Ce sancţiuni riscă Mona Pivniceru pentru incidentul cu maşina lui Năstase

Potrivit România TV, documentul de autosesizare a Inspecţiei Judiciare în cazul fotografiilor în care Mona Pivniceru apare urcând în maşina lui Adrian Năstase va fi elaborat vineri, urmând ca cercetările propriu-zise să înceapă de săptămâna viitoare. Teoretic, există şi posibilitatea excluderii din magistratură a judecătoarei Piviniceru, propusă de către PNL ca ministru de Justiţie.
Romania TV
17 aug. 2012, 08:03
Ce sancţiuni riscă Mona Pivniceru pentru incidentul cu maşina lui Năstase

Inspecţia Judiciară, forul care cercetează abaterile disciplinare ale judecătorilor şi procurorilor, va începe de luni cercetarea efectivă a scandalului izbucnit în urma publicării fotografiilor de către România TV.

În funcţie de concluziile anchetei, Pivniceru riscă mai multe sancţiuni. Cele mai uşoare sunt o simplă mustrare sau reţinerea a 10% din salariu pentru o lună sau mai multe.

Cea mai dură decizie ar putea fi o apreciere că Pivniceru nu mai îndeplineşte condiţiile de bună reputaţie necesară desfăşurării activităţii ca judecător, caz în care se poate ajunge până la excluderea din magistratură, însă o asemenea decizie se ia în cazuri foarte grave.

Judecătorul Mona Pivniceru a fost fotografiată, în această săptămână, urcându-se în maşina fostului premier Adrian Năstase, maşină pe care a condus-o în ultima vreme fiul său, Andrei Năstase. Pivniceru este propunerea PNL pentru portofoliul Justiţiei. Imaginile au fost prezentate în exclusivitate de către România TV.

Potrivit România TV, Pivniceru a fost dusă cu maşina-proprietate a lui Adrian Năstase – automobilul Audi, cu numărul de înmatriculare B 111 WNA, pe care o foloseşte fiul cel mare, Andrei Năstase – într-un bloc din Capitală, unde locuiesc mai mulţi membri ai Consiliului Superior al Magistraturii.

Imaginile au fost surprinse în cursul zilei de marţi.

Contactată de jurnaliştii România TV, Mona Pivniceru a declarat că, în urma acestor imagini, se gândeşte dacă să renunţe la nominalizarea sa pentru postul de ministru al Justiţiei.

Mona Pivniceru, membru al CSM, este propunerea pentru Ministerul Justiţiei, în locul lui Titus Corlăţean, propus ministru de Externe. Pivniceru este cunoscută pentru atacurile şi declaraţiile critice la adresa lui Traian Băsescu.

Fostul preşedinte al Asociației Magistraților din România, iar în prezent judecător şi membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Mona Pivniceru s-a remarcat prin conflictul deschis cu presedintele Traian Băsescu.

Mona Pivniceru este absoventă a Facultăţii de drept din cadrul Universităţii „Al. I. Cuza” din Iaşi. A fost avocat şi magistrat la Tribunalul Iaşi şi la Curtea de Apel Iaşi, iar din septembrie 2011 este membru CSM.

Între 2010 – septembrie 2011, Mona Pivniceru a fost magistrat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În perioada 2007 – 2010 a fost profesor universitar la catedra de drept public a Facultăţii de Drept, Universitatea „Al. I. Cuza” din Iaşi şi îndrumător doctorant pentru mai multe discipline.

Spynews
Fiica lui Tzancă Uraganu și a Alinei Marymar a împlinit un an. Cum a arătat petrecerea organizată pentru micuță | FOTO
Bzi.ro
Câte kilograme are Inna: S-a urcat pe cântar și și-a uimit fanii!
Fanatik.ro
Singura țară din lume care nu are steag dreptunghiular. Drapelul ei e format din două triunghiuri cu o semnificație profund spirituală
Capital.ro
ADIO, DAN! România a pierdut vocea sa de aur: A plecat azi dintre noi
Playtech.ro
WOW cum arată Eliza Iliescu la 19 ani. S-a schimbat TOTAL, 100% NU o mai recunoști
DailyBusiness
ING avertizează! Fenomenul de impersonare îți poate goli rapid conturile!
Adevarul
Cel mai șocant caz de iubire obsesivă din istorie. De ce a fost în stare un medic pentru a trăi alături de dragostea vieții sale
Spynews
Radu Vâlcan și-a descoperit noi pasiuni, după botezul fiicei Laurei Cosoi! Prezentatorul TV s-a apucat de olărit! | VIDEO
Spynews
Cristi Tănase și soția lui se întâlnesc, din nou, în instanță! Dodel, acuzat că nu s-ar implica în creșterea fiicei lor | FOTO
Evz.ro
Marele comentator ne-a părăsit. Toată România îi cunoștea vocea
Ego.ro
Oana Zăvoranu, imaginile pe care le-ar vrea ȘTERSE! Cum a ajuns să arate azi Querida, la 51 de ani
Prosport.ro
Ion Țiriac, discurs-manifest după ce primarul Daniel Băluță a inaugurat patinoarul de 10.000.000 de euro din sectorul 4! „M-am întâlnit cu domnul David Popovici și mi-a zis asta”
wowbiz.ro
Gheorghe Dincă aruncă bomba, la 5 ani de la cazul Caracal! Ce i-a făcut, de fapt, Alexandrei Măceșanu
Cancan.ro
De ce a murit Alina, femeia de afaceri din Gorj căreia i s-a făcut rău la volan. Verdictul medicilor
Playsport.ro
Cristiano Ronaldo și Georgina, așa cum nu au mai fost surprinși niciodată! Ce au făcut pe un iaht de lux, în larg, când credeau că nu-i vede nimeni
kanald.ro
Cum arată limuzina în formă de avion Wizz Air, care a ajuns virală pe rețelele sociale! Aceasta circulă pe străzile României și a făcut furori pe internet
Capital.ro
A murit cea mai iubită actriță. Românii o iubeau. Odihnește-te în pace!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Ce a făcut milionarul de 52 de ani pentru iubita cu 24 de ani mai tânără. Nu mai știe cum să o răsfețe: doar cei mai bogați își permit asta
stirilekanald.ro
Gheorghe Dincă a spus ce i-a făcut Alexandrei Măceșanu! Detalii șocante
substantial.ro
România propune filmul „Trei kilometri până la capătul lumii” la Premiile Oscar 2025
MediaFlux
ANUNȚUL Poștei Române pentru PENSIONARI. Poștașii deja au trecut la TREABĂ.
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...