Scenariile de redeschidere a şcolilor. Cîmpeanu: Şcoala va începe pentru toţi elevii şi copiii de grădiniţă din 8 noiembrie, şi la stat şi la privat. S-a stabilit cine merge fizic la cursuri, cine face online

Vacanţa elevilor nu va fi prelungită. Şcolile se vor redeschide din 8 noiembrie, unele în format fizic, altele online. Ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că de luni, 8 noiembrie, şcoala va începe pentru toţi elevii şi copiii de grădiniţă din 8 noiembrie, şi la stat şi la privat. Şcolile care au rată de vaccinare a personalului sub 60% încep cursurile în online, în cele cu rată peste 60% elevii revin fizic la cursuri.
Alina Andrei
05 nov. 2021, 10:05
Scenariile de redeschidere a şcolilor. Cîmpeanu: Şcoala va începe pentru toţi elevii şi copiii de grădiniţă din 8 noiembrie, şi la stat şi la privat. S-a stabilit cine merge fizic la cursuri, cine face online

Şcoala va începe pentru toţi elevii şi copiii de grădiniţă din 8 noiembrie, şi la stat şi la privat, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Din totalul de 2.930.000 de elevi şi preşcolari, aproximativ 1. 800.000 vor începe luni şcoala în format fizic. Este vorba despre elevii şcolilor în care rata de vaccinare în rândul personalului depăşeşte 60%.

Live text:

Am trimis la Monitorul Oficial două ordine de ministru. Primul se referă la numărul de note necesar pentru încheierea mediei pentru fiecare elev. Mediile semestriale vor putea fi încheiate în cazuri speciale dupa revenirea elevului, chiar daca se va intampla in semestrul II.

Al doilea ordin se referă la tezele pe care elevii le vor susţine în semestrul I. Elevii din giumnaziu şi liceu vor avea o teză mai putin.

Al treilea ordin se referă la deschiderea şcolilor, este in curs de derulare sedinta CNSU prin care se propune modificarea Ordinului Ministrului Educatiei – Ministrului Sanatatii.

Şcoala va începe pentru toţi elevii şi copiii de grădiniţă din 8 noiembrie, şi la stat şi la privat„, a anunţat Sorin Cîmpeanu, care a precizat că vinerea va fi zi de referinţă pentru rata de vaccinare. Criteriul se refera la rata de vaccinare din fiecare scoala si gradinita.

Începând de astăzi, rata de vaccinare la nivelul fiecărei unități de învățământ va fi afișata pe site-ul fiecărui ISJ/ISMB.

S-a luat în calcul rata de vaccinare pentru tot personalul din şcoli, nu doar pentru profesori pentru că elevii interacţionează cu toată lumea, nu doar cu cadrele didactice.

12 judeţe au rata de vaccinare sub 60%.

În Bucureşti rata de vaccinare la nivelul grădiniţelor şi şcolilor este de circa 80%.

1,8 milioane de elevi pot începe școala fizic, de luni. În București erau 441 de școli cu rata de vaccinare peste 60%.

Şcolile care au rată de vaccinare a personalului sub 60% încep cursurile în online, în cele cu rată peste 60% elevii revin fizic la cursuri.

Școala poate face cerere să rămână în online chiar dacă are o rata de vaccinare de peste 60%.

Testele de salivă vor ajunge în şcoli cât se poate de repede. Au fost declarați câștigătorii pentru Lotul 1. Astă seară vor fi anunțați pentru loturile 2 și 3. Luni și marți se vor încheia contractele, va urma o perioadă de cinci zile pentru depunerea scrisorilor de garanție, aceasta este procedura.

Am fost asigurat că în 24 de ore după ce DSU va primi testele ele vor fi distribuite. Vor fi utilizate de două ori pe săptămână. Așteptăm procedura de la Ministerul Sănătății.

Sunt impresionat de progresul ratei de vaccinare în rândul elevilor. 355.000 elevi vaccinați cu cel puțin o doză. Important este progresul, nu atât procentul de 30%.

Rata de vaccinare va fi criteriu de funcţionare cu prezenţă fizică pentru toate şcolile şi grădiniţele din România, cu excepţia şcolilor speciale.

Anterior, ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că vineri inspectoratele școlare județene urmează să afișeze listele actualizate cu ratele de vaccinare în rândul personalului angajat din școli, pe baza cărora se va decide dacă o școală reia luni activitatea cu prezență fizică sau online. “Dacă nu ai 60%, nu ai nicio șansă”, a spus ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Citeşte şi: Elevii vor fi testaţi de două ori pe săptămână. Precizările lui Sorin Cîmpeanu

Rata de vaccinare în rândul personalului angajat in unitatile de invatamant  din municipiul Bucuresti

procent_vaccinati

 

Sorin Cîmpeanu: „Prag de vaccinare de 60% pentru ca o şcoală să funcţioneze cu prezenţa fizică”. Elevii cer deschiderea şcolilor în format fizic doar în localităţile cu incidenţă sub 6 la mie

Asociaţiile de elevi solicită deschiderea şcolilor în format fizic doar în localităţile cu incidenţă sub 6 la mie, precizând că într-o şcoală cu o mie de elevi, dintre care niciunul vaccinat, persistă riscul îmbolnăvirii chiar dacă toţi profesorii sunt vaccinaţi.

