Ce se întâmplă cu alocația copiilor începând din 2025. Statul va acorda o nouă formă de sprijin familiilor expuse la sărăcie

Alocația pentru copii va fi eliminată în 2025. Problema sărăciei în rândul minorilor a fost o preocupare constantă pentru societate, în ultimii ani, lucru care a dus la discuții despre introducerea unei Garanții de bază pentru copii, Acest concept va fi adoptat în Germania și va fi pus în aplicare în 2025.
Alina Costache
26 iun. 2024, 17:52
Ce se întâmplă cu alocația copiilor începând din 2025. Statul va acorda o nouă formă de sprijin familiilor expuse la sărăcie
Alocația pentru copii va fi eliminată în 2025.

Asociația Mamelor și Taților Singuri (VAMV) din Germania a intrat în politică în 2000, ca alianță cu diverse asociații, pentru a solicita ca alocația copiilor să fie mai mare. Motivul este diferența mare între suma alocației pentru copii și costurile reale pentru creșterea unui copil, diferență care, potrivit asociației, s-a mărit în ultimii 25 de ani.

Potrivit unui studiu al Fundației Berelsmann, în Germania, în anul 2021, mai mult de unul din cinci copii cu vârste sub 18 ani și unul din patru tineri adulți între 18 și 25 de ani erau expuși riscului de sărăcie.

Conform VAMV, numărul copiilor și tinerilor adulți afectați de sărăcie crește anual și face ca familiile să nu mai poată susține costurile pentru copiii lor. De cele mai multe ori, se renunță la lucruri care ar trebui să facă parte din minimul necesar existenței, cum ar fi îmbrăcămintea, alimentele, îngrijirea, sprijinul copiilor, taxele de membru în cluniri sau materiale didactice și oportunitățile educaționale.

Citește și: PSD sare în ajutorul pensionarilor loviți de specula serviciilor de arhivare: modifică legea în Parlament pentru a reglementa tarifele

Astfel, îm cadrul Garanției de bază (Garantieberg), suma exactă pe care familiile o vor primi pentru copii nu este încă stabilită. Se știe, totuși, că Garanția va fi compusă dintr-o sumă garantată și una suplimentară.

Suma garantată va corespunde cel puțin cu alocația pentru copii, care în prezent este de 250 de euro, și va fi ajustată la fiecare doi ani. Suma va fi plătită părinților pentru fiecare copil, indiferent de venituri sau alți factori.

Suma suplimentară va fi compusă din mai multe prestații, inclusiv o indemnizație pentru costurile locuinței pentru copii, în prezent de 150 de euro, o indemnizație pentru educație și participare, în prezent de 15 euri, precum și alocația de bazp pentru copii și suplimentul pentru copii.

Suma va fi stabilită în funcție de vârsta și veniturile copilului și ale părinților și va fi calculată astfel încât, împreună cu suma garantată, să acopere minimul necesar existenței unui copil. Suma maximă va fi, conform „oeffentlicher-dienst.de”, de 573 de euro, scrie ziarulromanesc.de.

Citește și: Jobul la care poți câștiga 200 de lei pe zi. Nu ai nevoie de experiență și nici studiile nu sunt imporante

Ce se întâmplă cu alocația în Germania

Părinții care primesc deja alocație pentru copii nu își vor pierde dreptul. Cei care primesc alocație acum și ar primi-o și în 2025 vor avea dreptul la noua Garanție de bază pentru copii. Aceasta va sprijini copiii până la vârsta de 18 ani, maximum până la vârsta de 27 de ani în anumite situații. Cei care urmează o formare profesională vor primi banii până la vârsta de 25 de ani, iar cei care studiază până la vârsta de 27 de ani.

Pentru a solicita Garanția de bază pentru copii va fi creat în viitor un portal online. Pe acest portal, părinții vor putea aplica pentru garanția pentru copii, fără a trebui să prezinte documente justificative privind veniturile lor. Aceste informații vor fi furnizate direct de către administrația fiscală către biroul de Garanție de bază pentru copii.

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
EXCLUSIV / Robert Lele, anchetat de procurori după ce a bătut-o pe Andra Volos. Manelistul a fugit și Poliția nu l-a mai găsit acasă
Bzi.ro
Jojo arată senzațional la 44 de ani! Care este secretul siluetei sale perfecte
Fanatik.ro
Ești obligat sau nu să oprești la trecerea de pietoni dacă persoana care traversează se află pe sensul opus? Ce spune Codul Rutier, de fapt, inclusiv când există și o linie de tramvai
Capital.ro
Doliu în televiziune! A murit unul dintre cei mai iubiți și respectați actori ai generației de aur
Playtech.ro
Distanța de la care încep să măsoare viteza noile radare pe trepied. Frânarea bruscă nu mai funcționează
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Legăturile secrete ale Vaticanului cu OZN-urile, dezvăluite: Succesorul Papei Francisc este îndemnat să spună „adevărul”
wowbiz.ro
Fiul adoptiv al Luminiței Anghel, în stare de șoc! Ce a aflat David Pușcaș despre mama lui naturală și ce mesaj i-a transmis?: „Îmi este frică, nu poți să faci chestia asta singur. Vreau să...”
Spynews
Cătălin Dobrescu, fostul soț al Oanei Radu, și-a cerut iubita în căsătorie! Cum a reacționat Alina
Spynews
Cătălin Botezatu și Nicolle Fota se pregătesc de nuntă?! Iubita designerului a dezvăluit cum își dorește să arate rochia de mireasă
Evz.ro
Primești 1.000 de lei dacă ai cont la Revolut. Care e singura condiție
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
FOTO. Cum arată iubita afaceristului care a plătit 400.000.000 de dolari pe 1.000 de apartamente
kanald.ro
Un bebeluș de doar 3 luni a murit la Spitalul de Urgență din Craiova. Familia reclamă erori medicale grave
Cancan.ro
BREAKING! Tânăra actriță a fost găsită moartă Era și însărcinată 🥺
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Călin Georgescu a primit interzis! Anunțul făcut de Rusia: Cine a condamnat România pentru asta?
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Raluca Zenga, apariție exotică într-un costum de baie cu o vedere generoasă, chiar în ziua de Paşte
stirilekanald.ro
Maria a murit de Paște, la slujba de Înviere. Femeia s-a prăbușit la pământ, în biserică. Ce i-a spus preotului înainte să moară: "Tare greu mi-a fost să ajung astăzi la biserică"
Avertisment oficial: De ce nu este sigur să consumi ouă de la găinile crescute în gospodărie
MediaFlux
EXCLUSIV PAPARAZZI Dorian Popa își spală singur Rolls Royce-ul! Și-a luat iubita și-a băgat rapid o fisă la self wash, pe economie FOTO & VIDEO
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Reapare un ziar care ne-a lipsit: TROMBONUL PLEONAST – sub sloganul „Suntem redundanți, dar relevanți.”