi 7 luni, a reclamat că micuţul ar fi fost dus la „bau-bau” în beciul unităţii de învăţământ de către o „doamnă înaltă” şi lăsat singur, fiind astfel pedepsit pentru că nu a fost cuminte. Mama copilului a declarat că a cerut explicaţii conducerii grădiniţei referitor la cele spuse de copil, însă nimeni nu recunoaşte incidentul.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa, reclamaţia la poliţie a fost făcută după două zile de când băieţelul ar fi fost închis în beciul grădiniţei.

Purtătorul de cuvânt al ISJ a afirmat că cercetările privind veridicitatea şi circumstanţele în care s-au produs faptele reclamate sunt în derulare, menţionând totodată că nu au fost primite astfel de reclamaţii şi de la alţi părinţi ai căror copii sunt la respectiva grădiniţă. Precizarea a fost făcută în condiţiile în care mama băieţelului a susţinut că pedeapsa prin ducerea copiilor în beci ar fi fost aplicată şi altor minori.

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Acesta este cel mai puternic animal din lume. Poate ridica mașini și doborî copaci
Capital.ro
Permisul de conducere obligatoriu pentru a conduce un triciclu. E lege în România
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia desfășoară obuziere de pe vremea lui Stalin pe frontul din Ucraina. Moscova rămâne și fără stocurile din epoca sovietică
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Șoșoacă o bate pe Simona Halep. A făcut înconjurul lumii
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
ȘOCANT! Criminalul din Vaslui, care și-a băgat victima în valiză, a mai comis o crima. Audierile au scos la iveală detalii macabre
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Doliu în lumea filmului! Bob Newhart, actorul din „Elf” și „The Big Bang Theory” s-a stins din viață la 94 de ani
Capital.ro
Simona Halep a fost EXCLUSĂ. Ion Țiriac a taxat-o: Uite că nu-l primește
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Partidul lui Macron câștigă președinția Adunării Naționale după un vot strâns
MediaFlux
Se dau 250 de lei de STAT! Vezi dacă te ÎNCADREZI
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'