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC), Asociaţia Elevilor Maramureş (AEM), Asociaţia Elevilor din Bacău (AEBc), Asociaţia Vâlceană a Elevilor (AVE) şi Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov(AEBI) au transmis, joi seara, printr-un comunicat de presă, că solicită deschiderea şcolilor în format fizic doar în localităţile cu incidenţă sub 6 la mie.

“Astăzi, 4 noiembrie, preşedintele României, Klaus-Werner Iohannis a declarat faptul că şcolile vor începe în funcţie de rata de vaccinare a profesorilor. Apreciem această măsură ca fiind una deficitară, având în vedere faptul că profesorii reprezintă un procent nesemnificativ din persoanele care participă la actul educaţional. Astfel, într-o şcoală cu 1000 de elevi, dintre care niciunul vaccinat, în continuare persistă riscul îmbolnăvirii şi transmiterii virusului, chiar dacă toţi profesorii sunt vaccinaţi. Mai mult, precizăm faptul că, pentru a participa la orele de curs, elevii nu interacţionează doar cu persoanele din şcoală, ci şi cu acelea din mediul extern, o mare parte dintre ei folosind mijloacele de transport în comun. În acest sens, rata de incidenţă nu poate fi neglijată în contextul deschiderii şcolilor”, se arată în comunicat.

Citeşte şi Elevii vor fi testaţi de două ori pe săptămână. Precizările lui Sorin Cîmpeanu

Elevii consideră iraţională decizia Ministerului Educaţiei de a menţine şcolile deschise.

“Considerăm iraţională dorinţa Ministerului Educaţiei de a menţine şcolile deschise, indiferent de pericolele pe care acest fapt le poate expune, dorinţă în mod cert cauzată de ambiţia instituţiei de a nu recunoaşte că a greşit. Astfel, dacă şcoala începe online, Ministrul demis este nevoit să afirme faptul că această vacanţă a fost o inepţie, aşa că preferă să rişte vieţile elevilor în loc să îşi rişte imaginea. Menţionăm că învăţământul online profund criticat de ministru este ineficient strict din cauza impotenţei acestuia, Sorin Cîmpeanu nefăcând niciun demers pentru a forma profesorii, a crea platforme de predare online, şi alte măsuri care ne-ar fi putut salva de la acest context. Solicităm ca şcolile să înceapă în funcţie de rata de incidenţă a localităţilor, pentru ca elevii să fie în siguranţă!”, a mai precizat sursa citată.

Preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa, Ariana Dudună, a declarat că Sorin Cîmpeanu trebuie să plece din conducerea Ministerului Educaţiei şi că siguranţa şi vieţile elevilor nu sunt factori de joc politic.

“Sorin Cîmpeanu trebuie să dispară din fruntea Ministerului Educaţiei. Siguranţa şi vieţile elevilor nu sunt factori de joc politic. Ineficienţa şcolii online este cauzată strict de individul care se plânge de ea, şi anume ministrul demis. Dacă Sorin Cîmpeanu va deschide şcolile în format fizic fără a ţine cont de rata de incidenţă, acesta va deveni un criminal. Dacă un elev va deceda din cauza virusului, îmbolnăvindu-se la şcoală, cine îşi va asuma decesul acestuia? Responsabilii pentru eşecul şcolii online sunt cei care trebuie să plătească cu vârf şi îndesat, nu elevii, cu vieţile lor”, a afirmat preşedintele AEC.

Reamintim că preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi seară, că vacanţa elevilor nu va fi prelungită, iar cursurile se vor relua fizic, acolo unde acest lucru va fi posibil. Şeful statului anunţă, însă, că va fi introdus un nou criteriu – rata de vaccinare în unitate.

Citeşte şi Sorin Cîmpeanu: „Prag de vaccinare de 60% pentru ca o şcoală să funcţioneze cu prezenţa fizică”

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Stațiunea ideală vara pentru pensionari, de care puțini români au auzit. Are ape termale, oferă liniște, răcoare și peisaje superbe
Capital.ro
S-a dat lege OBLIGATORIE pentru toată România. Se aplică din luna OCTOMBRIE 2024
Playtech.ro
ȘOC! Lidia Buble, cea mai FIERBINTE apariție pe plajă. A lăsat TOT la vedere, a încins atmosfera
DailyBusiness
Mare atenție dacă aveți datele bancare salvate în telefon! Vă puteți pierde banii!
Adevarul
Dezamăgirea unei românce în Anglia: „Mizerie cum în puține locuri din lume am găsit. Occidentul a căzut deja. Nu vă uitaţi rădăcinile!”
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Baba Neagră, desertul din Basarabia ce ar putea intra în patrimoniul UNESCO
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?
Cancan.ro
Vali a murit la Costineşti, după ce şi-a presimţit sfârşitul: 'Să îmi reparaţi maşina şi...'
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
O femeie s-a aruncat cu propriul copil de pe acoperișul unui bloc! Mama și-a explicat gestul extrem într-un bilet de adio
Capital.ro
MAREA ACTRIȚĂ a spus adio lumii. A fost o DOAMNĂ de neegalat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Proteste împotriva turismului excesiv la Barcelona: Mii de oameni cer limite stricte
MediaFlux
DATA la care vine RECALCULAREA PENSIEI! Au anunțat ACUM
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!