Ce se întâmplă cu şcoala după Sărbătorile de iarnă? Recomandările Comisiei Europene pentru prevenirea infectării cu coronavirus

Extinderea vacanței școlare de iarnă sau cursuri online după sărbătorile de iarnă sunt măsurile recomandate de Comisia Europeană tuturor statelor membre printr-un document publicat marți de oficialii de la Bruxelles.
Ionela Marcu
02 dec. 2020, 17:18
Ce se întâmplă cu şcoala după Sărbătorile de iarnă? Recomandările Comisiei Europene pentru prevenirea infectării cu coronavirus

Comisia Europenă a făcut noi recomandări pentru Sărbătorile de iarnă astfel încât să fie limitată răspândirea pandemiei de coronavirus. Autorităţile de la Bruxelles se aşteaptă ca europenii să călătorească mai mult în următoarea perioadă, mai ales că urmează Crăciunul şi Revelionul.

În cazul ceremoniilor religioase, Comisia Europeană recomandă evitarea organizării unor evenimente mari și înlocuirea acestora cu transmisiuni TV, radio și online.

Citeşte şi: Patriarhia reacționează la recomandările CE privind slujbele de Crăciun: „Nimeni nu poate impune acest lucru!”

Proiectul insistă asupra distanţării sociale şi a folosirii măştilor de protecţie ca măsuri de reducere a infecţiilor și interzicerea cântărilor în comun, potrivit unui document publicat marți de oficialii de la Bruxelles, citat de G4media.ro.

De asemenea, Comisia Europeană recomandă menţinerea interzicerii circulaţiei pe timpul nopţii, inclusiv pentru ultimele zile din an, reamintind principiul cheie de urmat: „prudenţă” şi „prudenţă”, servicii sociale pentru bătrânii singuri, interzicerea evenimentelor de masă și, în cazul unor excepții întemeiate, stabilire clară a numărului maxim de participanți, numărul clar de participanți la adunări private.

Mai mult, oficialii de la Bruxelles recomandă munca de acasă pentru minim 7 zile după sărbătorile de iarnă pentru a preveni infectarea la locul de muncă.

Citeşte şi: Vouchere de vacanţă. Guvernul a decis ce se va întâmpla cu tichetele nefolosite anul acesta

Tot în acest context, Comisia Europeană recomandă prelungirea vacanței școlare după sărbătorile de iarnă pentru a preveni revenirea infecțiilor în școli după ce copiii se întorc din călătoriile prilejuite de sărbătorile de iarnă.

“Pentru a reduce riscurile de transmitere a virusului în perioada de după sărbătorile de iarnă, luați în considerare prelungirea vacanțelor școlare sau introducerea unei perioade de învățare online ca modalitate a introducerii unei perioade “tampon” și pentru a evita ca infecţia să fie adusă în școli. În astfel de cazuri, va fi important să anunțați o dată, cu câteva zile înainte de întoarcerea la școală, până la care familiile cu copii și profesorii sunt rugați să se întoarcă acasă, în cazul în care au călătorit”, se arată în documentul Comisiei Europene.

Citeşte şi: Sărbătorile de Iarnă, unde fac românii Crăciunul şi Revelionul. Care sunt opţiunile şi cât costă o vacanţă în ţară, comparativ cu una în străinătate

 

Sărbătorile de iarnă. Când începe vacanța elevilor

Conform structurii anului scolar 2020-2021, vacanta de iarna a elevilor incepe pe 23 decembrie 2020, inainte de Craciun, si se incheie pe 10 ianuarie, urmand ca de pe 11 ianuarie sa reinceapa cursurile.

Dupa ce vor reveni din vacanta de iarna, elevii mai au o vacanta peste alte 3 saptamani, cea intersemestriala, care va fi cuprinsa intre 30 ianuarie – 7 februarie 2021.

Va mai exista o vacanta de primavara, intre 2 – 11 aprilie si 30 aprilie – 9 mai.

DailyBusiness
VAL de SCUMPIRI în industria agricolă și alimentară. Cum ne va aștepta 2025
Spynews
Ce s-a întâmplat, de fapt, înainte ca Silviu Prigoană să fie declarat decedat. Un martor a povestit în amănunt ce a pățit fostul soț al Adrianei Bahmuțeanu
Bzi.ro
Alexia Eram nu a mai suportat și a spus adevărul: „Știu cine sunt și merg înainte!”
Fanatik.ro
Superalimentul care joacă un rol major pentru sănătate. Nu expiră și reduce inflamația din corp
Capital.ro
Adevărul despre relația dintre Băsescu și Udrea: Am fost singurul care am...
Playtech.ro
Elena Udrea iese din închisoare? Familia abia o așteaptă acasă, ce decizie au luat magistrații.
DailyBusiness
O autostradă spectaculoasă va lega Comarnic de Brașov, cu investiții de 4 miliarde de euro!
Adevarul
Șocant. Un tată și-a obligat copilul de șase ani să meargă cu el în mai multe baruri, iar apoi l-a bătut până la sânge că a consumat alcool
wowbiz.ro
„Mă odihnesc” Ultimele cuvinte ale lui Silviu Prigoană înainte să moară. Unul dintre prietenii cu care era la masă povestește ce a făcut înainte să-și dea ultima suflare
Spynews
Silviu Prigoană a murit! Fostul soț al Adrianei Bahmuțeanu s-ar fi înecat cu mâncare într-un restaurant
Spynews
Scandal între Vlad Pascu și judecător, la ultimul proces! Ce l-a deranjat pe magistrat, după ce șoferul drogat a cerut arestul la domiciliu
Evz.ro
Megan Fox este însărcinată! Dezvăluire plină de mister
Ego.ro
Anamaria Prodan, de nerecunoscut. Brunetă și machiată strident, la nunta cu fostul soț FOTO
Prosport.ro
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
kanald.ro
A murit Silviu Prigoană, într-un restaurant din Bran! Afaceristul a căzut pe podea în timpul mesei
Cancan.ro
EXCLUSIV | 'L-am blestemat! A murit la 5 ani de la pierderea copilului meu!'
Playsport.ro
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Capital.ro
Interdicție la bloc. Amendă de 30.000 de lei pentru proprietarii de apartamente
StirileBZI
Se scumpește benzina și motorina, de la 1 ianuarie 2025! Care este cauza creșterii prețurilor
Prosport.ro
FOTO. Cum arată femeia cu care toți bărbații vor să aibă o relație
stirilekanald.ro
Declarația șocantă a unui martor care a văzut cum a murit Silviu Prigoană!
substantial.ro
Trump își dezvăluie echipa de administrație: Rubio la Externe, Huckabee numit ambasador în Israel
MediaFlux
Șeful CASEI de PENSII anunță MAJORAREA PENSIILOR. Cu CÂT se MAJOREAZĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Diferențe semnificative între prețurile de la raft din România și Belgia