Ce se întâmplă cu școlile din România, în contextul alertei epidemice de gripă. Anunț important pentru toți elevii și profesorii. Aproximativ 85% dintre români susțin că școlile nu ar trebui să fie închise pe perioada valului de gripă pentru că deja copii au pierdut foarte mult în perioada pandemiei de COVID.
Medicii, profesorii și părinții sunt în alertă în această perioadă din cauza valului de viroze și de gripă care face ravagii în România. Întrebați dacă „școlile ar trebui mutate în online până la trecerea acestor probleme medicale”, majoritatea telespectatorilor emisiunii „Marius Tucă Show”, au răspuns categoric ”nu”.
Astfel, (84%) dintre respondenți susțin că școlile nu ar trebui închise pe perioada valului de gripă, în timp ce doar 15% sunt de părere toate cursurile ar trebui mutate în online până când virusul va fi eradicat.
Ministrul Educației Naționale, Ligia Deca, îi liniștește pe părinți și spune că în aceste momente nu există motive pentru suspendarea cursurilor sau a procesului educațional.
„În acest moment nu avem motive pentru suspendarea cursurilor sau a procesului educațional, așa cum este el prevăzut în structura anului școlar. Pentru cazuri excepționale vom vedea la momentul respectiv, însă în acest moment nu suntem în situația în care să suspendăm cursurile. Așa cum spuneam, cu prevenție, cu triaj epidemiologic, eu sper ca procesul educațional să continue în mod normal, așa cum a continuat chiar dacă a fost sau nu sezon de viroze respiratorii”, a anunțat ministrul Educației.
Ligia Deca a vorbit și despre ce ar trebui să facă școlile în astfel de situații și a subliniat care sunt recomandările legate de triajul epidemiologic despre care a spus că trebuie făcut în colaborare cu familiile celor mici.
„O dată este un triaj acasă, al doilea este la începutul orelor de curs, făcut de învățător, profesor sau educatorul care vede pentru prima dată elevii sau preșcolarii. Triajul este unul observațional”, a transmis Ligia Deca.
De asemenea, ministrului Educației a subliniat faptul că conduita școlilor trebuie să fie una de prevenție, așa cum este de fiecare dată când se răspândește rapid un virus.