Ce trebuie să ştii dacă ai card la Banca Transilvania. Clienții ajung să primească un apel suspect în care li se cer datele cardului sau instalarea unei aplicații. Se presupune că apelul e de la bancă, dar din păcate este unul fals.
Astfel, Banca Transilvania transmite că în aceste apeluri, infractorii cibernetici cer date sensibile precum numărul cardului, parole, coduri PIN sau chiar îi indeamna pe clienţi să instaleze aplicaţii neoficiale care pretind a fi de la BT. De asemenea, există solicitări de a efectua transferuri de bani în alte conturi sub diverse pretexte. Banca Transilvania subliniază că nu va solicita niciodată astfel de informaţii prin telefon şi recomandă clienţilor să fie extrem de vigilenţi.
„Dacă primiţi un apel suspect în care vi se cer datele cardului, parole sau vi se solicită să instalaţi aplicaţii neoficiale, nu daţi curs cererilor ţi contactaţi-ne cât mai curand posibil”, transmit reprezentanții Banca Transilvania.
Mai mult de atât, le reamintește acestora că banca nu va solicita niciodată astfel de informații la telefon și nici prin mesaje. Astfel, oricine întâmpină astfel de probleme trebuie să nu le dea curs. În acest mod banii de pe card vor fi în siguranță, iar tentativele de fraudă sunt eliminate.
Cu aceleaşi probleme se confruntă şi clienţii altor bănci importante din România, precum BCR, BRD, CEC sau ING. Este important să nu se dea curs solicitărilor de acest tip, venite din partea unor persoane care pretind că sunt salariați sau reprezentanți ai băncilor respective și care solicită date sau documente cu caracter personal sau transferuri de bani în diferite scopuri.