Ce se întâmplă cu românii care s-au imunizat cu Astrazeneca şi vor rapelul cu alt vaccin. Anunţul făcut de Valeriu Gheorghiţă!

Valeriu Gheorghiță a venit cu lămuriri cu privire la cazurile persoanelor care au făcut prima doză cu AstraZeneca și vor ca la rapel să fie vaccinate cu un alt vaccin Covid-19.
Alina Costache
01 apr. 2021, 21:44
Ce se întâmplă cu românii care s-au imunizat cu Astrazeneca şi vor rapelul cu alt vaccin. Anunţul făcut de Valeriu Gheorghiţă!

Ce se întâmplă cu românii care s-au imunizat cu Astrazeneca şi vor rapelul cu alt vaccin. Întrebat dacă o persoană care s-a vaccinat cu AstraZeneca la prima doză ar putea să aleagă, în platformă, pentru rapel, un alt vaccin Covid-19, președintele CNCAV a venit cu o recomandare.

Ce se întâmplă cu românii care s-au imunizat cu Astrazeneca şi vor rapelul cu alt vaccin. Anunţul făcut de Valeriu Gheorghiţă!

„În momentul de față, nu. Dar dacă vom lua o decizie la nivel național, având la bază niște argumente științifice, adică recomandările EMA, atunci cu siguranță va fi posibil acest lucru.”, a declarat președintele CNCAV.

Dr. Valeriu Gheorghiță a mai spus că „sunt convins că dacă Agenția de reglementare europeană face precizări clare referitoare la un risc evident sau la o legătură de cauzalitate, cu siguranță vom lua deciziile în consecință.”

Totodată, întrebat dacă „este bine să faci prima doză AstraZeneca și după să faci cu alt vaccin”, dr. Valeriu Gheorghiță a răspuns negativ.

„Nu se pune problema să facem o modificare a schemei de vaccinare. Ar fi chiar păcat să ne facem o doză și să nu facem și cea de-a doua doză. Nu mai obținem beneficiile maximale. Nu e de dorit pentru niciunul dintre noi. Mai ales că persoana respectivă a fost vaccinată cu doză… Există o frecvență mai crescută la reacțiile adverse raportate la vaccinul de la AstraZeneca, undeva la 5-6 ori mai mult, dar sunt aceleași tipuri de reacții adverse.”, a precizat dr. Valeriu Gheorghiță.

„Trebuie să asigurăm oamenii de un singur aspect: toate instituțiile implicate în decizii vizavi de continuarea cu un anumit tip de vaccin sunt în permanentă legătură cu ce se întâmplă la nivel european.”, a atras atenția președintele CNCAV.

În ultimele 24 de ore au fost vaccinați peste 57.000 de români, majoritatea fiind imunizați cu serul produs de compania Pfizer. De asemenea, au fost raportate 178 de reacții adverse.  Un număr de 57.615 români au fost vaccinați anti-COVID în ultimele 24 de ore. Dintre aceștia, 47.006 cu Pfizer, 4.351 cu serul produs de compania Moderna și 6.258 cu vaccinul AstraZeneca. Din totalul persoanelor vaccinate în ultimele 24 de ore, 25.225 de persoane au fost vaccinate cu prima doză și 32.390 de persoane cu cea de-a doua doză.

Citeşte şi: Pot renunța persoanele vaccinate anti-Covid cu ambele doze la masca de protecție? Ce a răspuns medicul Valeriu Gheorghiță
 

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Cum poți păstra boabele de cafea proaspete timp de 12 luni. Trucul pe care trebuie să-l știe iubitorii de cafea
Capital.ro
Cutremur total în UE. Ungurii au ajuns stăpânii Europei. S-a pus blocadă pe bani
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Problema care ne va goli buzunarele. Situația devine critică
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Misterul morții lui Andrei Versace. Avocatul Adrian Cuculis a explicat principalele ipoteze: „Ar putea să fie și otrăvit”
Capital.ro
Decizie pentru cei care locuiesc în case sau blocuri vechi. Statul va plăti banii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Propaganda rusă își îndreaptă tirul către Kamala Harris pe fondul retragerii lui Biden
MediaFlux
VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR TOTAL după DEMISIA LUI BIDEN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!