Celentano din Las Fierbinți este un personaj carismatic, amuzant, o parte semnificativă din sarea și piperul serialului, alături de Geaninuța, Giani sau Aspirina. Interpetarea fără cusur a personajului l-a făcut pe actor să ajungă ușor la sufletele telespectatorilor. Actorul a dezvăluit recent că drama lui Celentano este drama multor români. iar această dramă nu este lipsa banilor, ci a educației.
Văncică are convingerea că lipsa educației scade semnificativ șansele de a avea o viață decentă în România.
„Eu despre astfel de oameni scriu. Despre acești oameni este și în Las Fierbinți, despre cei care nu fac nimic și spun că au ghinion. Celentano este un pierde-vară, dar în mintea lui se crede un artist – poate că nici Eminescu nu ar putea scrie mai bine decât el, și meșterul Manole mai are de învățat. Și oameni ca ei există.
Ei sunt, de obicei, și cei mai vocali. Dacă e să vorbim serios, soluția pentru acești oameni este educația. Aceasta este singura soluție. Nu există alta. Și educație există doar atunci când ai o clasă politică bună care își dorește oameni educați, dar e un proces de durată, de cel puțin 20 de ani„, a spus Adrian Văncică în podcastul lui Radu Țibulcă.
În contextul lipsei de educație, Celentano din Las Fierbinți a abordat și problema cadrelor didactice care nu au vocație, lucru care se răsfrânge asupra educației copiilor.
„Am citit o statisică îngrijorătoare, spune că în cinci ani, mai mult de jumătate dintre învățătorii din România vor ieși la pensie. Este adevărat că a fi profesor este o vocație. M-au întrebat și pe mine de ce nu vreau să predau actorie, dar nu cred că am răbdarea necesară să învăț pe cineva. Nu cred că am vocație. E greu… nu știu cum să explic. Nu înțeleg cum de unii nu reușesc.
Mi se pare atât de simplu să faci actorie, nu înțeleg cum alții nu pot. Acesta este doar un exemplu. De aceea mi-e greu să explic cuiva. Poate că răbdarea o dobândești, dar tactul, cu el te naști‘, a mai spus actorul pentru sursa citată.