Ce se întâmplă cu şcolile de săptămâna viitoare. În ce unităţi se fac cursuri online

Toate şcolile din România vor putea face cursuri cu prezenţă fizică. Potrivit ultimului raport al Ministerului Sănătăţii, toate judeţe au gradul de ocupare a paturilor din spitalele destinate pacienţilor COVID-19 sub 75%, prag la care se închide şcolile.
Alina Andrei
10 feb. 2022, 15:20
Ce se întâmplă cu şcolile de săptămâna viitoare. În ce unităţi se fac cursuri online

Şcolile din România vor putea rămâne deschise şi săptămâna viitoare. Elevii tuturor şcolilor din România vor putea merge fizic la cursuri, dacă în şcoală nu este identificat un focar COVID.

„Cu privire la rata de ocupare a paturilor, în legătură cu activitatea şcolară. Este un obiectiv nu numai al Ministerului Sănătăţii, al Ministerului Educaţiei, al Guvernului, ci este un obiectiv al întregii ţări de a menţine şcolile cât mai mult deschise.

În acest sens, acest mecanism prin care ţinem cont de rata de ocupare a paturilor în momentul de faţă, joi, când se evaluează pentru săptămâna viitoare, rata de ocupare a paturilor de 45,7% la nivel naţional.

La nivel de judeţe variază între 22% şi 58%.

Săptămâna viitoare şcolile îşi pot continua şi îşi vor continua activitatea în formatul fizic, sigur cu excepţia claselor şi şcolilor care prezintă cazuri punctuale de copii cu SARS-COV-2″, a anunţat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, în cadrul unei conferinţe de presă la Guvern.

Citeşte şi: Vacanţa de vară se scurtează! Ministrul Educaţiei anunţă alte două vacanţe pentru elevi. Cum se schimbă structura anului şcolar

Vineri, 4 februarie 2022, la nivel naţional, funcţionau în sistem online 163 unităţi de învăţământ cu personalitate juridică sau structuri arondate (0,91% din numărul total) şi 4.757 de clase/grupe (3,4% din numărul total), a anunţat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Citeşte şi: Fenomen îngrijorător în rândul părinţilor din România. Fapta este ilegală şi pedepsită de Codul Penal

De asemenea, ministrul Educaţiei a menţionat că 32.100 de elevi sau preşcolari (1,1% din numărul total) şi 8.290 persoane angajate în sistemul de învăţământ preuniversitar (3,07% din numărul total) s-au îmbolnăvit din cauza COVID-19.

De asemenea, alte zeci de şcoli au fost închise şi cursurile s-au mutat în online din cauza frigului în sălile de curs. De exemplu, în Timişoara peste 10.000 de elevi fiind nevoiţi să facă şcoala online din cauza temperaturilor scăzute din clase.

„Peste 10.000 de elevi din Timişoara sunt obligaţi să facă şcoală online din cauza frigului din clase. Sunt închise din cauză că nu au căldură 19 unităţi de învăţământ (şase grădiniţe, cinci şcoli gimnaziale şi opt licee), cu un număr total de 10.568 de elevi. Discutăm de unităţi de prestigiu, precum Liceul Economic, Liceul Grigore Moisil, Colegiul Naţional Bănăţean sau Liceul de Arte Plastice. Am convocat astăzi reprezentanţii Inspectoratului Şcolar la o inspecţie pe teren şi cel mai tare m-a şocat că Liceul Economic, aflat la o distanţă de 50 de metri de Clinica de Neuropsihiatrie Infantilă (cea vizitată duminică şi unde acum este cald n.red), stă în frig”, a spus prefectul Mihai Ritivoiu.

 

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
EXCLUSIV / Robert Lele, anchetat de procurori după ce a bătut-o pe Andra Volos. Manelistul a fugit și Poliția nu l-a mai găsit acasă
Bzi.ro
Reacția lui Gigi Becali, după ce Guvernul a declarat zi de doliu național în urma morții Papei Francisc: „Nu plâng la mormânt străin!”
Fanatik.ro
Sistemul SGR RetuRo se modifică. Ce se va întâmpla cu sticlele duse la reciclare, au început să apară și containere pentru o nouă categorie de produse
Capital.ro
Finalul lui Călin Georgescu: E scos din joc! Verdictul sosit duminică, 27 aprilie: Nu au nimic
Playtech.ro
Ce semnifică punctul luminos verde sau roşu de pe telefonul mobil, de fapt? Mulţi cred că sunt ”ascultaţi”
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Țara în care prețurile sunt mai mici ca în România, iar salariul minim e 2.234 de euro. „Poți să nu lucrezi toată viața, dar primești pensie”
wowbiz.ro
Fostul iubit al Danielei Crudu a fost declarat mort! Detalii halucinante
Spynews
Cătălin Dobrescu, fostul soț al Oanei Radu, și-a cerut iubita în căsătorie! Cum a reacționat Alina
Spynews
Cătălin Botezatu și Nicolle Fota se pregătesc de nuntă?! Iubita designerului a dezvăluit cum își dorește să arate rochia de mireasă
Evz.ro
Vara anului 2025, una dintre cele mai fierbinți din ultimele decenii. Vești teribile de la meteorologi
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Raluca Zenga, apariție exotică într-un costum de baie cu o vedere generoasă, chiar în ziua de Paşte
kanald.ro
Explozie uriașă la cel mai mare port din Iran! Sunt zeci de morți și peste 700 de răniți
Cancan.ro
Alex Bodi îl face praf pe Beinur: 'Uiți că nici nu aveai chiloți pe tine? Ai rămas pe stradă în Dubai și…'
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Am pierdut cel mai mare actor. Toată lumea îl plânge: Te vom păstra în amintirea noastră
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Prietena Soranei Cîrstea, divorțată de o vedetă TV! Pentru ea a părăsit-o milionarul pe Ana
stirilekanald.ro
Dezastrul de la Cernobîl, 39 de ani după: Urmele radioactive sunt încă prezente în România! Cum pot ajunge pe masa fiecăruia dintre noi
Judecătorul Alexandru Vasile de la Curtea de Apel Ploieşti va fi cercetat de Inspecţia Judiciară
MediaFlux
Adevărul despre carnea de mici pentru 1 mai. Anunț de ultimă oră de la autorități
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Destinație exotică cu prețuri mici în luna mai. Poți economisi peste 50% din prețul cazării