Consilierii locali din Timişoara au aprobat un proiect de hotarare care le interzice, de fapt, marilor magazine sa incheie contracte pentru controlarea parcarilor cu alte firme decat cele autorizate de primarie. In acest caz, Societatea de Drumuri Municipale.
CITEŞTE ŞI De râs sau de plâns? Parcări de toată jena, „made in Romania” GALERIE FOTO
“Toate centrele comerciale au obligatia sa deschida parcarile pentru clientii acestora sau sa controleze accesul acestora in bariere. In cazurile de mai sus, centrele comerciale au obligatia de a instiinta clientii cu privire la modalitatea de parcare, respectiv perioada de timp oferita pentru parcarea vehiculelor clientilor, precum si sanctiunile in caz de neconformare. Se interzice blocarea, ridicarea, transportul si depozitarea vehiculelor de alte unitati cu exceptia celor autorizate de Primaria Timisoara. Se interzice depozitarea vehiculelor ridicate in alte spatii decat cele aprobate de Primaria Timisoara. Nerespectarea prevederilor se sanctioneaza contraventional cu amenda de la 2.000 – 2.500 de lei”, se arata in proiectul de hotarare, potrivit Opinia Timişoarei.
Soferii din Timisoara care isi parcheaza masinile neregulamentar s-ar putea trezi cu autoturismele ridicate, chiar si pe timp de noapte, dupa ce consilierii locali au marit programul serviciului de ridicari a masinilor parcate ilegal. Va functiona non-stop, dar doar in situatii cu adevarat iesite din comun.
Potrivit unui proiect de hotarare aprobat marti de alesii locali, programul de desfasurare a activitatilor de blocare si/sau ridicare, transport, depozitare si eliberare a vehiculelor oprite sau stationate neregulamentar si a vehiculelor abandonate si fara stapan este in intervalul orar 8:00 – 20:00, de luni pana vineri.
“In caz de interventie rapida, situatii de urgenta, programul activitatilor de ridicare este in intervalul orar 0:00 – 24:00, de luni pana duminica”, se arata in proiectul votat de alesi.
Masinile parcate neregulamentar in Timisoara pot fi blocate sau ridicate de Societatea de Drumuri Municipale, aflata in subordinea Consiliului Local.
“Ridicarea masinilor este permisa doar atunci cand ele stationeaza in locuri unde creeaza probleme, de exemplu pe liniile de tramvai. In sistemul TimPark am eliminat acea posibilitate, de a fi ridicate masinile. Numai ca, daca incurca circulatia, atunci, fie Politia Rutiera, fie Politia Locala se sesizeaza, iar ridicarea poate fi facuta de catre SDM. Intervalul orar pana la care pot avea loc astfel de interventii de ridicare de masini se prelungeste de la ora 17:00 si pana la 24:00, cu alte cuvinte va fi non-stop, de la 00:00 pana la 24:00, pentru ca in orice moment s-ar putea intampla ca cineva sa-si lase masina intr-un loc unde sa incurce functionarea corecta a orasului”, a declarat, marti, primarul Nicolae Robu.
Va reamintim ca serviciul de ridicare a masinilor parcate neregulamentar nu mai functioneaza la Timisoara, fiind desfiintat odata cu implementarea regulamentului de parcare TimPark, in martie 2013. Doar Politia Rutiera poate da dispozitii pentru ridicarea autoturismelor lasate ilegal de soferi.