Ce se întâmplă cu şcoala după Sărbătorile de iarnă? Recomandările Comisiei Europene pentru prevenirea infectării cu coronavirus

Extinderea vacanței școlare de iarnă sau cursuri online după sărbătorile de iarnă sunt măsurile recomandate de Comisia Europeană tuturor statelor membre printr-un document publicat marți de oficialii de la Bruxelles.
Ionela Marcu
02 dec. 2020, 17:18
Ce se întâmplă cu şcoala după Sărbătorile de iarnă? Recomandările Comisiei Europene pentru prevenirea infectării cu coronavirus

Comisia Europenă a făcut noi recomandări pentru Sărbătorile de iarnă astfel încât să fie limitată răspândirea pandemiei de coronavirus. Autorităţile de la Bruxelles se aşteaptă ca europenii să călătorească mai mult în următoarea perioadă, mai ales că urmează Crăciunul şi Revelionul.

În cazul ceremoniilor religioase, Comisia Europeană recomandă evitarea organizării unor evenimente mari și înlocuirea acestora cu transmisiuni TV, radio și online.

Citeşte şi: Patriarhia reacționează la recomandările CE privind slujbele de Crăciun: „Nimeni nu poate impune acest lucru!”

Proiectul insistă asupra distanţării sociale şi a folosirii măştilor de protecţie ca măsuri de reducere a infecţiilor și interzicerea cântărilor în comun, potrivit unui document publicat marți de oficialii de la Bruxelles, citat de G4media.ro.

De asemenea, Comisia Europeană recomandă menţinerea interzicerii circulaţiei pe timpul nopţii, inclusiv pentru ultimele zile din an, reamintind principiul cheie de urmat: „prudenţă” şi „prudenţă”, servicii sociale pentru bătrânii singuri, interzicerea evenimentelor de masă și, în cazul unor excepții întemeiate, stabilire clară a numărului maxim de participanți, numărul clar de participanți la adunări private.

Mai mult, oficialii de la Bruxelles recomandă munca de acasă pentru minim 7 zile după sărbătorile de iarnă pentru a preveni infectarea la locul de muncă.

Citeşte şi: Vouchere de vacanţă. Guvernul a decis ce se va întâmpla cu tichetele nefolosite anul acesta

Tot în acest context, Comisia Europeană recomandă prelungirea vacanței școlare după sărbătorile de iarnă pentru a preveni revenirea infecțiilor în școli după ce copiii se întorc din călătoriile prilejuite de sărbătorile de iarnă.

“Pentru a reduce riscurile de transmitere a virusului în perioada de după sărbătorile de iarnă, luați în considerare prelungirea vacanțelor școlare sau introducerea unei perioade de învățare online ca modalitate a introducerii unei perioade “tampon” și pentru a evita ca infecţia să fie adusă în școli. În astfel de cazuri, va fi important să anunțați o dată, cu câteva zile înainte de întoarcerea la școală, până la care familiile cu copii și profesorii sunt rugați să se întoarcă acasă, în cazul în care au călătorit”, se arată în documentul Comisiei Europene.

Citeşte şi: Sărbătorile de Iarnă, unde fac românii Crăciunul şi Revelionul. Care sunt opţiunile şi cât costă o vacanţă în ţară, comparativ cu una în străinătate

 

Sărbătorile de iarnă. Când începe vacanța elevilor

Conform structurii anului scolar 2020-2021, vacanta de iarna a elevilor incepe pe 23 decembrie 2020, inainte de Craciun, si se incheie pe 10 ianuarie, urmand ca de pe 11 ianuarie sa reinceapa cursurile.

Dupa ce vor reveni din vacanta de iarna, elevii mai au o vacanta peste alte 3 saptamani, cea intersemestriala, care va fi cuprinsa intre 30 ianuarie – 7 februarie 2021.

Va mai exista o vacanta de primavara, intre 2 – 11 aprilie si 30 aprilie – 9 mai.

DailyBusiness
Salarii explozive în România! Joburi de peste 10.000 lei pe lună și oportunități uriașe pentru câteva domenii în creștere
Spynews
Anunț ANM de ultimă oră! A fost emis cod galben de vreme severă. Zeci de județe, sub atenționare
Bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
Ce a putut să găsească o fetiță de 3 ani în pietriș. Părinții au rămas muți de uimire când au văzut comoara descoperită
Capital.ro
România a pierdut cea mai iubită cântăreață de muzică populară. Niciodată nu va fi uitată de români
Playtech.ro
Gardurile ca la ocnă din Sectorul 5 care îi deranjează pe bucureşteni. Ce se pune în jurul blocurilor
DailyBusiness
Busu, la un pas de moarte. Cine l-a salvat pe prezentatorul de la Pro TV: „Mi-a rupt cinci coaste și îi mulțumesc”
Adevarul
Criza politică dă de pământ cu economia României. La ce se așteaptă experții anul acesta
wowbiz.ro
Regele Charles, la spital! Palatul Buckingham a făcut anunțul cu privire la starea de sănătate a monarhului
Spynews
Insula din Grecia perfectă pentru familii. Priveliștile sunt spectaculoase, iar apele calme sunt ideale pentru înotătorii începători
Spynews
Cine sunt și cum arată surorile lui chef Alexandru Sautner. Doina Militaru și Cristina Iacob au gătit pentru jurați și au primit cuțitul de argint
Evz.ro
Desert în cinci minute. Trei variante pentru zilele aglomerate
Ego.ro
Dana Budeanu... abia o mai recunoști! Cum arăta vedeta acum 15 ani
Prosport.ro
FOTO. Îi face concurență celei mai frumoase femei din lume
kanald.ro
La ce sumă a ajuns pensia minimă în aprilie 2025, după indexarea de 10%
Cancan.ro
Ce a putut găsi Piedone într-un 'second hand' din Arad: 'Ăștia-s mari și pentru mine'
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Vestea dimineții despre Cristian Cioacă. Ce s-a întâmplat cu fostul soț al Elodiei Ghinescu
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume s-a iubit cu colega ei
stirilekanald.ro
A murit! Fiica sa a făcut anunțul cutremurător
Florin Busuioc, internat de urgență la spital: „A fost o formă urâtă de gripă, m-a dărâmat complet”
MediaFlux
Anunț pentru toți românii care plătesc facturi la curent prin PPC (fostă Enel) sau Hidroelectrica. Cât va costa energia electrică de la 1 iulie
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Scenarii alternative pentru România după alegerile prezidențiale din 2025 (partea I)