Ce se întâmplă cu şcoala după Sărbătorile de iarnă? Recomandările Comisiei Europene pentru prevenirea infectării cu coronavirus

Extinderea vacanței școlare de iarnă sau cursuri online după sărbătorile de iarnă sunt măsurile recomandate de Comisia Europeană tuturor statelor membre printr-un document publicat marți de oficialii de la Bruxelles.
Ionela Marcu
02 dec. 2020, 17:18
Ce se întâmplă cu şcoala după Sărbătorile de iarnă? Recomandările Comisiei Europene pentru prevenirea infectării cu coronavirus

Comisia Europenă a făcut noi recomandări pentru Sărbătorile de iarnă astfel încât să fie limitată răspândirea pandemiei de coronavirus. Autorităţile de la Bruxelles se aşteaptă ca europenii să călătorească mai mult în următoarea perioadă, mai ales că urmează Crăciunul şi Revelionul.

În cazul ceremoniilor religioase, Comisia Europeană recomandă evitarea organizării unor evenimente mari și înlocuirea acestora cu transmisiuni TV, radio și online.

Citeşte şi: Patriarhia reacționează la recomandările CE privind slujbele de Crăciun: „Nimeni nu poate impune acest lucru!”

Proiectul insistă asupra distanţării sociale şi a folosirii măştilor de protecţie ca măsuri de reducere a infecţiilor și interzicerea cântărilor în comun, potrivit unui document publicat marți de oficialii de la Bruxelles, citat de G4media.ro.

De asemenea, Comisia Europeană recomandă menţinerea interzicerii circulaţiei pe timpul nopţii, inclusiv pentru ultimele zile din an, reamintind principiul cheie de urmat: „prudenţă” şi „prudenţă”, servicii sociale pentru bătrânii singuri, interzicerea evenimentelor de masă și, în cazul unor excepții întemeiate, stabilire clară a numărului maxim de participanți, numărul clar de participanți la adunări private.

Mai mult, oficialii de la Bruxelles recomandă munca de acasă pentru minim 7 zile după sărbătorile de iarnă pentru a preveni infectarea la locul de muncă.

Citeşte şi: Vouchere de vacanţă. Guvernul a decis ce se va întâmpla cu tichetele nefolosite anul acesta

Tot în acest context, Comisia Europeană recomandă prelungirea vacanței școlare după sărbătorile de iarnă pentru a preveni revenirea infecțiilor în școli după ce copiii se întorc din călătoriile prilejuite de sărbătorile de iarnă.

“Pentru a reduce riscurile de transmitere a virusului în perioada de după sărbătorile de iarnă, luați în considerare prelungirea vacanțelor școlare sau introducerea unei perioade de învățare online ca modalitate a introducerii unei perioade “tampon” și pentru a evita ca infecţia să fie adusă în școli. În astfel de cazuri, va fi important să anunțați o dată, cu câteva zile înainte de întoarcerea la școală, până la care familiile cu copii și profesorii sunt rugați să se întoarcă acasă, în cazul în care au călătorit”, se arată în documentul Comisiei Europene.

Citeşte şi: Sărbătorile de Iarnă, unde fac românii Crăciunul şi Revelionul. Care sunt opţiunile şi cât costă o vacanţă în ţară, comparativ cu una în străinătate

 

Sărbătorile de iarnă. Când începe vacanța elevilor

Conform structurii anului scolar 2020-2021, vacanta de iarna a elevilor incepe pe 23 decembrie 2020, inainte de Craciun, si se incheie pe 10 ianuarie, urmand ca de pe 11 ianuarie sa reinceapa cursurile.

Dupa ce vor reveni din vacanta de iarna, elevii mai au o vacanta peste alte 3 saptamani, cea intersemestriala, care va fi cuprinsa intre 30 ianuarie – 7 februarie 2021.

Va mai exista o vacanta de primavara, intre 2 – 11 aprilie si 30 aprilie – 9 mai.

DailyBusiness
Angajări pe bandă rulantă la McDonald’s. Iată ce salariu se oferă și care sunt beneficiile
Spynews
Antena 1 anunță concurenții sezonului 21 Te cunosc de undeva! Artiștii cunoscuți și cei aflați la început de drum promit un show de neratat
Bzi.ro
Alexandru Papadopol, acuzat că și-ar fi părăsit iubita înainte de nuntă! Ce a spus actorul în apărarea sa
Fanatik.ro
Animalul pe care românii îl cresc cu drag, dar care ajunge pe mesele străinilor. Zeci de mii tone au mers la export anul trecut
Capital.ro
Dezvăluirea momentului despre Călin Georgescu. Ce s-a întâmplat la alegerile prezidențiale din 2024
Playtech.ro
Laura Vicol, gest disperat înainte de a fi arestată. Ce a făcut de faţă cu toată lumea, nu se mai...
DailyBusiness
Truc genial! Cum să fierbi pasărea de țară perfect în timp record!
Adevarul
Misterul bombelor atomice pierdute prin oceane. O singură astfel de armă are un randament de 3.8 megatone
wowbiz.ro
Larisa Iordache, pierdere uriașă cu puțin timp înainte să nască! Fosta gimnastă suferă cumplit: „Rămas bun, suflet drag. Am simțit, după multe vizite la medici...”
Spynews
Ramona de la Mireasa, sezonul 10, imagini înduioșătoare alături de fiica ei! Cum s-a afișat fosta concurentă împreună cu Rebeca: „O iubesc” / FOTO
Spynews
Cum încearcă Vlad Pascu să scape de condamnarea de 10 ani de închisoare, după accidentul din 2 Mai. Urmează un nou proces
Evz.ro
Bărbații din viața Simonei Halep. A avut mult ghinion în dragoste
Ego.ro
Motivul pentru care Bianca Censori a apărut fără haine la premiile Grammy 2025
Prosport.ro
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
kanald.ro
Atac armat într-o școală din Suedia! Cel puțin 11 persoane au murit. Printre victime s-ar număra și atacatorul
Cancan.ro
Doc și soția lui s-au despărțit după Survivor de la Pro TV. Motivul: A atentat la Bianca Patrichi
Playsport.ro
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Capital.ro
O lume întreagă e în doliu. Marele lider s-a prăpădit: Un om extraordinar, cu viziune, credință și generozitate
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. S-a iubit cu milionari celebri, iar acum l-a părăsit pe fotbalistul prins dopat cu cocaină la Dinamo: „Mă uit la toți şi toate cum se înşală între ei”
stirilekanald.ro
Două surori gemene, dispărute fără urmă de acasă, au fost găsite în apele reci ale unui râu. Ce s-a întâmplat
substantial.ro
Senatul SUA Confirmă Numirea lui Pam Bondi ca Procuror General
MediaFlux
Se DAU 1.000 de lei PÂNĂ în 2027. Ajutor nesperat la nivel național
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Bugetul CNAS pentru 2025 acoperă doar 10 luni de medicamente compensate: sănătatea românilor în mare pericol