In general, oamenii stiu sa faca diferenta intre sursele mari de stress (datoria la banca) si sursele marunte de stress (pata de mustar de pe bluza). Si chiar daca micile iritari pot parea mari in momentul respectiv, niciodata nu le-am pune pe acelasi plan cu presiunile majore cum ar fi rata intarziata la banca. Insa toate astea se schimba in timpul sarcinii. Fiecare stress pare urias, iar creierul gravidei e prins intr-un iures nebun de intrebari si indoieli.
Probabil ca iti va suna cunoscuta macar o parte din aceste intrebari: O fi copilul sanatos? Cat de dureroasa va fi nasterea? Oare imi permit o bona? Oare sotul meu incepe sa se uite la altele fiindca nu mai sunt supla si nici nu mai am chef de sex? Chiar vrea sa punem copilului numele fotbalistului lui preferat?! De ce insista mama sa se mute aici in primele luni dupa nastere? Cum va face fata primul copil aparitiei unui fratior? Oare voi fi o mama buna?
E firesc sa te apese o mie de probleme importante – toate acestea sunt intrebari dificile, insa toate femeile sunt anxioase in timpul sarcinii, mai ales daca e prima sarcina. In primul rand pentru ca la prima sarcina intervine si frica de necunoscut, pentru ca nu stii ce te asteapta, si in al doilea rand pentru ca, atunci cand ai de alergat dupa un alt copil, nu mai ai timp sa-ti faci atatea probleme.
Deja stii ce se intampla cu tine din punct de vedere emotional, de ce simti ca explodezi de atata tensiune, insa poate nu stii ca in creierul tau se petrec schimbari majore in timpul sarcinii.
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.